Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma vs LCD

KrzysiekA

Plazma vs LCD  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktróra z technologii wyświetlania obrazu jest lepsza.

• LCD
    • PDP
    • Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety.

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo dziwne masz rozumowanie. TO moze sprobuj zamowic profesjonalna intalacje AV do domu i zapytaj w takim profesjonalnym salonie co Ci poleca, markety zostaw tym razem w spokoju.

Widzę że musicie podpierać się autorytetami. Ale to bardzo nieskuteczny sposób argumentowania.

Rozumowanie wcale nie jest dziwne. Kontrast to stosunek jasności białego do jasności czarnego. Jeżeli dwa telewizory mają ten sam kontrast i ustawi się biały na tym samym poziomie to czarny musi być automatycznie na tym samym poziomie.

KrzysiekA, czekam na jakąś opinię portalu specjalistycznego, z opisem, pomiarami, konkluzją, gdzie nie chwalą VT30 za jakość obrazu - doczekam się czy nie?

Bo nawet ten twój chip.de (ostatnia deska ratunku) jakość obrazu skwitował krótko: Bardzo dobry obraz 2D ze wszystkich źródeł

I umieścił go bardzo wysoko w rankingu.

Krzysiek wie najlepiej. Zadne argumenty nie przemowia. Nie doczekasz sie na bank, On nie musi nic udowadniac, jedynie jemu trzeba.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

KrzysiekA, czekam na jakąś opinię portalu specjalistycznego, z opisem, pomiarami, konkluzją, gdzie nie chwalą VT30 za jakość obrazu - doczekam się czy nie?

To może zacytuję.

Fazit

Der Panasonic TX-P50VT30E ist ein guter Plasma-Fernseher.

Wnioski

Panasonic TX-P50VT30E to dobry telewizor plazmowy.

Nie napisali o że jest wyśmienity jak ty to twierdzisz.

Poza tym naliczyłem 20 telewizorów które otrzymały wyższą notę za jakość Video.

A więc nie wszystkie portale specjalistyczne podzielają twoją opinię.

To ja może inaczej.

Amazon mój telewizor 55 opini tylko jedna z 1 gwiazdką na pięć.

VT3 38 opini aż siedem z jedną gwiazdką na pięć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Od razu zaznaczę że ci ludzie kupili te telewizory na Amazonie a następie odesłali bo byli niezadowoleni.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No tak, tylko że sam zapodał linka z chip.de (o wiadomych preferencjach) a tam w recce określenia: doskonały obraz, wspaniałe urządzenie...

wygląda na to, że nasz krzyś to taki współczesny Don Kichot walczący z plazmami :)))

o jeszcze "specjalistyczny portal" amazon.de mu został :))

No tak, tylko że sam zapodał linka z chip.de (o wiadomych preferencjach) a tam w recce określenia: doskonały obraz, wspaniałe urządzenie...

wygląda na to, że nasz krzyś to taki współczesny Don Kichot walczący z plazmami :)))

A jak skomentujesz to że 20 telewizorów i to przeważnie LCD mają więcej punktów za jakość Video?

o jeszcze "specjalistyczny portal" amazon.de mu został :))

Kiedyś ktoś mi zarzucał że testy mojego telewizora są przekupione. Nie powiesz chyba że ktoś przekupił ludzi żeby kupili jakiś telewizor na Amazonie a następnie go odesłali i napisali negatywną ocenę.

W większości negatywnych ocen występuję pojęcie Floating Brightness.

A nie czujesz, że już dawno przekroczyłeś granicę śmieszności???

Na pewno nie bardziej niż ty ze swoim cyrkiem o prawa autorskie.

Krzysiu, daj już sobie dziś spokój, bo co rusz to większa kompromitacja. Nawet z tym chip.de :))

ps. poszperaj może na youtube i jakiś filmik zapodaj :)))

Raczej pójdę spać. Dyskusja zrobiła się jałowa.

Nie bawi mnie kopanie leżącego.

Wlasnie mczaj przestan juz kopac...wstydz sie!

