Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma vs LCD

KrzysiekA

Plazma vs LCD  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktróra z technologii wyświetlania obrazu jest lepsza.

• LCD
    • PDP
    • Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety.

Rekomendowane odpowiedzi

KrzysiekA

Czyli kolumna moze miec jak to napisales gowniane parametry i nadal odtwarzac dzwiek naturalnie?

Lech

Sam lubie lampe, niemniej ja sobie folguje w tej kwestii i stawiam na cieplo kosztem naturalnosci neutralnosci. Wzmacniacze lampowe ktore daja naturalny przekaz z pewnoscia nie maja gownianych parametrow, jezeli natomiast chodzi o moc to wystarczy dobrac wysoce efektywne kolumny. Z tv jest troche inna sprawa.

Wojtek nie chodziło mi o kiepskie parametry, ale większość ludzi z audiofilami włącznie nie wie jakie obciązenie (kolumny) powinno być podłaczone do wzmacniacza lampowego żeby uzyskać neutralne charakterysyki pasmowe (wysoka impedancja wyjściowa). Przepraszam ostani raz nie na temat.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Podobnie jest z dźwiękiem. Głóśniki wstęgowe lub wysokotonowe aluminiowe nie koniecznie grzeszą naturalnością ale wielu ludzi dałoby sobie za nie małego ogolić.

Porównanie nawet trafione. Jedni lubią miękko brzmiącą kopułkę jedwabną a inni bardzo szczegółowe wysokotonowce z kopułkami metalowymi które nie koniecznie grzeszą naturalnością.

Że co??????????? szłyszał choć raz wać pan dobrą kopółkę aluminiową, ceramiczną, tytanową lub diamentową? (wątpie)

Gdyby tak było to nie czytalibyśmy tego nieprawdziwego wpisu, bo gdy porównamy np. dżwięk szlifierki kątowej na żywo i w/w głośników to o dziwo okazuje się że jest tak samo.

Że co??????????? szłyszał choć raz wać pan dobrą kopółkę aluminiową, ceramiczną, tytanową lub diamentową? (wątpie)

Gdyby tak było to nie czytalibyśmy tego nieprawdziwego wpisu, bo gdy porównamy np. dżwięk szlifierki kątowej na żywo i w/w głośników to o dziwo okazuje się że jest tak samo.

Witku nie zaczynaj ze mną o kolumnach bo ja więcej kolumn zbudowałem niż ty słyszałeś.

Witek a czego ty sluchasz? hehe

Ale dobra skupmy sie na telewizorach bo ja nie mam narazie stereo i mi smutno. A tv mam wiec....

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Witku nie zaczynaj ze mną o kolumnach bo ja więcej kolumn zbudowałem niż ty słyszałeś.

ja pier**lę, ty jesteś normalnie mega ekspert od wszystkiego

ty bogaty powinienneś być, a nie przytulać u sąsiada minimum socjalne

świat się na tobie nie poznał, ludzie nienależycie cię doceniają - chyba stąd te wszystkie twoje frustracje i nienawiść, która gdzieś musiała mieć ujście, i znalazła - w kierunku plazmy, na którą cię nie stać, a przy twoich wybitnych umiejętnościach przecież zasługujesz, ba, należy ci się coś uznawanego za referencję...

chodzi o muzykę czy o sprzęt?

o szlifierke katowa))

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

filozoficznie i egzystencjalnie

ale po skalibrowaniu naturalnie!

:)

Ja osobiście nie mam nic przeciwko temu żeby było bardzo naturalnie i kalibracja telewizora to krok we właściwym kierunku. Nie wątpię również w to że są telewizory których nie trzeba kalibrować jak twierdzi to Bobcat. Oczywiście najlepiej by było żeby wszystkie aspekty obrazu były na najwyższym poziomie ale po pierwsze nie znam telewizora obecnie produkowanego który by spełniał te warunki a po drugie nawet jak taki telewizor się pojawi to za mojego życia nie będzie mnie najprawdopodobniej na niego stać. Chociaż w dalszy ciągu mam nadzieję że dużym krokiem do przodu będą OLEDy.

