Skocz do zawartości
IGNORED

jaki CD do mojego zestawu?

Fazer

Rekomendowane odpowiedzi

Od 7 lat posiadam nastepujacy zestaw: amplituner Technics SA-EX100 i kolumny Tonsil Sonata 100W. Co o nim sadzicie? Czy to bardzo duzy chłam?:)

Niestety na razie nie mam kasy zeby wymieniac caly zestaw, ale musze kupic CD bo moj stary zmieniacz Technicsa padl zupelnie. Raczej nie moge przekroczyc granicy 800-900 zł. Zastanawiam się nad Harman Kardon HD750 bo zbiera swietne recenzje na forum ale czy nie jest za dobry dla mojego ampli i kolumn? Chyba niezly byłby też Technics SL-PS7 ale podobno jest juz nie do kupienia (nowy). To prawda? Jaki CD mi polecacie?

https://www.audiostereo.pl/topic/8557-jaki-cd-do-mojego-zestawu/

Jesli chodzi o zakres cenowy do 900 zł. to wśród nowych odtwarzaczy nie masz zbyt wielkiego wyboru. Praktycznie sensowne cd to HK HD 750 i Denon DCD 435. HD 750 wiadomo świetne recenzje i na pewno jest super. Jeśli chodzi o Denona też jest ok., a w twoim zestawie może się nawet lepiej sprawdzić - chociaż zestaw rzeczywiście prosi się o zmianę. Popróbuj jednak z używanymi cd. Za taką kasę można kupić coś, co naprawdę cię zadowoli. Na pewno wiele opinii co do wyboru cd znajdziesz na forum.

do tego zestawu kup sobie technicsa sl-pg4 (tego z pilotem, chyba taki ma numer)...

w przyszłości zaś zmień zestaw zaczynając od kolumn, wzmacniacza a na CD kończąc...

w tym zestawieniu nie wydawałbym 1000pln na CD - nie warto...

->Fazer

Zrob tak jak radzi zyzio (w tej kolejnosci)

Nie kupuj tego Technics-a SL-PG4, dopiero spadniesz z deszczu pod rynne, ten CD to tragedia !!!

Natomias PS7 jest calkiem, calkiem, na allegro za ok 700 spokojnie kupisz, ten CD nada sie pozniej jak pozmieniasz system na cos lepszego.

pzdr

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

• 7 miesięcy później...

Nie chce robic nowego watku dlatego podlaczam sie pod ten istniejacy.

Prosilbym o pomoc w doborze CD i kabli do mojego zestawu, ktorym jest Denon PMA-350SE, Gale 3040, kable glosnikowe na razie Jamo 2x2.5 (4metry). Zakres cenowy - do ok. 700-800 zl (a najlepiej mniej :) ). W kregu moich zainteresowan sa:

Marantz 63 KI Signature MKII

w

Przepraszam za urwany post.

Nie chce robic nowego watku dlatego podlaczam sie pod ten istniejacy.

Prosilbym o pomoc w doborze CD i kabli do mojego zestawu, ktorym jest Denon PMA-350SE, Gale 3040, kable glosnikowe na razie Jamo 2x2.5 (4metry). Zakres cenowy - do ok. 700-800 zl (a najlepiej mniej :) ). W kregu moich zainteresowan sa (:

Marantz 63 KI Signature MKII (750 zl)

Yamaha CDX-596 (550 zl)

Harman HD750 (790 zl - nowy ze sklepu).

Informacje na temat poszczegolnych odtwarzaczy i problemow z nimi (HD750) znam - przejrzalem forum dosyc dokladnie.

Muzyka jaka slucham jest rozna: od rocka do spokojnej muzyki.

Dziekuje za wszelka pomoc.

jako niedrogie i bardzo uniwersalne źródło polecane jest ostatnio dvd samsung hd745 - z np niemieckich sklepów możesz ściągnąć takiego za ok 800 pln. Przeczytaj opinie w wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja bym na Twoim miejscu wolał jednak te pieniądze przeznaczyć na ulepszenie obecnego systemu; może wymiana wzmaka....?

A jeśli już upierasz się na CD'ka, to nie kupuj półśrodków, tylko coś, co po późniejszej zmianie reszty klocków, też będzie grało....

Nie wypada mi tutaj pisać że chce coś sprzedać, wiec napisze że jak dobrze poszukasz to w tej cenie kupisz cos lepszego, nadajacego sie pod znacznie lepszy system.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Przejrzalem watki dotyczace dvd samsunga hd745 i sam nie wiem co o tym myslec. Same pozytywne komentarze ale tak naprawde tylko kilka opinii ludzi ktorzy go sluchali. Ciekawy jestem jak to DVD (bez przerobek) przy cenie ok. 760 zl (pixmania) faktycznie wypada w porownaniu z odtwarzaczami CD w podobne cenie (nowe i uzywane). Bo jesli dzwiek w stereo jest przynajmniej nie gorszy to jego zakup bylby w pelni uzasadniony. NIe moge jednak przyjac do wiadomosci, ze DVD (i to takiej firmy jak Samsung) moze grac lepiej niz odtwarzacz CD. Najlepiej jakbym mogl osobiscie posluchac, sprobuje moze sie jakos uda. Moze ktos sie jeszcze wypowie w tej kwesti.

fazer

używałem troche wyższego zestawu technicsa (tylko kolumny jakieś pioniera)

zacząłem z niego wychodzić, ale całościowo, tzn. zmieniam wszystko. Dobry cd nie zagra na tych kolumnach i wzmaku ... i odwrotnie.

Za 700 - 900 zł raczej trudno kupić dobre cd. Zrobiłem sobie roczny plan zakupowy i zacząłem odkładać co miesiąc po kilka stówek. Teraz jestem super zadowolony, chociaż dopiero zacząłem kupować. I cieszę się, że nie kupiłem za tyle ile mam w danym miesiącu (tak jak tego technicsa). I zarazem wściekam się na siebie, że nie odkładałem wcześniej.

moja rada - zbieraj kasę, słuchaj cdików i kup coś uzywanego z najwyższej półki (nie za 800 zł)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.