Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

Niesłyszący? Czyli nasz forumowy głuchol? On tam gdzie Ty myślisz nie wetknie sobie sieciówki, bo on już to miejsce ma od dawna zajęte. Przecież od lat wciąż po 3 razy dziennie pisze, publicznie deklaruje i wszem i wobec oświadcza, gdzie ma sieciówki, interkonekty i głośnikowce :) Może to od tego ta głuchota?

Pozdro,

Yul

rozumiem , oby tylko nie zabrał sie jeszcze za stoliki i platformy :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

A gdzie coś takiego napisałem? Nie zwykłem używać rynsztokowego języka w przeciwieństwie do Ciebie.

Twoja wyobraźnia, dzięki której wydaje Ci się że słyszysz kable, płata Ci również inne figle?

Może zacząłeś słyszeć jakieś głosy?

Nie wiemy co porównują. Ja się poddałem zarówno w temacie sieciówek jak i głośnikowych lub interkonektów. Pomimo wielu prób na różnych zestawach, pomimo wskazówek kolegów z forum nie udało mi się. Osobiście znam osoby które twierdzą, że są różnice i to słyszą.

Co ciekawe (i dla mnie wyjątkowo zastanawiające) jednocześnie nie rozróżniają brzmienia saksofonu np. Johna Coltraina i Wayne Shortera.

A gdzie coś takiego napisałem? Nie zwykłem używać rynsztokowego języka w przeciwieństwie do Ciebie.

Twoja wyobraźnia, dzięki której wydaje Ci się że słyszysz kable, płata Ci również inne figle?

Może zacząłeś słyszeć jakieś głosy?

Bumek, moja wyobraźnia podpowiada mi dla Ciebie jedyne rozwiązanie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wypróbowałeś osobiście?

Co ciekawe (i dla mnie wyjątkowo zastanawiające) jednocześnie nie rozróżniają brzmienia saksofonu np. Johna Coltraina i Wayne Shortera.

Myślę, że nie potrafiliby odróznić nawet saksofonu altowego od tenorowego ;-))

Bardziej jałowej dyskusji na tym Forum jeszcze nie widziałem. Niebywałe ile tu dyskutujący stracili czasu na przekonwyanie/ udowadnianie/ obrażanie. Niebywałe ile ja straciłem czasu czytając to wszystko w nadziei, że może jednak ktoś powie coś mądrego i na temat. A takowe wpisy to na palcach jednej ręki można policzyć. Szkoda dla nas wszystkich.

Wypróbowałeś osobiście?

Bumek, specjalnie dla Ciebie skonstruowałem, żebyś się już tak nie męczył i nie sumitował. Bo wiesz, słuchać hatko jak tu przeżywasz...

Nie chciałbym wywołać kolejnej burzy, ale nieznajomość podstawowych odmian instrumentów, (a co za tym idzie ich rzeczywistego brzmienia), z jednoczesną znajomością sygnatur brzmieniowych wszelkich kabli przez osobników mianujących się audiofilami jest porażająca.

Nie chciałbym wywołać kolejnej burzy, ale nieznajomość podstawowych odmian instrumentów, (a co za tym idzie ich rzeczywistego brzmienia), z jednoczesną znajomością sygnatur brzmieniowych wszelkich kabli przez osobników mianujących się audiofilami jest porażająca.

Masz kogoś konkretnego na myśli?

Tak, mam. Wystarczy prześledzić czasem wpisy, opinie forumowiczów, co gorsza nawet tych starych wyjadaczy.

O gustach się nie dyskutuje, ale jak można oceniać możliwości systemu wsłuchując się w muzykę np. OMD albo Madonny?

Żby tylko chodziło o nieznajomość brzmienia różnych instrumentów, a właściwie ich rozróżniania, do tego dorzucić można nieznajomość zasad prowadzenia normalnej dyskusji, nieznajomość zasad dobrego wychowania, maskowanie własnej niewiedzy przy pomocy argumentów ad personam .....

Lista jest długa i szkoda czasu na jej przytaczanie.

Co do muzyki, to np. jeden z czołowych "słyszacych" do porównań uzywa płyt czegos co nazywa się Yello - dalszy komentarz jest, myślę w tym wypadku zbyteczny.

