Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw komputerowy 2,1 lub inny 100 % do muzyki do 1 tys

konrado9

Rekomendowane odpowiedzi

Yodzisław namieszał. Oficjalnie tyle kosztują, nieoficjalnie wyrwiesz je za 800-1000zł. ;) Żadne Bose nie grają jak estradówki. Nie mylmy pojęć i nie wprowadzajmy użytkowników w błąd. Odnośnie Bose Companion 3(do wyrwania za 800-1000zł) wg. mnie ich brzmienie można porównać do Piano Crafta, tylko że mają mniej wyrafinowaną górę, bardziej nasyconą średnicę i lepszy bas(choć ciągle czuć że jest bas z suba, i to dla niektórych może być wada, choć oczywiście jest to najlepszy sub z zintegorwanego stockowego zestawu 2.1 czy 5.1 jaki słyszałem do 1500zł), oraz inaczej tworzą przestrzeń. Tak można w skrócie określić ich brzmienie, porównując je do znanego mini audio na rynku.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Konrado9 - Posluchaj w ispocie. Tylko kilka razy. Dla mnie jak bylem pierwszy raz (sluchalem M2) to brzmialy ok. Pozniej w domu wyladowaly C2 i po godzinie mialem ich dosyc (brzmialy jak na tym filmiku z youtube). Pozniej sluchalem c3 i m2 w ispocie i wszystkie ich wady slyszalem juz jak na widelcu - nie kupilbym, a moze nie wzial nawet za darmo.

Mozesz tez zle rozumiec ich glosnosc. One nie graja agresywnie (jak byc moze altusy) - to na plus dla nich.

A jak ci sie spodoba bose w ispocie to wez c3 (nie c2).

DavidM - czy ja napisalem ze bose graja jak estradowki? Napisalem ze maja naglosnieniowy charakter dzwieku - sa za male zeby brzmiec jak estradwki.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

A ja nie mam dość Companionów 3 mimo, że mam je 5 lat :D Jak czytam o porównaniach do boomboxa, jakimś bardzo specyficznym dźwięku, że postawiono tylko na głośność... to włosy stają mi dęba.....wyważone podejście prezentuje DawidM, który miał przynajmniej dłuższą styczność z tymi głośnikami.....ważne jest też źródło - wady badziewnej karty faktycznie słychać jak na widelcu....w Bose mamy celulozowe membrany, które nie wyglądają jak milion dolarów, ale przyjemnie grają nie tylko dzięki DSP.....jakby uzyskanie takiego dźwięku było bajecznie proste byłoby mnóstwo klonów różnych zestawów BOSE, a tak to np. podróbki ich słuchawek brzmią tragicznie......nie umniejszajmy zasług firmy w rozwoju wiedzy o akustyce, bo dochodzimy do absurdu.....

To na pewno.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Porównanie do boomboxa dotyczyło c2, c3 i m2 tak nie brzmią . Czytajcie uważnie.

A jeśli polecacie bose, to piszcie że są one trochę specyficzne i nie każdemu podejdą (nie tylko mnie na tym forum). Bo tak to po waszych postach w temacie "głośnki do 1000zł 2.1 lub inny" wychodzi że bose to najlepsza opcja, a tak nie jest.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

To czyli jakie śą jeszcze ?

Teufel to wiem ale nie dostepne w Polsce nie można nigdzie przesłuchać

Edifier na pewno posłucham są dostępne w pl sa jeszcze jakieś inne ?

bo logitecha i creative nawet pod uwage nie biorę bo w sumie nie ma co

Gdzie można posłuchać edifier?

Teufel, niektóre Edifier(choć dla mnie mają sub który ustępuję znacznie temu z Bose pod względem szybkości, kontroli), multimedialne kolumny SWANS. Potem to już jeszcze droższy Focal XS, Infinity PHI21(choć raz je widziałem za 1099zł-jakiś model powystawowy, normalnie kosztują około 2000-2500zł). Ew. Monitory aktywne 2.0.

Taka ciekawostka z mojej wycieczki po Niemczech, ceny jak na Saturna kosmiczne. były Edifier S530 jak i Bose Companion 3, ceny odpowiednio 289 i 329 euro, więc jeżeli kupować to tylko w Polsce ;)

Bose C2 są ok. jako głośniki do komputera, ale przy większej głośności dźwięk wyraźnie się chrzani. C2 i C3 są podobne pod względem charakteru dźwięku, te drugie grają jeszcze bardziej przestrzennie i mają lepszy bas (co raczej łatwo się domyślić ;)). Natomiast Music Monitor które słyszałem grały inaczej niż C2 i C3 - bez podbitego średniego basu i złagodzonej wyższej średnicy, ogólnie w stronę neutralności, ale do monitorów studyjnych to im baardzo dużo brakuje i ja bym ich na pewno nie kupił, chyba że absolutnym priorytetem miałby być niewielki rozmiar.

No własnie i tutaj mam dylemat gdy bym chciał głosno tylko glosno to kolumny np tonsila i mam a po co tak ja strasznie nie lubie takiego estradowego grana bo takie sa atlusy ...

Chłopie, naucz się pisać. Przecież tego bełkotu nie da się odczytać a tym bardziej zrozumieć.

Szanuj swoich czytelników!! Zwracasz się o pomoc i rade więc staraj się sformułować swoje myśli w sposób zrozumiały. Pomyśl zanim napiszesz, używaj słownika oraz stosuj znaki interpunkcyjne.

Zanim wyślesz posta przeczytaj go!!

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

Chłopie, naucz się pisać. Przecież tego bełkotu nie da się odczytać a tym bardziej zrozumieć.

Szanuj swoich czytelników!! Zwracasz się o pomoc i rade więc staraj się sformułować swoje myśli w sposób zrozumiały. Pomyśl zanim napiszesz, używaj słownika oraz stosuj znaki interpunkcyjne.

Zanim wyślesz posta przeczytaj go!!

Nie no, to dla kolegi za dużo... :) Przecież nie ma edycji postów... :)

A co koledzy powiecie o Acoustic Energy Aego M?

Ze gdyby mial satelitki z dwoma glosniczkami jak np. Tannoye efx lub sfx a nie jednego szerokopasmowaca, to w tej cenie w jakiej jest na amazon.co.uk to by byla prawdziwa okazja.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.