Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma vs LCD

KrzysiekA

Plazma vs LCD  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktróra z technologii wyświetlania obrazu jest lepsza.

• LCD
    • PDP
    • Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ja wzniecam co chwilę dyskusję umieszczając prowokacyjne wpisy o Kuro z dopiskiem, że to najlepszy jak dotąd telewizor. Ja tylko dementuję te nieprawdziwe informacje, przedstawiając dowody że jest coś lepszego. Kto rzuca w górach kamieniami musi mieć świadomość, że na dół może zejść lawina.

Tematem Kuro natomiast zajmuję się tak często, gdyż nie jestem wyznania hinduistycznego i zwalczam święte krowy.

Masz podwójną skalę ocen. To mało eleganckie. Niestety.

A czy ja napisalem, ze Ty mowiles pisales cos o inteligencji czy Witek?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Podchodziłem dziś po raz kolejny do VT30, pan w MM wyłączył dla mnie te neonówki z góry w tym kąciku gdzie stał Panas....zrobiło się b. ciemno.....ładna czerń...słabiutka biel - niby biel szarawa - taką miałem przez 10 lat w TV Panasonica Made in England....ciemny obraz...i to wszystko....ładna czerń.... nic poza tym.....nie dla mnie....Inny klient oglądał G30 - pierwsze pytanie...czy można rozjaśnić obraz....a był on jaśniejszy niż w VT30.....zrezygnował....zaczął pytać o LED....pewnie Kowalski...nie potrafił się nadziwić co prasa widzi w VT30....ja też nie potrafię..., ale rozumiem że komuś może się podobać...w kinach też często wyświetla się ciemny, niewyraźny obraz...a plazma taka kinowa właśnie jest.....taka plastyczna....nie dla mnie...widocznie nie doceniam jej artyzmu....

:) ubawiłem się po pachi :)

najzabawniejsze są oceny ludzi którzy wybrali już tv i na siłę koloryzują swoje opisy aby usprawiedliwić słuszność swojego wyboru :)

ja całe szczęście stoję jeszcze przed zakupem ale po takim opisie to na przekór bym poszedł i sam sprawdził kto tu ściemnia za bardzo :)

Focal + Naim

VT30 to najciemniejsza z plazm....pewnie dlatego ma dobrą czerń.....

hahahahah wyłączył świetlówki w roku gdzie stał pdp hahaha

chłopie takie dyrdymały to mój 3letni syn wychodząc z przedszkola opowiada :)

Słuchaj miksonku daruj sobie tą dziecinadę....popytaj w MM - 3 stawy czy można część neonówek wyłączyć, a potem się nabijaj clownie, jak będziesz miły może też ci wyłączy :-)

:) ubawiłem się po pachi :)

Ja też, twoim poziomem IQ od dawna :-))))

Niewiem, zyzio, nie widzialem tego VT30 w akcji. Przypuszczalnie jest lepszy od mojego, a jakos dziwnym trafem, biel jest biala.

Oczywiwscie nie jak kartka, ale tego to chyba zaden wyswietlacz nie potrafi. Tak samo jak uzyskanie takiej czerni jak w naturze.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

najzabawniejsze są oceny ludzi którzy wybrali już tv i na siłę koloryzują swoje opisy aby usprawiedliwić słuszność swojego wyboru :)

ja całe szczęście stoję jeszcze przed zakupem ale po takim opisie to na przekór bym poszedł i sam sprawdził kto tu ściemnia za bardzo :)

LOL, powtórka po raz tysięczny, jak zacięty vinyl :-))))

VT30 to najciemniejsza z plazm....pewnie dlatego ma dobrą czerń.....

Słuchaj miksonku daruj sobie tą dziecinadę....popytaj w MM - 3 stawy czy można część neonówek wyłączyć, a potem się nabijaj clownie, jak będziesz miły może też ci wyłączy :-)

Ja też, twoim poziomem IQ od dawna :-))))

sorki że zmieniłem opis edit :)

twoje opisy są tak mało wiarygodne że po prostu śmieszne a najczęściej podpieniające i robiące tylko dodatkowe podłoże do awantur więc daruj sobie dzieciaku takie wywody opiniotwórcze i kierowane do mnie personalnie bo rozbawiasz mnie tylko takimi zagrywkami rodem z placu zabaw dla dzieci :)

Niewiem, zyzio, nie widzialem tego VT30 w akcji. Przypuszczalnie jest lepszy od mojego, a jakos dziwnym trafem, biel jest biala.

