Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do Yaqin MC-100B

max720

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie Panowie . Od dobregao tygodnia mam już modyfikowanego Yaqin-a. Potrzebuję teraz dobrać do niego głosniki. Czy jest ktoś w promieniu 50km od Bialegostoku , kto chciałby podzielić się dzwiękiem ?

Nie wpadnę z pustymi rękoma:). Kolega z Łodzi zaprasza , ale ta odległość na dzisiaj ...

Może przed koncertem SADE ?

Pozdrawiam , Maciej.

https://www.audiostereo.pl/topic/85593-g%C5%82o%C5%9Bniki-do-yaqin-mc-100b/

Witajcie Panowie . Od dobregao tygodnia mam już modyfikowanego Yaqin-a. Potrzebuję teraz dobrać do niego głosniki. Czy jest ktoś w promieniu 50km od Bialegostoku , kto chciałby podzielić się dzwiękiem ?

Nie wpadnę z pustymi rękoma:). Kolega z Łodzi zaprasza , ale ta odległość na dzisiaj ...

Może przed koncertem SADE ?

Pozdrawiam , Maciej.

Witam!Mieszkam w Piszu ok 130km od Białegostoku i mam JMLab Electra 926.Chętnie posłucham Yaqina.Jeśli reflektujesz to szczegóły na priva.Pozdrawiam.Tomek.

Witam!Mieszkam w Piszu ok 130km od Białegostoku i mam JMLab Electra 926.Chętnie posłucham Yaqina.Jeśli reflektujesz to szczegóły na priva.Pozdrawiam.Tomek.

Witaj , w Piszu 1000 jezior ? Kurcze byłem w Giżycku 5 dni w tamtym tygodniu.Ale pech.

Jak pozwolisz wpiszę Cię na listę.

Pozdrawiam ,Maciej.

Witaj , w Piszu 1000 jezior ? Kurcze byłem w Giżycku 5 dni w tamtym tygodniu.Ale pech.

Jak pozwolisz wpiszę Cię na listę.

Pozdrawiam ,Maciej.

Mieszkam w Ełku mam Bewitcha i kolumny Triangle TZX ( aktualnie na sprzedaż) zapraszam na odsłuch

• 2 tygodnie później...

Nie wiem, czy coś Ci to pomoże: Zambrów, Yaqin, ale MC10L + Heco Argon - na razie mam nieco polowe warunki, ale zapraszam :) Reszta toru w profilu.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

Nie wiem, czy coś Ci to pomoże: Zambrów, Yaqin, ale MC10L + Heco Argon - na razie mam nieco polowe warunki, ale zapraszam :) Reszta toru w profilu.

Dzięki za zaproszenie , może wkrótce się umówimy . Jak byś określił brzmienie Heco ? Ciepłe czy metaliczne , jasne ...?

Pozdrawiam , Maciej.

Hm...dla mnie określenie barwy dźwięku jest sprawą subiektywną. To trochę tak, jak w fotografii - nie wszyscy widzą różnicę pomiędzy zwykłą cyfrówką za 2k, a fullfrejmem za 7k :) Jak dla mnie, to jest ciepło :) Już gdzieś, kiedyś, to pisałem: zdaję sobie sprawę, że są na pewno zdecydowanie lepsze kombinacje sprzętowe, niż mój. Mi, wystarcza jednak w zupełności to, co mam - takiego dźwięku szukałem, od momentu wyjścia z epoki muzycznego "kamienia łupanego", czyli wzmaków Technicsa, empetrójek, Altusów itp.

Jeśli chodzi o samo Heco, to są różne opinie nt. ich współpracy z lampą. Swoje Argony kupiłem za namową jednego z forumowiczów i...jestem mu dozgonnie wdzięczny. Wcześniej podpinałem pod Yaqina MC10L kilka różnych, zapożyczonych zestawów głośnikowych. Były Eltaxy, były Ushery, były "Wafle" i Missiony. Akurat w moim układzie, tj. baaardzo małym pomieszczeniu, gdzie źródłem w 70% jest Thorens, a w 30% lampizowany cedek, Heco wypadły najlepiej.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - S.Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.