Skocz do zawartości
IGNORED

Do Maestro S amplituner czy wzmacniacz?

lukasz26

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy do Tonsil Maestro S lepszy będzie amplituner onkyo tx-nr609 czy wzmacniacz yamaha ax-497 który mocniej napędzi te kolumny lub na którym ładniej zagrają? I czy jest możliwość podpięcia onkyo tx-nr609 przez mini jack w tv i chinch w tym amplitunerze bo jest tam wyjście tv i chyba to jest chinch to jak takim kabelkiem bym podłączył bo nie mam aktualnie tunera satelitarnego to będą mi grały obie kolumny i subwoofer z wbudowanym wzmacniaczem również podpięty pod amplituner razem? Z góry dziękuje za podpowiedzi.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/86207-do-maestro-s-amplituner-czy-wzmacniacz/

Mocniej? Tak żeby popalić wysokotonowe? A niskotonowe mają charczeć?

Chodzi mi o to żeby kolumny grały całą swoją mocą, a nie żeby się cokolwiek spaliło, najlepiej żeby grały tak na 80-90% swojej mocy, mają 100 w ale nie wiem czy to jest rms czy prawdziwe 100w. A subwoofer i tak ma wbudowany wzmacniacz. Zastanawiam się na d onkyo tx-nr 609 lub 509.

Chodzi mi o to żeby kolumny grały całą swoją mocą, a nie żeby się cokolwiek spaliło, najlepiej żeby grały tak na 80-90% swojej mocy, mają 100 w ale nie wiem czy to jest rms czy prawdziwe 100w. A subwoofer i tak ma wbudowany wzmacniacz. Zastanawiam się na d onkyo tx-nr 609 lub 509.

Te kolumny mogą cie strasznie zawieść.Wyglądają fajnie solidnie ,ale nawet z dobrym wzmacniaczem np Yamaha ax 1070 graja nie ciekawie,tak więc z takim cieniasem jak ax497 bedzie jeszcze gorzej.

Te kolumny mogą cie strasznie zawieść.Wyglądają fajnie solidnie ,ale nawet z dobrym wzmacniaczem np Yamaha ax 1070 graja nie ciekawie,tak więc z takim cieniasem jak ax497 bedzie jeszcze gorzej.

Nie zgodzę się z Tobą. Mam MAESTRO i uważam, że grają na prawdę bardzo bardzo ładnie. Suba nie używam bo basu jest dość. Napędzam je yamahą ax-870 a wczesniej sony 550es

Gram przez Pure Direct i dźwięk mnie zadowala, a kolumn już trochę miałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.