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

dzięki Krzysiek za linka, wg tych "specjalistów" od monitorów komputerowych znowu plazma okazała się najlepsza i to w dodatku ta jedna z tańszych :)

Video- / TV-Qualität 100%

Panasonic TX-P46ST33E

mamy najlepszy telewizor na rynku i to za grosze :)

dzięki Krzysiek za linka, wg tych "specjalistów" od monitorów komputerowych znowu plazma okazała się najlepsza i to w dodatku ta jedna z tańszych :)

Video- / TV-Qualität 100%

Panasonic TX-P46ST33E

mamy najlepszy telewizor na rynku i to za grosze :)

Obawiam się ze st33 nie jest znowu aż taki tani. Ale nie zdziwiłbym się że ma lepszy obraz od VT3O.

Obawiam się ze st33 nie jest znowu aż taki tani. Ale nie zdziwiłbym się że ma lepszy obraz od VT3O.

to raczej świadczy o poziomie "testów" chipa w kwestii telewizorów...

to raczej świadczy o poziomie "testów" chipa w kwestii telewizorów...

To może inaczej. Linki VT30 do kilku testów.

Ukryta Zawartość

Wyniki 86/100 punktów, 85/100, 9/10, 90/100. Nie uważasz że jak na najlepszy telewizor na świecie to trochę mało.

Ukryta Zawartość

to mi nic nie mówi, wiadomo że każdy telewizor ma wady tylko nie wiadomo co dokładnie testowali i co punktowali

dlatego jest wiele stron z rzetelnymi testami gdzie dokładnie opisują wszystko po kolei oraz metodologię testów, ewentualnie subiektywne odczucia...

chip.de

idealo.de

może jeszcze pedalo.de?

szukaj Don Kichocie, szukaj :))

ps. a ty nie miałeś już iść spać?

Nie podniecaj się mczaj bo ci żyłka pęknie. Miałem iść spać ale pojawił się ktoś z kim można podyskutować.

to mi nic nie mówi, wiadomo że każdy telewizor ma wady tylko nie wiadomo co dokładnie testowali i co punktowali

dlatego jest wiele stron z rzetelnymi testami gdzie dokładnie opisują wszystko po kolei oraz metodologię testów, ewentualnie subiektywne odczucia...

Dlatego uważam że o telewizorze więcej można się dowiedzieć n.p. na Amazonie. A szczególnie z negatywnych opinii. Tam ludzie punktują dosyć dokładnie co im się nie podobało. Prawdę powiedziawszy to tych z pięcioma gwiazdkami w ogóle nie czytam. Zresztą zignorowałem opinie o panasonicu gt20 i potem żałowałem. Wady były dokładnie takie jak opisywali ludzie.

Dlatego uważam że o telewizorze więcej można się dowiedzieć n.p. na Amazonie. A szczególnie z negatywnych opinii. Tam ludzie punktują dosyć dokładnie co im się nie podobało. Prawdę powiedziawszy to tych z pięcioma gwiazdkami w ogóle nie czytam. Zresztą zignorowałem opinie o panasonicu gt20 i potem żałowałem. Wady były dokładnie takie jak opisywali ludzie.

opinie anonimów, a może to konkurencja ? może się coś sprawdzi a może to bzdury ?

lepiej przeczytać niezależne testy i recenzje

ale znowu nawet na tym pedalo.de są same pozytywne "recenzje" a opinia użytkowników tego pedalo to: bardzo dobry

Krzysiek, bo może się nie zrozumieliśmy - mi chodziło o to, żebyś zapodał jakieś testy specjalistycznych portali, gdzie nie chwalą VT30, a ty cały czas wrzucasz bardzo pozytywne opinie, licząc pewnie że jak po germańsku, to ludzie nie wiedzą co jest napisane.

Musisz się badziej postarać.

też jestem rozczarowany że pdp vt30 nie jest idealna

ale jak widać jest obecnie jednym z najlepszych tv

więc wyszukiwanie wad i je wyolbrzymianie jest

naturalne dla osób czytających taki portale jak chip.de

i plansze testowe, oni nie patrzą na obraz całościowo

tylko na parametry i dane techniczne prądożerność etc

każdy ma prawo dokonywać wyboru na podstawie swoich

metod porównawczych i źródeł najlepszych informacji :)

Focal + Naim

Idealny TV nie dostaje 39/40 pkt jak każdy lepszy LED, Philips dostał nawet 40/40 w jakimś teście.

