Skocz do zawartości
IGNORED

Uwaga LIp Sync problem w Oppo BDP 83 i 93 / cd

Vonda

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem dlaczego poprzedni temat o tym tytule został zamknięty - ale dla mnie to ważna kwestia ...

I pytanie do wypowiadających się w tamtym (oryginalnym) wątku: "zyzio" i "vaio" - czy używacie połączeń analogowych (jesli tak to których stereo czy 7.1) czy tez wypuszczacie dźwięk poprzez HDMI ?

Rozważam zakup 95 głównie ze względu na wyjścia analogowe - ale jeśli na kazdej płycie mam ustawiac opóźnienie indywidualnie to ja dziękuję ;-)

Bo pewnie komuś to było nie na rękę,

przez co sprzedaż mogła im drastycznie spaść,

więc zamknęli temat.

"Kiedy wszystko się zmienia, muzyka piękną zawsze pozostaje."

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Bo pewnie komuś to było nie na rękę,

przez co sprzedaż mogła im drastycznie spaść,

więc zamknęli temat.

zamknąłem bo opisałem merytoryczny problem - ale kiedy wpadło do wątku dwóch fanboyów ( każde forum takich ma - szczeólnie tych od PS3 ) i zaczęło bronić prawdy objawionej za wszelką cenę. Trzeba było więc zapobiegać zamianie wątku w rynsztok.

Każdy nowy produkt ma grono ślepych wyznawców - tak to dobre określenie. Gdybyś mnie zapytał jakie wady mają denony ( 3800, Au-1d)to też bym Ci całą listę wymienił, miałem też BD pioneera ( 51FD i LX 91 ) - też ma masę różnych wad. ale żadna z nich nie jest tak przekrojowo dająca po tyłku jak konieczność indywidualnego regulowania lagu dzwięku przy każdym filmie używając wyjśc analogowych. Aha zapomniałem jeszcze o panasonicu DMP-BD10/A - wybitny dzwięk po analogu ale kanał LFE miał spitolony i nie dało się teog naprawić nijak. Pomijam późniejsze modele panasonica bo to gówna ( panasonic tak zawsze na początek formatu robi. Przy DVD wybitnym playerem był DVD-RA61)

Oczywiście wszystkie wymienione łącznie z rzeczonym OPPO przy dobrym CD-ku to s..t

Pozdrawiam

Wszystkich

Używam połączeń analogowych stereo i 5.1 - problem nie wystąpił ani razu u mnie.....mam HDMI 5m Supry - wypuszczam obraz i dźwięk do TV.

[wymoderowano]

Mam Oppo 83 SE NuForce - nigdy problemu nie miałem - ani na filmach, ani na koncertach...jako użytkownik ręczę za to głową, nie zmyślam i na ślepo nie bronię tego co posiadam - można sprawdzić w klubie Paradigma - piszę o awariach głośników, nie zatajam niczego, piszę gdy mi coś nie gra z moją końcówką mocy Primare....więc czemu miałbym bronić Oppo ?....piszę jak jest...testowałem też u siebie Oppo vs. topowy blu Marantza - niektórych szlag trafia jak ktoś napisze, ze Oppo dorównuje najlepszym, a nie kosztuje 20 czy 30 kzł.....ale tak było u mnie i nic na to nie poradzę....

zamknąłem bo opisałem merytoryczny problem - ale kiedy wpadło do wątku dwóch fanboyów ( każde forum takich ma - szczeólnie tych od PS3 ) i zaczęło bronić prawdy objawionej za wszelką cenę. Trzeba było więc zapobiegać zamianie wątku w rynsztok.

Rynsztok wytworzyłeś nie raz serwowanymi absurdami....a co mam napisać, że jest problem, którego nie doświadczyłem ??? Przecież nie masz Oppo to po cholerę piszesz o problemach z nim ??? Bo nie udało ci się akurat sprzedać Denka wczytującego płytę pół dnia ??? O innych aukcjach szrotowej budżetówki nie będę już nawet wspominał....Wykreowałeś się już wcześniej na tym forum na bucowatego cwaniaczka, który bluzga na lewo i prawo serwując mięcho za mięchem, a teraz piszesz o rynsztoku ?! Weź przestań i nie ośmieszaj się.....zgrywać możesz się przed nowicjuszami....

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Rynsztok wytworzyłeś nie raz serwowanymi absurdami....a co mam napisać, że jest problem, którego nie doświadczyłem ??? Przecież nie masz Oppo to po cholerę piszesz o problemach z nim ??? Bo nie udało ci się akurat sprzedać Denka wczytującego płytę pół dnia ??? O innych aukcjach szrotowej budżetówki nie będę już nawet wspominał....Wykreowałeś się już wcześniej na tym forum na bucowatego cwaniaczka, który bluzga na lewo i prawo serwując mięcho za mięchem, a teraz piszesz o rynsztoku ?! Weź przestań i nie ośmieszaj się.....zgrywać możesz się przed nowicjuszami....

