Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki Tuner radiowy wybrać ?

shin

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowałem się jednak kupić tuner, lepszy niż to co mam w kuchni, jest to kenwood kt-815, coż staruszek, ale naprawdę delikatnie niemęcząco gra, z czysto prowadzonym wokalem, bez niepotrzednego przebasowienia, scena stereo naprawdę szeroka, a zmiana stacji tak pięknie obracającą się wyważoną gałeczką to przyjemność, jeszcze nigdy nie wydałem tak małej kwoty na tak dobre źródełko, fajna sprawa, pozdrowienia, gothi

Proszę o pomoc w dobraniu żarówki podświetlenia skali w KENWOOD KT - 5300 .

Są dwie po lewej i po prawej stronie skali , obie spalone . Żarówki nie oznakowane , są one do wlutowania .

Do pełnej satysfakcji z nowego zakupu potrzebne jest mi podświetlenie skali .

Kto wie jaka żarówka ?

• 2 tygodnie później...

Też szukam ciekawego tunerka, miałem kiedyś sony st f6b, sprzedałem i bardzo żałuje, i nie mogę znaleśc tego modelu,... czy ktoś porównywał sony z pioneerem tx 9800.lub jakaś inna opcja. Pozdrawiam.

Co sądzicie o cenie tego tunera ?

Czy aby czasem jest nie za duża ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy

ja używam Technicsa st gt 650, dobrze gra, świetnie wykonany, można sterować nim przy pomocy pilota, rds, wyświetlacz czytelny w dzień i niemęczący w nocy.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

ja używam Technicsa st gt 650, dobrze gra, świetnie wykonany, można sterować nim przy pomocy pilota, rds, wyświetlacz czytelny w dzień i niemęczący w nocy.

On taki dobry jest?,... taką nieśmiałość mam do cyfrowych, mam teraz Pioneera TX D 1000, absolutnie nie jestem z niego zadowolony, nie ma porównania do Sony stf6b.

• Moderatorzy

technics funkcjonalnie i wizualnie jak dla mnie jest na 5.

co do dźwięku z radia to się nie wypowiadam bo jak nadają z dobrych płyt to jest super a jak walą z mp3 to sam wiesz,

zależy na jaką audycję trafisz

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

• 2 tygodnie później...

Witam. czy ktoś z Panów testował tuner Optonica

Ukryta Zawartość

Jako model,... wizualnie mi się podoba, tylko akurat ten jest mocno zdezelowany, ale jak z dźwiękiem, chciałbym coś analogowego, w idealnym stanie. Czy ktoś ma namiary do Piootra, który prezentuje swoje klocki w Audiofilku.Pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podkleje się pod temat bo nie chce zasmiecac forum. Szukam jakiegos tunera cyfrowego tak do 150zł MAX 200zl. Warunkiem jest kolor srebrny tunera. Podejrzewam ze w tej cenie to nie zaszaleje za bardzo ale nie zalezy mi na wysokiej jakosci tylko zeby gralo i nie psulo przez kilka najbzlizszych lat ;)

Ja mam Tecnicsa ST-GT550 RDS czyli prawie to samo. Róznice są raczej kosmetyczne.

Ja mam Tecnicsa ST-GT550 RDS czyli prawie to samo. Róznice są raczej kosmetyczne.

Jeżeli chodzio tą marke to moim faworytem zdcydowanie jest technics st 9030-popatrzcie na wykonanie, jest to na pewno najlepszy tuner technicsa.

Tutaj znalazłem ładną kolekcje,..jak brzmi Kenwood? bo sony już miałem i żałuje że sprzedałem, trudno zdobyć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Na jaki tuner warto zwrócić uwagę (oprócz oczywiście wcześniej wymienionych)? Nie zależy mi na RDS-ie, może być analog. W sumie słucham w 90% Trójki. Muzykę tam dają z dobrego źródła, czasem nawet z winyla.

Wizualnie raczej czarny, standartowa szerokość (43cm). Cena z gatunku niskich ;) Chciałbym się wyrobić do 100zł z wysyłką. Można napisać "kup którykolwiek, byle Ci się podobał". Wiem jednak, że czasem są perełki, a sprzedający nie zawsze ma pojęcie, czym handluje.

Przeglądam znany serwis aukcyjny. Czasem wysyłka wychodzi więcej niż cena sprzętu.

Dziękuję i pozdrawiam

EE, pomoże ktoś? Jestem zielony z tunerów...

