Skocz do zawartości
IGNORED

SPL Stereo Tube Vitalizer mk2

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sly30

(Konto usunięte)

Doczytałem w internecie że znana ze sprzętu studyjnego firma SPL ma w swojej ofercie ciekawe pudełko zwane Stereo Vitalizer mk2 T z 12 lampami. To ma wejście i wyjście XLR, powinno normalnie współpracować z każdym sprzętem w tym z domowym i ma ponoć spore możliwości. Czytałem że nadaje brzmieniu lampowe brzmienie i do tego wiele aspektów tegoż brzmienia można wyregulować pod własny system i własny gust. Jeśli wierzyć opisom to rewelacja za bardzo rozsądne pieniądze bo ok 3300 zł i firma uznana w świecie sprzętu studyjnego.

Pozdrawiam sly30

https://www.audiostereo.pl/topic/86067-spl-stereo-tube-vitalizer-mk2/

A monobloki Wavac SH-833 za jedyne 350000$ to pewnie mają super zniekształcenia lampowe.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Gość sly30

(Konto usunięte)

to znaczy za 3300 można wprowadzić charakterystyczne \'lampowe\'zniekształcenia :)

Być może. Nie znam tego sprzętu ale jestem ciekaw. W lampach to chyba właśnie o te zniekształcenia chodzi...hehehe.

Może się okazać że za 3300 zł efekt jest ten sam albo większy niż w audiofilskich konstrukcjach za wielokrotnie więcej.

Ale bez prób to trudno powiedzieć.

sly30 kup sobie wreszcie jakies dobre koncówki lampowe z regulacja biasu i bedziesz sobie regulował w cenie wkretaka do regulacji

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

To pudełko pozwala wprowadzić do systemu wszystkie zniekształcenia charakterystyczne dla lamp - zniekształcenia charakterystyczne dla tranzystorów już masz, więc będziesz miał komplet.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość sly30

(Konto usunięte)

sly30 kup sobie wreszcie jakies dobre koncówki lampowe z regulacja biasu i bedziesz sobie regulował w cenie wkretaka do regulacji

Nie chcę końcówek lampowych, przynajmniej jak na razie. Trochę już słyszałem i nie ujęło mnie to granie.

Najbardziej odpowiada mi wersja hybrydowa gdzie jest preamp lampowy i taki już mam i do tego tranzystorowe wzmocnienie.

To piękny duet. A to co ty proponujesz to nie jest tak w cenie wkrętaka tylko wpierw trzeba kupić te lampowe końcówki a takie porządne

to niezły wydatek, pewnie ok 50 000 zł np VTL MB450 III.

A to urządzenie SPL to pewna ciekawostka. Może uda mi się to zdobyć na próbę.

Gość sly30

(Konto usunięte)

To pudełko pozwala wprowadzić do systemu wszystkie zniekształcenia charakterystyczne dla lamp - zniekształcenia charakterystyczne dla tranzystorów już masz, więc będziesz miał komplet.

Znasz Elberoth to urządzenie ? W świecie studyjnym ma dobrą opinię co nie znaczy że się sprawdzi w sprzęcie domowym!

Doczytałem w internecie że znana ze sprzętu studyjnego firma SPL ma w swojej ofercie ciekawe pudełko zwane Stereo Vitalizer mk2 T z 12 lampami. To ma wejście i wyjście XLR, powinno normalnie współpracować z każdym sprzętem w tym z domowym i ma ponoć spore możliwości. Czytałem że nadaje brzmieniu lampowe brzmienie i do tego wiele aspektów tegoż brzmienia można wyregulować pod własny system i własny gust. Jeśli wierzyć opisom to rewelacja za bardzo rozsądne pieniądze bo ok 3300 zł i firma uznana w świecie sprzętu studyjnego.

Pozdrawiam sly30

Wypróbuj ich softwerowy odpowiednik i od razu będziesz widział czego się można po tym sprzęcie spodziewać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.