Skocz do zawartości
IGNORED

Klub rzucajacych palenie

Gość Wireless

Rekomendowane odpowiedzi

Lepszy moim zdaniem jest Champix (tabletki) sam teraz na tym jadę i jest dobrze.Praktycznie n ie rusza cię nawet jak ktoś obok pali,jak maż wciągające zajęcie to nawet nie pomyślisz,ze trzeba zapalić.Gumy,plastry nie działały,magneto terapia też.

Oczywiście wola i motywacja dużo pomagają.Motywację można wspomóc hipnozą.

Tak tylko z tymi gumkami i tabletkami to trzeba rozsądnie bo mam kilku znajomych co nie kopcą po parę miechów ale za to się uzależnili od tych tabletek i gum, więc co z tego że nie palą jak mają nowy nałóg nikotynowy

Nie chciałbym Ciebie deprymować, lecz gdy przykleiłem sobie to coś a paliłem R1 ;-) to paczkę zamykałem po paru godzinach,,, miałem niesamowity głód nikotynowy, jakoś to tak na mój organizm zareagowało. Skończyło się tak że jaram dalej, lecz trzymam kciuki za Ciebie!!!

Ja miałem to samo i po gumach też,bardziej mi się chciało palić.

Z objawów to wygląda mniej więcej tak :

Zawroty głowy * 1-2dni * miną

Bóle głowy * różny * odpoczynek ,relaks

Zmęczenie * 2-4tyg. * gimnastyka , sen

Kaszel *do 7 dni * pić wodę

Ucisk w klatce piersiowej (ssanie) * do 7dni * minie

Zaburzenia snu * do 7 dni * wieczorem napoje bez kofeiny,może być herbata ziołowa melisa

Zaparcie * 3-4tyg * Dużo wody,dużo włóknika w jedzeniu

Głód * kilka tygodni* bez podjadania bomb kalorycznych

Zaburzenia koncentracji *kilka tygodni * minie

Chęć palenia *silna około 2tyg.* trzeba szukać innego zajęcia

To wszystko nie występuje u każdego ale może się pojawić.Dodam jeszcze tylko że nie dobrze jest się skupiać na tym że się rzuca , bo tak czy siak myśli się o używce po prostu nie palę nie mniej nie więcej (nie "rzucam" bo to już otwarta furtka) i żyję jak do tej pory.Komu się da to powiedzieć,że można się inaczej zachowywać ale też nie chęć zrobienia z siebie kretyna (wstyd) wzmocni wolę nie palenia (nie znaczy że komu się nie udało to kretyn,nikotyna jako substancja w momencie odstawienia i szybkości uzależnienia jest jak heroina itp.)Pozdrawiam ,sylw.

Gdzieś czytałem ,że rzucanie palenia jest trudniejsze,niż wychodzenie z uzależnienia narkotykowego.Ale czy tak jest to nie wiem,dragów nie biorę.

Lepszy moim zdaniem jest Champix (tabletki) sam teraz na tym jadę i jest dobrze.Praktycznie n ie rusza cię nawet jak ktoś obok pali,jak maż wciągające zajęcie to nawet nie pomyślisz,ze trzeba zapalić.Gumy,plastry nie działały,magneto terapia też.

Oczywiście wola i motywacja dużo pomagają.Motywację można wspomóc hipnozą.

Ale błędów na robiłem :-)

I pomyśleć,że za te wydane pieniądze na fajki,mógłbym tyle fajnych rzeczy kupić,albo co roku jakiś bardziej wypasiony wyjazd na urlop itp.Teraz jak wyliczyłem to roczne około 5400 zł.A fajeczki wciąż drożeją.

Szlag mnie trafia jak taki jeden (), balkon niżej truje mi powietrze.