Oczywiwscie nie jak kartka, ale tego to chyba zaden wyswietlacz nie potrafi. Tak samo jak uzyskanie takiej czerni jak w naturze.

a ja widziałem go w akcji i to przy włączonych neonach w auro agd i stojące obok lcd samsunga lg i sonego obrazy filmowe demo wyglądały jak powycinane z kolorowych kartek papieru :) więc takie pierdolety można sobie bez końca pisać , zabawa jest przednia schodząc do poziomy experta ZYZIA!

Focal + Naim

Mikson jeśli zarzucasz Zyziowi kłamstwo to na Tobie spoczywa obowiązek przedstawienia dowodu. To nie Zyzio musi udowodnić że mówi prawdę. Takie normy obowiązują w całym cywilizowanym świecie.

sorki że zmieniłem opis edit :)

twoje opisy są tak mało wiarygodne że po prostu śmieszne a najczęściej podpieniające i robiące tylko dodatkowe podłoże do awantur więc daruj sobie dzieciaku takie wywody opiniotwórcze i kierowane do mnie personalnie bo rozbawiasz mnie tylko takimi zagrywkami rodem z placu zabaw dla dzieci :)

a ja widziałem go w akcji i to przy włączonych neonach w auro agd i stojące obok lcd samsunga lg i sonego obrazy filmowe demo wyglądały jak powycinane z kolorowych kartek papieru :) więc takie pierdolety można sobie bez końca pisać , zabawa jest przednia schodząc do poziomy experta ZYZIA!

Ty udajesz czy tak naprawdę masz ? Jak nie wytrzymujesz to wyżyj się na placu zabaw, może pierdolniesz komuś łopatką to ci przejdzie :-)

zyzio w kinie nie wyrazny obraz? W dobrym kinie, obraz jest bardzo dobry. Z drugiej strony to moze faktycznie jest grono ludzi ktorzy lubia patrzec na plastikowe postacie. Duzo czasu przed monitoirem LCD, robi swoje, wyrabiamy sobie "WZORZEC".

zyzio w kinie nie wyrazny obraz? W dobrym kinie, obraz jest bardzo dobry. Z drugiej strony to moze faktycznie jest grono ludzi ktorzy lubia patrzec na plastikowe postacie. Duzo czasu przed monitoirem LCD, robi swoje, wyrabiamy sobie "WZORZEC".

Zależy w którym i jeszcze jaką kopię maja akurat...plastikowe postacie ? a wyblakłe plastycznie są ok ?

Ty udajesz czy tak naprawdę masz ? Jak nie wytrzymujesz to wyżyj się na placu zabaw, może pierdolniesz komuś łopatką to ci przejdzie :-)

wstań od kompa weź rozpęd pochyle łeb jak baran i pierdolnij się sam głową w ścianę  to ci dobrze zrobi ! bo większość twoich wpisów to prostackie zaczepki

:)

Focal + Naim

Zależy w którym i jeszcze jaką kopię maja akurat...plastikowe postacie ? a wyblakłe plastycznie są ok ?

Przeciez napisalem w DOBRYM kinie, Dobre kino nie zamowi byle jakiej kopii.

Bobcat zapomniales dodac, ze na LCD LED za min 5000 zl. Tanie i srednie LCD to nadal plastikowe postacie.

pierdolnij się sam głową w ścianę to ci dobrze zrobi!

:)

Nie potrafisz wymyśleć coś swojego, tylko mnie parafrazujesz ? Żenujące....

Plastikowe postacie na obecnych LCD to jest komiczna bzdura.

Taka supernova bzdur wręcz :-)

Mikson jeśli zarzucasz Zyziowi kłamstwo to na Tobie spoczywa obowiązek przedstawienia dowodu. To nie Zyzio musi udowodnić że mówi prawdę. Takie normy obowiązują w całym cywilizowanym świecie.

jasne ja będę coś udowadniał komuś haha dobre sobie

jeszcze się taki nie narodził co komuś na siłę coś wytłumaczył!

Nie potrafisz wymyśleć coś swojego, tylko mnie parafrazujesz ? Żenujące....

proszę bardzo będzie inaczej: jak teks nie pasi to mam coś dostosowane do twojego poziomu:

zważ sucharze z kim się kruszysz bo jak ci z windziory wyjadę to chrupkami na stów wydziergasz

zadowolony? :)

Focal + Naim

To powinno raqczej dotyczyc Twojego opisu VT30;)

Takie banialuki mogles napisac tylko Ty lub Bobcat.

to samo twierdzę :)

zyzio pieniacz forumowy a bobcat autorytet nie szablonowy :)

Focal + Naim

Tv przez wielu uwazany za najlepszy a Ty uwazasz, ze jest kiepski. Cos tu jest nie tak z Wami Panowie, nie pisze, ze moj Panas jest lepszy od Najlpepszego LED'a a Wam najlepsza plazma smierdzi, a macie przecietne telewizory.

