Skocz do zawartości
IGNORED

Mission 792 + Quad 77

polek1980

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Posiadam kolumny jak w opisie i napedza je wzmak jak na ta chwile CA A300 z cd Yamahy cdx-880.

Mam pytanie czy polaczenie kolumn Mission 792 ze wzmakiem zintegrowanym Quada 77 bedzie dobre?

Lubie cieple brzmienie i wiem ze kolumny i ten wzmak takie maja tylko czy jak je ze soba polacze to nie bedzie juz zamuly?

I mam pytanko jeszcze o bas. Wzmak chyba nie posiada regulacji tak jak moj CA a wiem ze kolumny sa troche powsciagliwe jesli chodzi o basik,

wiec czy nie bedzie go troche malo? Nie chodzi mi tu oczywiscie o lupu cupu ale o to zeby byl ze tak powiem w miare wyczuwalny.

Muzyka jaka slucham jest raczej spokojna np. Katie Melua, Adele, P. Bukartyk, Norah Jones czasem wrzuce np. Strachy na lachy, Rodowiczke albo Michaela Jacksona.

Napewno nie bedzie na zestawie gral mocny rock, hip hop, dance, metal itp.

dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam

p.s. zapomialem dodac ze zalezy mi rowniez na dobrej scenie ( 3D:))

https://www.audiostereo.pl/topic/86421-mission-792-quad-77/

Czesc.To polaczenie bedzie calkiem w porzadku.Uporzadkowana srednica z szybkim, punktowym basem.O ocieplenie brzmienia bym sie nie martwil.Bedzie w sam raz.Problemem moze byc dosc mocno cofnieta gora pasma(MISSION). Szara i malo zroznicowana,ale na tym pulapie cenowym ciezko cos wiecej uzyskac.Bas mozna sobie skorygowac dosuwajac kolumny do tylnej sciany.Po kilku probach osiagniesz kompromis.Wzmacniacz QUAD"a jest dobrym wzmacniaczem.Osobiscie do pelni szczescia uzylbym na koniec jakis zywych i otwartych kabli glosnikowych.Tak, zeby otrzymac ladny kontur dzwieku.Jesli kolumnom dasz troche swobody(odleglosc od scian) i lekko skierujesz je w strone punktu odsluchowego scena bedzie ok. Mysle ,ze powinienes byc zadowolony.Przydalby sie troche lepszy cedek.Np.tez QUAD"a.

dzieki za odp. niestety na razie zbieram kaske na sam wzmak a cdek za jakis czas. Teraz sie na kolumny troche wykosztowalem i potrzeba jeszcze z 2-3 michy zeby wzmaka kupic ale zaczynam sie juz rozgladac.

A co myslicie o CA 640A v2 opinie nawet dobre zbiera.

p.s. IGNAC dzeki za propozycje ale mieszkam w niemczech wiec z przesylka nie zaciekawie:)

• 2 miesiące później...
  • 2 tygodnie później...

niestety nie:((( mialem juz kaske wystarczylo sprzedac CA A300 i kupcia:/ wyskoczylo cos i kasa musiala zostac spozytkowana na cos innego:( dobrze ze CA nie sprzedalem bo bym na ampli kd zostal :|

ale caly czas sie rozgladam:)

szukam czegos co bedzie podobnie gralo do CA ale zeby lepszy basik byl, mniej rozlazly i scena zeby sie powiekszyla i poprawila:) myslalem tez o cyrusie 3, mozna tanio wyrwac na angielskim ebaju:D

boje sie jedynie tego ze jak kupie cos innego to bedzie minimalna roznica i tylko nadaremnie wam i sobie glowe zawracam:/ a odsluchu niestety nie ma szans przeprowadzic:/ jedynie nowki jak cos ale na nowy raz ze mnie nie stac a dwa wole uzywke w cenie nowego mozna duza lepsza uzywke dostac:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.