Skocz do zawartości
IGNORED

CD Harman HD 760 padł - pomoc przy wymianie lasera

brodi27

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, po wielu miesiącach poszukiwań udało mi się ściągnąć z Niemiec ten cd. Niestety już wtedy wiedziałem, że się zacina. Obecnie w ogóle nie czyta, nie widzi płyt. Próbowałem delikatnego czyszczenia, owszem pomagało na kilka dni a teraz kiszka. Googluje i jakoś nie mogę odnaleźć co za laser w nim siedzi. Wiem, że sanyo, ale czy ten sam co w HD740? Pomóżcie proszę bo bez muzyki dzień jak stracony

Koledzy, po wielu miesiącach poszukiwań udało mi się ściągnąć z Niemiec ten cd. Niestety już wtedy wiedziałem, że się zacina. Obecnie w ogóle nie czyta, nie widzi płyt. Próbowałem delikatnego czyszczenia, owszem pomagało na kilka dni a teraz kiszka. Googluje i jakoś nie mogę odnaleźć co za laser w nim siedzi. Wiem, że sanyo, ale czy ten sam co w HD740? Pomóżcie proszę bo bez muzyki dzień jak stracony

Hej, miałem ten sam problem.

W HK siedzi laser SOHOT cośtam, kupiłem taki na wolumenie, założyłem i kiszka, cięło się i skakało.

Polecam wypad do Katowic, super sympatyczny serwis HK, gość montuje jakiś laser Sony, ustawia co trzeba i jest ok. Mój CD już trzy lata od jego interwencji działa i nic się nie dzieje.

O i o to chodziło. Czy wymiana tego lasera przez laika jest skomplikowane? Czy należy coś ustawiać, czy gra po prawidłowym zainstalowaniu?

Szukając lasera po sklepach internetowych natknąłem się na SPF 101 (5/8). Czym właściwie jest to 5/8

O i o to chodziło. Czy wymiana tego lasera przez laika jest skomplikowane? Czy należy coś ustawiać, czy gra po prawidłowym zainstalowaniu?

Szukając lasera po sklepach internetowych natknąłem się na SPF 101 (5/8). Czym właściwie jest to 5/8

>> brodi27

Zerknij na PW.

• 5 miesięcy później...

Koledzy mam wielką prośbę. Oddałem swojego cd hd760 do naprawy. Najpierw sam wymieniałem w nim laser, ale coś tam, źle złożyłem i trzeba było serwisować. Na nowym laserze są jakieś zworki a ja się pozbyłem starego. Teraz pytanie które, gdzie, bo gość w serwisie nie potrafi na to pytanie odpowiedzieć. Bardzo mi się śpieszy, bo właśnie dziś dotarł do mnie nowy wzmacniacz Roksana. Odpowiedź wręcz na pw poproszę

Zworka jest w postaci kropelki cyny która trzeba odessać.Szukaj kropelki cyny grubszej większej od innych lutów łączącej dwa punkty.Podgrzewasz lutownica i odsysasz.Pamiętaj by wpierw podłączyć taśmę dopiero później odsysasz zworę.Zworkę masz na gniazdem taśmy naprzeciw potencjometru

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.