świat się na tobie nie poznał, ludzie nienależycie cię doceniają - chyba stąd te wszystkie twoje frustracje i nienawiść, która gdzieś musiała mieć ujście, i znalazła - w kierunku plazmy, na którą cię nie stać, a przy twoich wybitnych umiejętnościach przecież zasługujesz, ba, należy ci się coś uznawanego za referencję...

Oni mowia, ze Krzychu juz nie robi kolumn, pracuje nad nowym pogromca plazm. Jest szefem projektu w Toshibie.

Parę moich kolumn można znaleźć tu na forum.

Może jeden z przykładów.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Obawiam że te frustracje o których piszesz to jedynie projekcje twoich własnych frustracji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

to taki przykład bo nigdy nie uzyska się takiego naturalnego brzmienia z głośników szmacianych.

Nigdy nie mow nigdy. NIemniej czesto blachy prawdziwiej brzmia na alu. Wszystko ma swoje zalety i wady.

Oni mowia, ze Krzychu juz nie robi kolumn, pracuje nad nowym pogromca plazm. Jest szefem projektu w Toshibie.

Czyżbyś próbował być złośliwy? To też trzeba umieć.

A jak inaczej reagowac na stwierdzenia typu

ja wiecej zbudowalem niz Ty slyszales? To ile tych kolumn zbudowales? Skoro powiedziales A to powiedz B.

A jak inaczej reagowac na stwierdzenia typu

ja wiecej zbudowalem niz Ty slyszales? To ile tych kolumn zbudowales? Skoro powiedziales A to powiedz B.

Oczywiście przekoloryzowałem. Ale tylko dla dobra Witka. Dyskutowanie ze mną na temat kolumn skończyłoby się dla Witka tragicznie. Ja się po prostu na tym znam.

Zresztą pod dyskusji na temat nieszczęsnych odbić przy odbiorze DVB-T trochę zrobiło mi się go żal.

Jak krzysiu zrobisz kolumnę na obojętnie jakich głośnikach która będzie grała jak słuchawki Sennheiser HD 600 i jeszcze niech będzie to Transmision Line i ze zwrotką szeregową to powiem że jesteś gość.

Jak krzysiu zrobisz kolumnę na obojętnie jakich głośnikach która będzie grała jak słuchawki Sennheiser HD 600 i jeszcze niech będzie to Transmision Line i ze zwrotką szeregową to powiem że jesteś gość.

Nie sądzę żebym wrócił do budowy kolumn. Już przy ostatnich straciłem zainteresowanie.

Oczywiście przekoloryzowałem. Ale tylko dla dobra Witka. Dyskutowanie ze mną na temat kolumn skończyłoby się dla Witka tragicznie.

nie znasz witka więc nie wymyślaj.

człowiek renesansu czy bufon-mitoman? - oto jest pytanie

Co rozumiesz przez mitoman. Mogę powklejać trochę linków tylko że nie chcę mi się szukać po całym forum.

nie znasz witka więc nie wymyślaj.

Witku. Efekty dyskusji na temat DVB-T były dla ciebie opłakane. A najśmieszniejsze że najprawdopodobniej nie zdajesz sobie nawet z tego sprawy. Można by nawet powiedzieć że taka niewiedz to dar od Boga. Przynajmniej mniej boli.

Witku. Efekty dyskusji na temat DVB-T były dla ciebie opłakane. A najśmieszniejsze że najprawdopodobniej nie zdajesz sobie nawet z tego sprawy. Można by nawet powiedzieć że taka niewiedz to dar od Boga. Przynajmniej mniej boli.

to ty tak myślisz, czytając różne wpisy dałem sobie spokój z odpowiedzią.

są tu odbicia czy nie twoim zdaniem?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.