Skocz do zawartości
IGNORED

Budżetowe kino domowe

Tenenberg

Rekomendowane odpowiedzi

Odsłuchiwałem różne amplitunery z niższej półki cenowej z różnymi zestawami głośników i Denon 1611 wydaje się grać z nich najrówniej - ważne że mi się podoba ;)

Chcę zakupić dwa identyczne zestawy audio oparte na w/w modelu Denona. Nie mogę zdecydować się na zestaw kolumn. Co budżetowego możecie polecić z zestawów 5.0 lub 5.1 ? Czyli co najtańszego warto brać pod uwagę ?

Powierzchnia obydwu pokoi to około 16 m2. Muzyka/film 70/30%.

W Lublinie jest kiepsko z możliwością odsłuchu dlatego jutro wybieram się małą wyprawę, gdzie będę mógł odsłuchać kilka zestawów w jednym miejscu. Miło by było, gdybyście podpowiedzieli jakie zestawy jeszcze warto odsłuchać i czy wybór samego amplitunera nie będzie nietrafioną decyzją.

https://www.audiostereo.pl/topic/86184-bud%C5%BCetowe-kino-domowe/

Jaki planujesz budżet na taki zestaw?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Najniższy sensowny ale budżetowy.

Biorąc pod uwagę wybór amplitunera (avr1611), proponowałbym pod niego zestaw KODY, bądź nieco droższy JBL.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Biorąc pod uwagę wybór amplitunera (avr1611), proponowałbym pod niego zestaw

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , bądź nieco droższy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Dziękuję za podpowiedź :) Postaram się je odsłuchać i wtedy padnie decyzja :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

KODY czy TAGA bez woofera do KD to nieporozumienie. W muzyce gdy się odpowiednio ustawi potrafi nawet dobrze zagrać. Jednakże dodam, że z amplitunerami średniej klasy są dość ciemne.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

a co z kody (moze byc co innego) do tysiaka jest godnego polecenia? Siedze glownie w diy a potrzebuje wybrac firmowy zestaw. Z subwooferow prawdopodobnie bedzie koda sw1000, ale nie jest powiedziane ze na pewno..

Nie ukrywam, ze waznym aspektem jest jasny kolor (jawor itd).

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

TSW-90 to nie kopia sw1000...? Bo widzę, że mają wiele wspólnego...

Coś jeszcze w podobnej kwocie jest godnego polecenia?

Lepszym rozwiązaniem może okazać się lepsze stereo od słabszego kina...

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Może zrezygnuj z 5.0, postaw na 4.0, masz mały pokój. Zakładam, że używasz tv albo monitora, wg. mnie centralny będzie zbędny. Na 16 mkw spokojnie wystarczą jakieś podłogowe (bas z 15-20 cm) i tylne monitory. Jestem pewien, że będziesz zadowolony.

yyy.... U mnie jest dobre 25m2... Akurat 4.0 jest nijakie. Wolałbym kupić dobre stereo i do tego w późniejszym czasie dokładać resztę...

Dziwię Ci się, że muzyka 70% a piszesz w dziale kino domowe ;) Tak jak piszesz, myślę że zakup w miarę dobrego stereo będzie bardziej rozsądne. Co do 4.0 to nie jest nijakie, daje pełną scenę przestrzenną. Są użytkownicy na KD którzy we frontach mają większy power niż nie jeden subwoofer. W kwestii głośnika centralnego było dużo dyskusji o jego konieczności.

Ukryta Zawartość

dla forumowicza na pewno bedzie jakas znizka :)))

Ukryta Zawartość

Dziwię Ci się, że muzyka 70% a piszesz w dziale kino domowe ;)

Nic takiego nie napisałem:) Zestaw nie jest dla mnie, bo ja swoje stereo mam. To, że dobre stereo nie potrzebuje subwoofera to wiem nie od dzisiaj.

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.