ten wpis świadczy o Tobie, przypominasz mi obrońców procesorów AMD w 2000 roku- to nic że dosłownie się rozsypywały - ale były mesjaszem od znienawidzonego intela :-) ( skoro studenta na intela nie było stać to pisał ze amd ma najlepszy stosunek ceny do wydajności ). to nic że w OPPO dzwięk się rozjeżdża z obrazem . ( Santana 120ms , Metallica ponad 200 ms ) Gdyby to nie była prawda to na blu-ray.com by zaraz wybanowali sprawców tych jakże obraźliwych wpisów. chłopie to jest forum audio a nie religijne. te klocki to nie są obiekty modłów

Nie mam zamiaru sie wyklocac, bo nie mam w tym celu. Stwierdzenie jednak ze "Gdyby to nie była prawda to na blu-ray.com by zaraz wybanowali sprawców tych jakże obraźliwych wpisów." jest moim zdaniem z zalozenia bledne. Znaczy sie jak zaloze konto na tym forum i napisze co bede chcial, to bede mial racje, bo zostanie to napisane na popularnym forum?

Lip Sync to problem z niezgodności prędkością toru audio z video. W 90% przypadków wystepuje kiedy obraz przepuszczany jest przez procesor zewnetrzny lub uklady obrabiajace sygnal video w TV. Jesli w tv masz ustawione opcje "poprawiajce" obraz na bazie "frame insertion" lub "motion flow", to wiadomo ze obrobka sygnalu wysokiej rozdzielczosci zajmuje sporo mocy obliczeniowej i wtedy moga najczesciej pojawic sie przesuniecia z dzwiekiem.

Odpowiadajac Vonda - tak oczywiscie po analogu mam podlaczenie. Nie wypowiadalbym sie w tym temacie gdybym mial po cyfrze.

... w OPPO dzwięk się rozjeżdża z obrazem . ( Santana 120ms , Metallica ponad 200 ms )

Czyli uważasz, że OPPO ingeruje w materiał wg. swojego gustu ? Dlaczgo każdy materiał nie ma takiego samego laga ?

Ile w tym jest niedoróbek firm mastringowych przygotowujących płytę ?

Mi wystarczyła jedna Twoja odpowiedź, że na DENONIE koncert Metalliki z francji jest idealny ...

Nie będzie na niczym idealny, bo został źle zmiksowany i "pływa" raz w jedną, raz w drugą stronę.

Wpływ na lag ma oczywiście elektronika - tak w procesorze, jak i w wyświetlaczu ... może masz kiepski z wodotryskami ? :)

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Czyli uważasz, że OPPO ingeruje w materiał wg. swojego gustu ? Dlaczgo każdy materiał nie ma takiego samego laga ?

Ile w tym jest niedoróbek firm mastringowych przygotowujących płytę ?

Mi wystarczyła jedna Twoja odpowiedź, że na DENONIE koncert Metalliki z francji jest idealny ...

Nie będzie na niczym idealny, bo został źle zmiksowany i "pływa" raz w jedną, raz w drugą stronę.

Wpływ na lag ma oczywiście elektronika - tak w procesorze, jak i w wyświetlaczu ... może masz kiepski z wodotryskami ? :)

zapewne masz rację i jesteś najmądrzejszy na świecie. Ja jednak mówie że na OPPO BDP-83 opóźnienia są gigantyczne na wyjściu analogowym przy bezpośrednim połaczeniu playera do TV kablem HDMI - i tyle. nic więcej.

Ja jednak mówie że na OPPO BDP-83 opóźnienia są gigantyczne na wyjściu analogowym przy bezpośrednim połaczeniu playera do TV kablem HDMI - i tyle. nic więcej.

A ja jako UŻYTKOWNIK od roku mówię, że ich nie ma - i tyle. Nic więcej :-))

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

A ja jako UŻYTKOWNIK od roku mówię, że ich nie ma - i tyle. Nic więcej :-))

a ja mówie że jest inaczej - zyzio empirycznie to stwierdziłem :-)

ale oddaje Ci głos, bo kontestowanie towjej prawdy odbiera temu szaleństwu urok

a ja mówie że jest inaczej - zyzio empirycznie to stwierdziłem :-)

ale oddaje Ci głos, bo kontestowanie towjej prawdy odbiera temu szaleństwu urok

Widocznie twoje wodotryski się nie sprawdziły, a zresztą nie ma co dyskutować z rzekomą empirią i twoją szaleńczą krucjatą :-)

osssszywiscie....

romexxx zapakuj to Oppo (kolegi czy Twoje) i wyślij do autoryzowanego serwisu (chyba do Wrocławia - jeżeli było kupione w Polsce to tylko zgłaszasz w serwisie a oni załatwiają transport - "door to door"). Jeżeli jest to awaria albo wada, której nie da się usunąć to przysługuje Tobie wymiana sprzętu na nowy wolny od wad lub zwrot pieniedzy (Oppo ma 2-letnią gwarancje). Jeżeli jest to wada fabryczna to też masz prawo do naprawy lub wmiany nawet po upływie gwarancji, ale trzeba to załatwić na drodze sądowej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.