Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki 5.1 i telewizja "n"

StartRockToday

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem dziś na znanym serwisie aukcyjnym dwa zestawy głośników. Genius Sp-Hf2000X Dla siebie do komputera. Z tym nie będę miał problemów. Podłącze po prostu do DAC i będzie to ładnie grało (na to liczę). Przy okazji znalazłem dobre głośniki 5.1 (tak myślę) więc skorzystałem z okazji chodzi o model Genius SW-HF5.1 5005 dla rodzinki i też dla siebie, aby czasem móc posłuchać muzyki lub koncertu na MTV w standardzie przestrzennym :).

Potrzebuję karty zewnętrznej lub wewnętrznej lub decodera (wole coś zewnętrznego, ale nie kosztem czynnika jakości/ceny), który umożliwi mi podłączenie tych głośników do nbox recorder tak aby uzyskać dźwięk przestrzenny.

Myślę, że do 200zł można znaleźć coś co zagra w miarę przyjemnie z tymi głośnikami. Taki też jest mój budżet.

Jak do tej pory znalazłem tylko coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale nie wiem, czy te urządzenia się nadają.

Czytałem też, że karta zewnętrzna Creative X-fi spełnia taką funkcję, ale nie znalazłem pozytywnych komentarzy o tym rozwiązaniu.

Proszę o opinie i pomoc w znalezieniu odpowiedniego sprzętu/rozwiązania. A podsumowując chodzi o to, że szukam urządzenia, które przyjmie sygnał DD 5.1 przez wejscie optyczne i zdekoduje go na normalny sygnał audio 5.1 który odbiorą głośniki (w moim języku mogą być pomyłki, ale każdy wie o co chodzi - chyba)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/85826-g%C5%82o%C5%9Bniki-51-i-telewizja-n/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.