Proszę o polecenie tunera wartego uwagi z oferty użytkownika

Ukryta Zawartość

Dziękuję i pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Proszę o polecenie tunera wartego uwagi z oferty użytkownika

Ukryta Zawartość

Witam,z tej listy godny uwagi jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .Polecam osobiscie ale to będzie ponad 100zł ten model który miałem i wspominam go bardzo dobrze, duza przestrzeń, dynamika i stereo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Dziękuję bardzo. Próbuję zakupić tam kilka rzeczy, może dało by radę jedną paczką wysłać.

W temacie tunera ile głów, tyle opinii. Na innym forum zupełnie inne typy...

Tak czy inaczej z wizualnej strony dopuszczam tylko czarne. Srebrny będzie się ze wszystkim gryzł w domu. Oba zaproponowane są ciekawe, o jeden jest walka więc hipotetycznie warty zakupu.

• 1 miesiąc później...

Zastanawiam się nad zakupem Tunera Onkyo T-4850 za kwotę 200zł. Czy jest to dobry zakup, czy polecacie coś innego w tej cenie? Będzie połączony ze wzmacniaczem Sony TA-V7700

Zastanawiam się nad zakupem Tunera Onkyo T-4850 za kwotę 200zł. Czy jest to dobry zakup, czy polecacie coś innego w tej cenie? Będzie połączony ze wzmacniaczem Sony TA-V7700

Witam,posiadałem Onkyo model T-9900 wysoki model brzmiał jak dla mnie bardzo przeciętnie,lepiej wspominam Sony ST-S390 i tego ci bardziej polecam.

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

Mam taki tunerek, zakupiony kilka miesięcy temu. Wcześniej miałem Sony ST-590ES. Onkyo daje ciemniejszy, cieplejszy od sonego dźwięk. Słucha mi się go dużo przyjemniej. Soniak uwypuklał wszystkie syfy jakie niesie ze sobą marna jakość transmisji, Onkyo to ignoruje. Osobiście jestem z niego zadowolony.

Mam Onkyo t-4711

Nigdy nie słuchałem często radia a ten tuner kupiłem do kompletu.

Ale po pierwszym włączeniu ,słucham radia codziennie ;)

Brzmi świetnie

i odbiera wszystko idealnie .

• 9 miesięcy później...

Bardzo dobty tuner radiowy SANSUI TU 217

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo dobty tuner radiowy SANSUI TU 217

Ukryta Zawartość

od pewnego czasu poluje na jego podswietlanego brata 317:)

Ukryta Zawartość

od pewnego czasu poluje na jego podswietlanego brata 317:)

Model TU 317 - różni się tylko podświetleniem panelu regulacji (wyszukiwania ) stacji radiowych. Środek jest taki sam jak w TU 217.

Tuner na aukcji jest w bardzo dobrym stanie. Warto kupić. Sam taki posiadam i jeżeli chodzi o jakość dźwięku i odbiór stacji - można delektować się brzmieniem.

Model TU 317 - różni się tylko podświetleniem panelu regulacji (wyszukiwania ) stacji radiowych. Środek jest taki sam jak w TU 217.

Tuner na aukcji jest w bardzo dobrym stanie. Warto kupić. Sam taki posiadam i jeżeli chodzi o jakość dźwięku i odbiór stacji - można delektować się brzmieniem.

prawde mowiac zalezy na tym podswietleniu, a ten z aukcji ktos sam zrobil sobie podswietlenie, chyba nie zdecydowalbym sie na ten grzebany. poza tym ostatnio widzialem 317 w pieknym stanie za 30 euro, tylko ze czlowiek zwinal ogloszenie

prawde mowiac zalezy na tym podswietleniu, a ten z aukcji ktos sam zrobil sobie podswietlenie, chyba nie zdecydowalbym sie na ten grzebany. poza tym ostatnio widzialem 317 w pieknym stanie za 30 euro, tylko ze czlowiek zwinal ogloszenie

Zgadza się ten tuner ma podświetlenie - czyli ktoś samemu dokonał ingerencji w tuner.

Ja posiadam oryginalny w bardzo dobrym stanie, wygląda jak nowy, żadnych przetarć, rys itp...

Niekiedy na ebay można coś ciekawego znaleź ....

• 1 miesiąc później...

Jeżeli jest to ten z Allegro to warto, w tej cenie bardzo dobry tuner. Do prawidłowego odbioru potrzebuje zewnętrznej anteny radiowej.

mam jeszcze możliwość ściągnięcia Tu-217 oraz TU 717, w wyższej cenie. Czy między tymi tunerami jest znacząca różnica?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.