Jesteście uciążliwi i tyle.

nie denerwuj się, to bardziej szkodzi do dymu

a ... polecam - balkon do prokuratora a sobie maseczkę, jak w Japonii

mamel pali 51 lat umiarkowanie acz skutecznie i bez przerw - głupota niereformowalna czy wędzone jest zdrowsze?

uciąć głupi łeb to mało bo wszystko w głowie siedzi, nosiłem plastry, igłę w uchu i inne wszelkie patenty prócz korka w du*ie i ... od dwóch lat R1 z 12mg nikotyny

ale to też nie jest rozwiązanie

po odpowiednim stresie (ponoć także po hipnozie) ludzie przestają palić od ręki

bo bez prawdziwej wewnętrznej decyzji nic tematu za nas nie załatwi

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

nie denerwuj się, to bardziej szkodzi do dymu

a ... polecam - balkon do prokuratora a sobie maseczkę, jak w Japonii

mamel pali 51 lat umiarkowanie acz skutecznie i bez przerw - głupota niereformowalna czy wędzone jest zdrowsze?

uciąć głupi łeb to mało bo wszystko w głowie siedzi, nosiłem plastry, igłę w uchu i inne wszelkie patenty prócz korka w du*ie i ... od dwóch lat R1 z 12mg nikotyny

ale to też nie jest rozwiązanie

po odpowiednim stresie (ponoć także po hipnozie) ludzie przestają palić od ręki

bo bez prawdziwej wewnętrznej decyzji nic tematu za nas nie załatwi

Mnie tam bardziej na balkonie wkurzają gołębie,które go regularnie os....ją

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Gołębie unikają mojego balkonu, bo kilkukrotnie smagnąłem któregoś z zaskoczenia kijoczkiem ;)

Ale obok rzeczywiście kiepsko...

Oczywiście życzę powodzenia w rzuceniu nałogu.

Warto!

Gołębie unikają mojego balkonu, bo kilkukrotnie smagnąłem któregoś z zaskoczenia kijoczkiem ;)

Ale obok rzeczywiście kiepsko...

Oczywiście życzę powodzenia w rzuceniu nałogu.

Warto!

Nic nie działa te gnidy są tak beszczelne,że jak sąsiad wyjechał na kilka dni,i nie zamknął okna balkonowego,to się po powrocie zdziwił.Miał już je w domu i gniazdo.Ludzie wieszają worki foliowe,wiatraczki,ale to nic nie daje.Piętro niżej mam mieszkanie w którym nikt nie mieszka już chyba ze 2 lata.Współczuje tym co to będą sprzątać.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Gość Wireless

(Konto usunięte)

OK - zaczynam trzeci dzien bez papierosa :). Wczorajszy minal bez specjalnych sensacji. W tygodniu bedzie troche trudniej, jako ze obecny mam wyjatkowo nerwowy

(szczegolnie wtorek). Mam jednak nadzieje (i postanowienie), ze sie uda :)

Z każdym dniem będziesz mniej przykry dla otoczenia.

Z każdym dniem będziesz coraz czystrzy wewnętrznie.

Seks będzie dawał więcej zdowolenia obu stronom.

Poczujesz smaki, na które nie zwracałeś juz uwagi.

Zyskasz kilkadziesiąt minut dziennie...

...

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Z każdym dniem będziesz mniej przykry dla otoczenia.

Z każdym dniem będziesz coraz czystrzy wewnętrznie.

Seks będzie dawał więcej zdowolenia obu stronom.

Poczujesz smaki, na które nie zwracałeś juz uwagi.

Zyskasz kilkadziesiąt minut dziennie...

...

Grzegorzu - dzieki za wsparcie. O to wlasnie chodzi w tym watku. Jest to dla mnie (i pewno dla innych rzucajacych) szczsegolnie wazne w stresujacym czasie.

Co do smaku :

kilkukrotnie juz (ale bez wspomagaczy) rzucalem palenie - i faktycznie smak ulega przedziwnym zmianom i uwrazliwieniu. W szczegolnym przypadku udowodnilem

sam sobie, ze faktycznie .... nie lubie piwa - tak jak mi nie smakowalo z papierosem tak mi jeszcze bardziej nie smakowalo bez niego.

