Skocz do zawartości
IGNORED

Yulong D100 DAC - ktoś słyszał?

essewissa

Rekomendowane odpowiedzi

Antymalkonent nie jest tak jak piszesz. Wybierając kolumny i wzmaka rozważałem pewnie z 10 albo i więcej opcji. Kupując wzmacniacz miałem już "dogadanego" Denona 1500AE, ale pojawił się nowy C.E.C. w cenie używango Denona i wyybór byl prosty. Ja chyba bardziej kupuję szarymi komórkami niż uszami, co więcej żadnego z moich "szarokomórkowych" zakupów nie żałuję. Wiem, że to jest ekstremalnie niepoprawne jeżeli chodzi o zakup sprzętu audio, ale tak już mam, taki ze mnie freak. Gdybym miał budżet wziąłbym bez zastanowienia Myteka 96, ale niestety jest dla mnie za drogi, a używane trafiają się sporadycznie.

Ten twój postęp to e-book zamiast książki, mp3 zamiast płyty CD, odtwarzacz Divix zamiast wycieczki do kina. Przynajmniej takie trendy da się zaobserwować na rynku.

Za kilka lat kiedy będziesz już głuchy od mp3 i kina domowego a także ślepy od książek czytanych na 7" ekraniku e-readera, będziesz przeklinał ten postęp.

Demagogia... Ale po kolei:

1/ e-book reader możesz sobie kupić z ekranem nie tylko 7 cali, zresztą nawet gdyby miał max. 7 cali to tam jest taki guziczek do powiększania czcionki... która papierowa książka ma taki ficzer? :) Od używania go na 100% nie oślepniesz ;) bo papier elektroniczny ma dokładnie taki sam wpływ na wzrok jak czytanie książki. Nie znam nikogo kto by oślepł od czytania książek, ale może mało w życiu widziałem... :)

2/ zamiast płyty CD w XXI w. używa się pliczków 24/96, MP3 już out of time...

3/ Nie żaden DiVX player tylko BluRay. Zapuść sobie BD na wielgaśnym Panasłoniku 600Hz... zobaczysz co to postęp. Ostatnio tak oglądałem koncert AC/DC ... Nie ma takiego kina. Jedyna przewaga kina nad porządną domową instalacją jest taka, że polewają tam popcorn prawdziwym masłem, można naweet kazać sobie nalać 2 chochelki a mi w domu żona nie pozwala! :(

bmiara możesz w zasadzie pisać co chcesz i nic to nie znaczy. Naprawdę. Test porównawczy w/w playerka z odtwarzaczem CD wybiłby Ci z głowy pierdoły które wypisujesz. Podobnie odsłuch odtwarzacza Luxmana no ale każdy ma wolną rękę tyle że czasami staje się mało wiarygodny albo zwyczajnie śmieszny.

Stek bzdur... Tak jak ten twój Luxman (a szczerze mówiąc to dużo lepiej) to gra dziś każdy śmieciowy laptop za 200 euro + konwerter USB/SPDIF+ porządny DAC. Poważnie. Czas otworzyć oczy i przeprosić się z rzeczywistością. Wyżej pewnej części ciała nie podskoczysz.

Nikt się do CD-Playerów nie będzie modlił, bo ich miejsce jest nie jest już dłużej na audiofilskim forum tylko

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Na półce obok magnetowidu VHS. Pamiętasz taki wynalazek? Ludzie zapomnieli o nim w sekundę... Myślisz, że ktokolwiek będzie miał choć cień sentymentu dla CD-Playera? Śmiechu warte.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

il dottore wstąpił do kościoła audioholika i jak każdy neofita gorliwie krzewi nowa prawdę w swoich wpisach/postach. To smutne trochę bo fajnie pisał o sugdenie.

Yulong to fajny DAC ,

jak gra

miałem go 5 dni i sie popsuł, nie wnikałem co , odesłałem ( na szczęście nie do Chin)

ale moze miałem pecha

kwestia CD czy Laptop to kwestia gustu i wielu innych zalezności.

zrobiłem w domu taki pokój do słuchania muzyki i innych rozrywek intelektualnych i stanał tam mniejszy system czyli monitory aktywne Yamaha podłaczone do pre lampowego z Feliks Audio. Jak dla mnie gra to cudnie ale laptop + airport express gra lepiej niż podłaczone CD

z koleji w głownym systemie jest na odwrót. cd podłaczone do lampy nie daje szans muzyce z laptopa.

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Stek bzdur... Tak jak ten twój Luxman (a szczerze mówiąc to dużo lepiej) to gra dziś każdy śmieciowy laptop za 200 euro + konwerter USB/SPDIF+ porządny DAC. Poważnie. Czas otworzyć oczy i przeprosić się z rzeczywistością. Wyżej pewnej części ciała nie podskoczysz.

Nikt się do CD-Playerów nie będzie modlił, bo ich miejsce jest nie jest już dłużej na audiofilskim forum tylko TUTAJ. Na półce obok magnetowidu VHS. Pamiętasz taki wynalazek? Ludzie zapomnieli o nim w sekundę... Myślisz, że ktokolwiek będzie miał choć cień sentymentu dla CD-Playera? Śmiechu warte.

Obawiam się że dzieli nas zbyt duży dystans wiedzy i doświadczenia żebym w ogóle zaczynał dyskusję z Tobą. Miejmy nadzieje że czas zweryfikuje Twoje teorie. Jak na razie masz usprawiedliwienie bo w audio jesteś kompletnie zielony. Pamiętaj tylko że czasem nie warto robić z siebie błazna pozując na znawcę. Potem nikt Cię nie potraktuje poważnie.

Bartek79 miałeś Yulonga D100? Kurcze, czyli potwierdza się to co czytałem o tym dac-u na zagranicznych forach, że sa poroblmy z jakością. Chyba jednak stanie na cd i pewnie będzie do C.E.C. do kompletu. Disco ja też jestem sceptyczny co do pc-audio, jakieś tam doświadczeni mam w tym temacie i nie wygląda to tak różówo jakby się wydawało.

• 3 tygodnie później...

Gram na tym DAC'u już prawie rok - jest świetny.

Nie spotkałem CD które przy 2-3 krotnym budżecie zbliża się

do tego niepozornego klocka.

Mimo iż ma być nieczuły na jitter to jednak bardzo reaguje na coaxial

i transport.

Dźwięk bardzo gładki, szczegółowy, jasnawy al przy reszcie mojego

toru dobrze się zgrywa.

Mirek, a nie masz problemów z jakością tego daca, nie przegrzewa się? Miałem kupić tego daca, ale czytałem mnóstwo opinii o tym, że ten dac jest bardzo awaryjny, potrafi się przegrzać.

Grzał się gdy leżał na wzmacniaczu - przejmował ciepło. Gdy nie kontaktuje się

z innymi wydzielającymi jest praktycznie zimny.

Żadnych uwag nie mam co do jakości wykonania płytki drukowanej montażu.

Dzięki za odpowiedzi. Większość opisów tego daca jakie czytałem pochodzi z forów "słuchawkowych", tam jest najlepiej opisany, ale oni najczęsciej użwywali go jako wzmacniacza słuchawkowego i może dlatego się przegrzewał, może w przypadku potrakowania tego urządzenia tylko jako żródło/dac, a nie wzmacniacz słuchawowy nie występują problemy z przegrzewaniem. Porównywaliście może Yulonga do innych dac czy cd?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.