Bum, wiem o kim piszesz, ale ja jestem wyrozumiały. Tym bardziej, że akuratnie z tym Panem to czasem trzeba mieć cierpliwość, żeby się czegoś dowiedzieć.

Żeby nie było - mam masę płyt, Yello też.

Bumek, specjalnie dla Ciebie skonstruowałem, żebyś się już tak nie męczył i nie sumitował. Bo wiesz, słuchać hatko jak tu przeżywasz...

A słuchałes przy pomocy tego wynalazku czegos osobiście? Bo chyba zdajesz sobie sprawę, że zgodnie z panujacymi tu zwyczajami bez odsłuchu opinia jest nieważna.

Bardziej jałowej dyskusji na tym Forum jeszcze nie widziałem. Niebywałe ile tu dyskutujący stracili czasu na przekonwyanie/ udowadnianie/ obrażanie. Niebywałe ile ja straciłem czasu czytając to wszystko w nadziei, że może jednak ktoś powie coś mądrego i na temat. A takowe wpisy to na palcach jednej ręki można policzyć. Szkoda dla nas wszystkich.

a co w tym dziwnego? cóż ciekawego mozna napisać o kawałku kabla? Przewodzi i tyle. Taka jego funkcja. Reszta to bajeczki.

Tak, mam. Wystarczy prześledzić czasem wpisy, opinie forumowiczów, co gorsza nawet tych starych wyjadaczy.

Badz mezczyzna i wymien tych paru z nicka.

Niech to bedzie te "w naszym sklepie tych klientow nie obslugujemy".

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

Jeśli bardzo chcesz to proszę. Piotrek, znany na forum spec od tunningu CD też słucha OMD i opisuje co usłyszał

Ukryta Zawartość

Kolega Disco lubuje się np. w Yello.

Nie mam ochoty ani żadnego interesu kogokolwiek piętnować ale trzeba by było przyjąć jakiś punkt odniesienia do tego co można na forum przeczytać.

Czy nie uważacie, że wszelkie porównania brzmienia klocków czy kolumn należało by zacząć od posłuchania "żywych" muzyków i ich instrumentów, a nie wytworu syntezatorów???

Ukryta Zawartość

Żywych można również efektownie rozrzucić po scenie.

Porozciągać instrumenty do granic absurdu; np. taka mała fujarka może mieć wielkość autobusu.

Niektórzy jarają się taką sceną, w szerz, w głąb,...;)

Ha mówisz o moich "ukochanych" Avantgagrde :)

najszybciej kupowane i sprzedawane kolumny

Czy nie uważacie, że wszelkie porównania brzmienia klocków czy kolumn należało by zacząć od posłuchania "żywych" muzyków i ich instrumentów, a nie wytworu syntezatorów???

Uważam że warto mieć jedno i drugie w okolicy uszu i się nie ograniczać. Słucham zarówno muzyki dawnej,baroku współczesnej XXI wiecznej jak i jazzu ethno, worldmusic ,etc

Do porównywania takie czyste nagrania muzycznych instrumentó i gosów bez masteringu to rzadko i raczej tylko w wydawnictwach audiofilskich :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A skąd wiesz, że wymienieni przez Ciebie nigdy nie słyszeli "żywych" muzyków i ich instrumentów?

Bo tak zrozumiałem Twój post.

Nie napisałem "nigdy nie słyszeli"

Przeczytałem trochę postów i dlatego mam wątpliwości.

Bez obrazy, ale nie chciałbym, aby ktokolwiek pisał na mój temat, co by nie mówić, kompromitujące uwagi jedynie na podstawie swoich przypuszczeń i wątpliwości. Zwłaszcza podczas mojej nieobecności. Nikogo nie bronię ani nie atakuję, po prostu coś mi tu nie gra.

Dostateczną kompromitacją jest już sam fakt "slyszenia" sieciówek.

Człowiek próbuje być kulturalny i również w takim tonie się wyrażać. Oto co dostaje w zamian.

P.S. Bum, odnosiłem się do Konrada i jego bądź co bądź pomówień, więc wybacz, ale Twoje wtrącenie jest nie na miejscu. Peace.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.