Jak b.ciemny obraz jest banialuka to masz racje....

Ale opcja, ze moze expert z MM nie ustawil wszystkiego jak nalezy nie wchodzi w rachube?:)

Tv przez wielu uwazany za najlepszy a Ty uwazasz, ze jest kiepski. Cos tu jest nie tak z Wami Panowie, nie pisze, ze moj Panas jest lepszy od Najlpepszego LED'a a Wam najlepsza plazma smierdzi, a macie przecietne telewizory.

Mnie plazma śmierdzi to fakt, nie ukrywa tego...widocznie ta najlepsza jest dla mnie najgorszą....a mam, TV który mnie zadowala, może on być nawet przeciętny dla kogoś....mnie to totalnie nie interesuje...mam po prostu swoje zdanie...dla kogoś może być ono banialuką....dla mnie banialuką będzie uwielbienie plazmy....

jasne ja będę coś udowadniał komuś haha dobre sobie

jeszcze się taki nie narodził co komuś na siłę coś wytłumaczył!

proszę bardzo będzie inaczej: jak teks nie pasi to mam coś dostosowane do twojego poziomu:

zważ sucharze z kim się kruszysz bo jak ci z windziory wyjadę to chrupkami na stów wydziergasz

zadowolony? :)

Jak najbardzej...dobitnie pokazujesz swój poziom....

Ale opcja, ze moze expert z MM nie ustawil wszystkiego jak nalezy nie wchodzi w rachube?:)

ważne że jarzeniówka była wyłączona!!!!! to jest test w którym każdy pdp odpada!

idziesz w kąt wyłączasz jarzeniówkę i każdy lcd jest bajka a pdp tragedia !

żenuuułłaaaa

Jak najbardzej...dobitnie pokazujesz swój poziom....

jedynie przez chwilę zniżyłem lot do twojego poziomu - zaczepialskiego i pieniackiego .

Focal + Naim

Albo supernowa bzdura wrecz.

Osobiscie nie uwazam, ze plazma to najlepsza technologia, mam wrazenie, ze jdnak OLED bedzie lepsza, ale niestety mialem z technologia LCD do czynienia o wiele wiecej niz z PDP. W moich oczach to nawet nie ma co porownywac i tak sie zastanawiam po co wogole na ten temat dyskutuje? (chyba lubie sie spierac;))

To jak twierdzenie posiadaczy diesli, ze sa lepsze od benzyniakow.

Mniej pala, to wszystko;)

Mnie plazma śmierdzi to fakt, nie ukrywa tego...widocznie ta najlepsza jest dla mnie najgorszą....a mam, TV który mnie zadowala, może on być nawet przeciętny dla kogoś....mnie to totalnie nie interesuje...mam po prostu swoje zdanie...dla kogoś może być ono banialuką....dla mnie banialuką będzie uwielbienie plazmy....

wyraźny dowód na to że usprawiedliwiasz swój zakup! który wg ciebie jest naj bo każdy inny w tej chwili to tragedia!

tak rozumuje dziecko z gilem w nosie

Focal + Naim

jedynie przez chwilę zniżyłem lot do twojego poziomu - zaczepialskiego i pieniackiego .

Zaczepiłeś ty jak zwykle z wyśmiewająca szyderą i kontynuowałeś w swoim pieniackim stylu...w głowie się nie mieści jak można swojego nie widzieć pod nosem, a cudze pod lasem....to typowe na tym forum...,tak jak i dziecięce płaczliwe jęki gdy nie potrafi się odpowiedzieć inteligentnie na ripostę tylko rozpaczliwie podrabia cudzy styl .....ale w sumie zabawne to :-) Miłego weekendu, nara :-)

Bobcat zapomniales dodac, ze na LCD LED za min 5000 zl. Tanie i srednie LCD to nadal plastikowe postacie.

Absolutna nieprawda. Chyba dawno nie oglądałeś LCD a już napewno nie znasz nowych modeli.

wyraźny dowód na to że usprawiedliwiasz swój zakup! który wg ciebie jest naj bo każdy inny w tej chwili to tragedia!

tak rozumuje dziecko z gilem w nosie

LOL, co ja usprawiedliwiam ? swój zakup ? :-)))))) To jakaś banialuka totalna...idź wypocząć weekendowo, a nie pisz nic więcej, bo nie jest dobrze....:-))))

zyzio nie nasladuj mojego stylu.

Banialuka, banialuki slowo w tym watku zarezerwowane.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.