Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki do 150zł.

Osa29

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam słuchawek do 150zł. (można podciągnąć do 170zł.), mogą być używane. Chciałbym żeby słuchawki spełniały takie wymagania: nisko schodzący i mocny bass, jasna średnica i niekująca góra. Nie wymagam cudów za tę cenę;) W tej chwili posiadam sennheiser hd 202 i brakuję mi w nich średnicy. Słuchawki będą podłączone do amplitunera itt 8033, a ampli do kompa z kartą creative audigy. Słuchawki muszą być nauszne. To tyle:) Słucham hip-hopu i muzyki klubowej(to w większości) o innych nie opłaca się pisać bo słucham ich naprawdę rzadko.

https://www.audiostereo.pl/topic/85927-s%C5%82uchawki-do-150z%C5%82/

A za 15 zł nie chcesz słuchawek?

Ludzie co z wami... to ma być stereo?... Chyba dla biedoty?

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

Zastanów się poważnie nad Senkami hd555 - używane możesz kupić za kwoty koło 150-170zł. Twoim priorytetem jest bas i te hd555 mają go dużą ilość, powinieneś być zadowolony.

ProgRockJester - nie każdy ma na słuchawki za 1000 czy 3000zł ćwoku, a jeśli masz nadmiar kasy,to chętnie podam nr konta. Pytanie o słuchawki za 150zł jest bardzo sensowne, rozumiem oburzenie gdyby ktoś chciał porady na forum audiofilskim co do słuchawek za 10zł, ale za 150? Także przesadzasz...

Patrzyłem na allegro i jakie wielkie zdziwienie, że jest ich mało/wcale i ceny wzrosły patrząc po zak. aukcjach. Nie rozumiem tego... Rok temu kupowałem/sprzedawałem je za 170/180zł, a nowe były bodajże za 230zł.

Jak was nie stać na nic porządnego to zmieńcie forum na mp3store i nie oburzać się tu i nie odszczekiwać jak psy bo coraz więcej tego typu wątków, które niczego nie wnoszą na to forum.

Człowiek może wyjść ze wsi, ale wieś z człowieka dopiero w trzecim pokoleniu.

Można zanegować, można skrytykować sens czyjegoś pomysłu, ale należy to robić kulturalnie.

Pieniądze rzecz nabyta, raz są raz ich nie ma. Kultura jest wrodzona.

P.S. Pisząc o wsi nie miałem na myśli osób tam mieszkających i w żadnym wypadku nie chciałem ich obrazić, chodziło mi wyłącznie o potoczne określenie.

P.S. 2 Mnie zawsze cieszy jak ktoś po obcowaniu np. z mp3 czuje niedosyt i chce więcej.

Rozumiem tez posiadacza Mercedesa 500 iż nie chce przebywać w jednym pokoju z posiadaczem np. Fiata Punto, ale jest tu dział dla 500 ;P

Miłego wieczoru wszystkim.

Polecam słuchawki KOSS UR-40, a jeszcze bardziej Sennheiser HD438, które można "dorwać" za około 200zł. Myślę, że warto do nich dopłacić te 30zł.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Jak was nie stać na nic porządnego to zmieńcie forum na mp3store i nie oburzać się tu i nie odszczekiwać jak psy bo coraz więcej tego typu wątków, które niczego nie wnoszą na to forum.

m

Przeczytaj swoje wypowiedzi i zastanów się co wnoszą w tym wątku i w innych, burakiem jesteś i tyle... a twoja mini wieża raczej hi-endem też nie jest:)

ProgRockJester - się wpisuje a nawet nie wie gdzie się znajduje.Jak byk jest to forum "Hi-Fi Hi-End Video", a więc za kwotę do 170zł.można okazyjnie dorwać niezłe słuchawki klasy co najmniej Hi-Fi, więc chyba zgodnie tematyką forum??

Osa29 - proponuję też udać się do sklepu i odsłuchać parę słuchawek - czasem coś trafi się w ucho a i może niedrogie będzie.

Ludzie co wy? Gdzie niby napisałem, że mam hajs lub zarzucałem innym, że go nie mają?

Leczcie się z kompleksów braku gotówki!

Inna sprawa, że na tym forum drażnią mnie już wątki ludzi, z budżetem 300pln i problemami jaki sprzęt do pokoju 30m wybrać.

Mam prawo wyrażać swoją opinię tak samo jak każdy użytkownik tego forum.

Shrek777, dobrze powiedziałeś. No cóż, jaki avatar taka osobowość.

