Skocz do zawartości
IGNORED

Co do diabła jest z tym TV ?

Manluk

Rekomendowane odpowiedzi

Mam TV 42LG7000. Jak zauważyłem ostatnio, od kilku miesięcy wyłącza mi się sam z siebie dokładnie o 22.07 (nie wiem czy codziennie). Nic takiego nie mam ustawionego w menu, nie widzę takiej opcji. Po tym można go włączyć i wszystko jest OK. Z rok temu miałem podobnie, wyłączał się dokładnie o 24.00 i nie można było go włączyć przez kilkanaście minut. Po zmianie oprogramowania wszystko wróciło do normy, tylko teraz mam do czynienia z takim woodoo. Co jest grane ? Swego czasu próbowałem znaleźć jakąś informację na ten temat bez skutku. Automatyczna aktualizację oprogramowania mam wyłączoną.

https://www.audiostereo.pl/topic/87209-co-do-diab%C5%82a-jest-z-tym-tv/

Wyłącz go z sieci na 24H i powinno się wszystko ułożyć. Zobacz też dokładniej, czy masz timer - wiem, że pewnie przewertowałeś manu, ale zobacz dokładniej :) Może to być też kwestia uszkodzonego oprogramowania, zobacz na stronie producenta, może nie tylko Ty masz podobny problem.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Mam TV 42LG7000. Jak zauważyłem ostatnio, od kilku miesięcy wyłącza mi się sam z siebie dokładnie o 22.07 (nie wiem czy codziennie). Nic takiego nie mam ustawionego w menu, nie widzę takiej opcji. Po tym można go włączyć i wszystko jest OK. Z rok temu miałem podobnie, wyłączał się dokładnie o 24.00 i nie można było go włączyć przez kilkanaście minut. Po zmianie oprogramowania wszystko wróciło do normy, tylko teraz mam do czynienia z takim woodoo. Co jest grane ? Swego czasu próbowałem znaleźć jakąś informację na ten temat bez skutku. Automatyczna aktualizację oprogramowania mam wyłączoną.

Podłącz też do dobrej listwy przepięciowej. Takiej z dławikiem i warystorem. Można ją kupić na 120 zeta.

Nawiedzony TV ! :D Czuje, ze padnie dokładnie o 22.07 i się wyłącza dla bezpieczeństwa :D

Podłącz też do dobrej listwy przepięciowej. Takiej z dławikiem i warystorem. Można ją kupić na 120 zeta.

I że niby listwa zabezpieczy przed wyłączeniem dokładnie o 22.07 ? :D Nima szans :D

Wódki mu dać!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.