Teraz jestem z kolei ciekaw zmiany smaku 16-letniej Lagavulin, ktorej jeszcze pare kropel mi zostalo, a w ktorej ostatnio zasmakowalem (jeszcze z papierosem).

ja rzuciłem jakies 3 lata temu jak mój wujaszek zmarł na raka płuc ! kilka lat wcześniej zmarł mój dziadek na to samo ! lekarz powiedział że jeżeli jestem obciążony genetycznie i będę palił to w wieku 50 - 60 lat czeka mnie to samo ! rzuciłem palenie z dnia na dzień ! niech wspomniani tu moi bliscy spoczywają w spokoju ....

No - najbardziej stresujacy czas mam juz za soba !

I - WYTRZYMALEM BEZ PAPIEROSA !!!! :)

I tak trzymać, pamiętaj że NIE MA POWODU ŻEBY ZAPALIĆ, PAPIEROS NIE NAPRAWI KŁOPOTÓW A TYLKO JE DODA. Korzyści - setki ,chyba jeszcze nikt nie wspominał jak nie palenie dłuższy czas pompuje ego , w najlepszym tego słowa znaczeniu ,okazuje się że wszystko zaczyna przychodzić łatwiej!!!

Jak będziesz miał ochotę zapalić to obejrzyj to

P.S. Nie oglądać przy jedzeniu, i chwilkę po...

Pozdrawiam.

No - najbardziej stresujacy czas mam juz za soba !

I - WYTRZYMALEM BEZ PAPIEROSA !!!! :)

No i się trzymaj,z każdym dniem jest coraz łatwiej...

Dziś o 7.00 "pękły" trzy miesiące...

:DDDD

...i jest mi z tym "co najmniej" cudownie...

;)

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Witam,

No - trudny dzien za mna - i obeszlo sie bez papierosa. Dzieki wszystkim za wsparcie.

Zaczynam odczuwac zmiany w smaku i zapachu. Juz dawno tak nie smakowaly mi zwykle pomidory :).

Faktem jest, ze od samego probowania, szczegolnie, gdy ktos, tak jak ja, lubi jesc, mozna przytyc :)

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Tylko nie oglądaj meczu, bo się wkur..sz i sięgniesz po papierosa...

Hehe - na szczescie pilki noznej nie ogladam wcale.

Zamiast tego, w tej chwili - Marcin Wasilewski Trio. Zdecydowanie mniej irytujaca opcja :)

Grzegorz7 żona cię zmusza do oglądania meczów?

Ale w sumie to i tak lepsze jak oglądanie tańca z gwiazdami itp.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Taniec z gwiazdami również oglądamy ;)

Lepsze to niż oglądanie gadających głów w TV, w szczególności zaś lansu polityków...

Fakt niezaprzeczalny. Przynajmniej owe "tanczace gwiazdy" nie probuja udawac lepszych i madrzejszych niz w rzeczywistosci.

A u mnie - kolejny dzien bez papierosa. Poki co bez emocji (i rowniez bez najmniejszej ochoty zapalenia :) ).

Moze ktos z forumowych palaczy by sie przylaczyl do klubu i poprobowal rzucic to swinstwo ?

Fakt niezaprzeczalny. Przynajmniej owe "tanczace gwiazdy" nie probuja udawac lepszych i madrzejszych niz w rzeczywistosci.

A u mnie - kolejny dzien bez papierosa. Poki co bez emocji (i rowniez bez najmniejszej ochoty zapalenia :) ).

Moze ktos z forumowych palaczy by sie przylaczyl do klubu i poprobowal rzucic to swinstwo ?

przylaczam sie do klubu po 25 latach palenia (+ - 30 fajek dziennie)od 20 dni bez papierosa,

boli jak sk***ysyn,pozdrawiam.Tomek.

Ano boli,ale warto rzucic to gowno raz na zawsze!!!!

Gość Wireless

(Konto usunięte)

przylaczam sie do klubu po 25 latach palenia (+ - 30 fajek dziennie)od 20 dni bez papierosa,

boli jak sk***ysyn,pozdrawiam.Tomek.

No - ja dzisiaj koncze 1szy tydzien. Bez bolu, musze powiedziec. Plastry mi b. pomagaja.

(a palilem wiecej niz Ty :) )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.