Skocz do zawartości
IGNORED

UA-25EX czy Xonar Essence STX czy ST czy ...?

mrmsz

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

chciałbym kupić dobrą kartę dźwiękową lub zewnętrzny DAC.

Słyszałem i czytałem tutaj pozytywne opinie o Asusach, o UA-25EX nic.

Ważne jest dla mnie wejście liniowe w celu podłączenia gitary. Dodatkowo jakość muzyki na słuchawkach.

Cakewalk UA-25EX czy Xonar Essence STX czy Xonar Essence ST

czy może inne w podobnym przedziale cenowym?

Lepiej kupic prodigy hd2 + osobny wzmak sluchawkowy. Przynajmniej ja bym tak zrobil porownujac hd2 z xonarem. Na alegro czasem byly jakies hybrydy wzm sl - lamp-tr. 400zl

Nie pakuj sie 2 w 1 , szczegolnie wzm na op-ampach.

Ten UA-25EX jest chyba zasilany z USB, czyli w najgorszy możliwy sposób.

Xonar jest w miarę ok., ale nie napisałeś, jakie słuchawki chcesz podłączyć.

Co do powyższej wypowiedzi o wzmacniaczu na opampach, to to są opowieści dziwnej treści, zwłaszcza w tym przedziale cenowym.

Hej, dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Fakt, UA-25EX jest zasilany z USB tylko.

Słuchawki wybrałbym do około 500zł, zamknięte, dobrze tłumiące otoczenie. Rozumiem że im wyższa impedancja tym bardziej potrzebowałbym wzmacniacza słuchawkowego. Jak sprawuje się taki wbudowany(regulacja tylko programowo)?

Chętnie kupiłbym urządzenie zewnętrzne ze względu na przenośność, wizja podłączenia w przyszłości do ewentualnego(jestem zwolennikiem stacjonarek póki co) laptopa jest kusząca.

Jednak, przede wszystkim zależy mi na lepszej jakości muzyki, stąd pomyślałem o asusie. Powiedzmy doszłoby Prodigy hd2. Oba mają wejście liniowe, asus na większy jack. Do gitary wcześniej myślałem o czymś takim:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Ale po co dwa urządzenia skoro można jedno dobre, stąd się zastanawiam nad czymś innym. Tutaj do gitary też przydałaby się mobilność a nie wewnętrzna karta.

Raczej pozytywne opinie zbiera Audinst HUD-mx1, lecz nie posiada wejścia liniowego. Inni producenci godni uwagi w podobnym przedziale cenowym? Sprzętu jest dość sporo, chciałoby się wybrać najlepszej jakości. Czy może jednak dobry DAC lub wewnętrzna karta do słuchania muzy, a do gitary dodatkowo coś taniego przenośnego?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jak chcesz mobilnie, to bodajże E-MU 0202 jest na poziomie audiotraka - MX1, nie wiem, ale pewnie też by dał radę do rozbudowy. Tylko od razu mówię, to że kupisz denony D1100, z oporem 32omów nie oznacza, że HD2 sobie da z nimi radę - tam jest taki bas, że może właśnie lepszy wzmak by mógł pomóc... (mam właśnie D1100 + HD2 i sam myślę nad essence'em... ale fajnie że pojawiła się alternatywa w postaci HD2 + AMP ;))

Słuchawki wybrałbym do około 500zł, zamknięte, dobrze tłumiące otoczenie. Rozumiem że im wyższa impedancja tym bardziej potrzebowałbym wzmacniacza słuchawkowego. Jak sprawuje się taki wbudowany(regulacja tylko programowo)?

Niekoniecznie. Im niższa czułość słuchawek, tym bardziej potrzebny wzmacniacz słuchawkowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.