Wniosek: nie ma idealnego/referencyjnego TV.

W zależności od testu referencją czy prawie referencją może być plazma lub LCD - decydują preferencje testującego itp.

Zyzio, prosiłem już kiedyś o coś :)

BTW - widziałeś gdzieś jakiś negatywny test VT30?

Zyzio z tego co wiem został zbanowany w tym temacie.

Nie znam ewidentnie negatywnych testów VT30 ani też wysokich LED-ów.

Nie wiem skąd wynika przeświadczenie referencyjności jakiegokolwiek TV....

Krzysiek dobitnie to wypunktował zresztą....narażając się oczywiście na docinki plazmowców na każdym kroku naginających fakty pod siebie.....przecież chip.de to oczywiście niewiarygodny test skoro jakiś Szajsung LCD pozamiatał w jakości video o całe 5 pkt bożka VT30....

What Hifi to też szmatławiec skoro w zeszłym roku 40 " Szajsung C8000 został TV roku do 42 ", a nie jedynie słuszna plazma....bawić się można bez końca....

Widzisz Zyzio, tylko to nie tak jak piszesz.

Konstrukcja dyskusji wygląda ostatnio następująco: ktoś zapoda jakiś specjalistyczny test, pomiary, znajomość rzeczy itd.

VT30 wypada bardzo dobrze.

Zjawia się misjonarz walczący z plazmami.

I neguje wszystko z tego testu, łącznie z pomiarami kontrastu i czerni, o wrażnieach subiektywnych nie wspominając.

Twierdzi potem kłamliwie, że nie wszyscy eksperci chwalą VT30, sęk w tym, że nie jest w stanie podać ani jednej opinii ani jednego eksperta, która potwierdzałaby jego nudne już rewelacje. Nawet tak renomowane i szanowane "specjalistyczne portale" jak chip.de czy pedalo.de zawierają opinie bardzo pozytywne.

Więc nie odwracajmy kota ogonem.

ps. eksperci twierdzili, że 40cm brzoza zaburza lot samolotu. Był tylko jeden ekspert, co to negował. Antoni Macierewicz.

=> mczaj

To co piszesz to odwracanie kota ogonem, bo ja mógłbym napisać dokładnie to samo odwrotnie....plazmowcy przecież nawet darli koty o oczywistości typu pobór prądu, który jest 2-3 krotnie wyższy w plazmach co dokładnie potwierdziły testy Hifi Choice chociażby.... czy negowali nie raz na chama przydatność plazmy w jasnym pokoju twierdząc, że i tak będzie lepsza od LCD/LED....ten wątek ma 57 stron.....negowali ewidentne wady, brnęli w tłumaczeniach miałkich, obrażali, wyśmiewali itd.....a zwolennicy LCD postępują nieco inaczej, owszem też się odgryzają, ale dostrzegają wady jednej i drugiej technologii i nie stawiają niczego na jedynie słusznym piedestale......bo referencyjność czy prawie referencyjność danego TV zależy od indywidualnych preferencji, czego plazmowcy przez te 57 stron nie pojęli......, zakrzykując i posądzając o bezguście - delikatnie rzecz ujmując oczywiście - adwersarzy, przy każdej okazji, niemal w każdym poście naśmiewając się brnęli w niczym nieuzasadnionym fanatyźmie i brną dalej...w głowie im się nie mieści że taki VT30 może być dla kogoś za ciemny - od razu są docinki, pieprzenie kotka za pomocą młotka i cały czas od nowa o jednym i tym samym dyskutujemy tak naprawdę przez 57 stron - indywidualnych preferencjach, których co poniektórzy totalnie, wręcz fanatycznie uszanować i zrozumieć nie potrafili, nie potrafią i niestety w tej materii nic się nie zmieni przez następne 50 stron, bo nie ma na to nadziei po tym co tu się wydarzyło do tej pory......

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.