Mam nadzieję ProgRokCzester, że zrozumiałeś, iż dla Ciebie jest zakładka hi end.

Osa29, Jeśli odpowiada Ci bas w HD202 to bas z HD555 nie koniecznie będzie Ci pasował. Proponował bym najpierw posłuchać. HD 555 może się wydawać, przynajmniej na początku, że mają go mniej (chodź przy dłuższym osłuchaniu się z nimi dowiadujemy się, że tak nie jest). Co do ceny, też jestem zdziwiony, ale one są jak wino chyba (kupiłem je półtora roku temu za 300-nowe).

Podobny bas (trochę misiowaty tak jak w hd202) mają popularne CAL-e (creative aurvana live). Przewagą ich jednak jest to, że nie mają tak metalicznej/zniekształconej średnicy i góry. Lecz, żeby nie było zbyt słodko, owej średnicy i góry jest "mało". Na pierwszy plan, wyraźnie wylewa się bas. Są na pewno wygodniejsze od hd202.

Kolejną ważną sprawą jest to, że hd555 są słuchawkami otwartymi. Jak dla mnie nie za bardzo się nadają do słuchania w dzień (jak są domownicy "w ruchu" czy okno jest otwarte). Wynagradzają to jednak gdy słucha się na nich w nocy. Budują fajną przestrzeń i można wyłapać różne, ciekawe smaczki.

Polecane do porównań z hd555 są AKG k530, lecz mają podobno mniej basu. Chętnie bym je przesłuchał osobiście ale nigdy nie miałem okazji. Zbytnio też jej nie szukałem ponieważ jestem zadowolony ze swoich słuchaw.

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

Nie chcę tworzyć póki co nowego tematu więc podłącze się tutaj. Również szukam słuchawek do ok 150 zł. Jestem dość typowym laikiem w tym temacie. Słuchawek chcę używać głównie do MP4/Ipoda, czasem do wieży i no miło by było, gdyby filmy też jakoś brzmiały w tych słuchaweczkach. Co do pierwszego wymagania, logicznym jest i już słuchawki muszą dobrze tłumić dźwięki otoczenia. Naczytałem się dużo dobrego o KOSS'ach UR40, ale mój genialny plan zakupu tego sprzętu został przekreślony przez to, iż ponoć nie da się w nim wyjść 'na ulicę', ponieważ tłumienie w tych słuchawkach jest znikome bądź żadne. Proszę o pomoc. :)

PS. Mam nadzieję że pan ProgRock walnie kupsztola w majty jak przeczyta tego posta oraz ze złości i zółci zje własny melonik.

Zapomniałem napisać szukam słuchawek z muszlami minimalnie jak hd 202 (chodzi mi oto żeby były duże). O akg k77 raczej mówią że bas jest taki... pusty, mi chodzi żeby był taki z mięsem, misiowaty, miękki.

Więc tak jak pisałem, może Ci się na pierwszy rzut ucha hd555 nie spodobać. A odsłuchując w sklepie/hałasie możesz ich nie docenić. Kolega ode mnie kiedyś je pożyczył, w zamian wziąłem sobie jego hd 202 na kilka dni i na początku również mi się wydawało, że mają dużo basu jednak po pewnym czasie byłem zdziwiony, że w znanych mi utworach, tam gdzie powinien być bas, jest go dużo mniej.

A tak w ogóle to one (202) są strasznie nie wygodne, nie wiem jak w nich wytrzymujesz. Mnie uszy bolały przeważnie po jednej piosence. Senki ogólnie mocno ściskają i o ile te z "dużymi" muszlami są wygodne, to te małe, nie zakrywające ucha - dla mnie - masakra.

Co do pękania to faktycznie jest ono chyba nagminne. Dbam o swoje rzeczy a jednak i mi pękły. Co prawda nie jest to jakieś ogromne pęknięcie, że słuchawki się rozpadają. Do tego (mam nadzieję) raczej nie dojdzie, ale fakt jest faktem i o ;) Ja to po prostu zaakceptowałem ;)

Xavian XN evo 250, Arcam Alpha 7r, Samsung BD-C5900, QED Silver Anniversary-XT, Sennheiser HD 555.

No może tak być, że akurat do mojego kształtu ucha się dopasować nie mogą, lecz ja ogólnie jestem za dużymi muszlami. Wtedy w ogóle nic nie czuć zmęczenia nawet po kilku godzinach słuchania. A jeszcze jeśli są to otwarte, to uszy się nie pocą i komfort jest na najwyższym poziomie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.