Skocz do zawartości
IGNORED

DENON DVD - 900 czy DVD - 700

piotr 123

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Padła moja Yamaszka dvd-s796, koszt naprawy ok 900 zł , zastanawiam się nad kupnem Denona, ponieważ ceny wycofywanego modelu DVD 900 spadły, mam dylemat czy kupić nowy model 700 czy tsarszą 900, możę ktoś ma na ten temt wyrobione zdanie? zastanawiałem się również nad PHILIPSEM 963 SA

https://www.audiostereo.pl/topic/8732-denon-dvd-900-czy-dvd-700/

Z trzech odtwarzaczy DVD które wymieniłeś najlepszy pod każdym względem jest PHILIPS 963SA

Nie sugeruj się tym ze to tylko "Philips", ponieważ jest to jeden z najlepszych(poszukaj danych technicznych) i najwyższych modeli tej firmy, a Denony 700 i 900 mimo ze nazwa firmy lepiej brzmi, to tylko najniższe budżetowe modele.

Posiadam w obecnej chwili odtwarzacz Denona 700 i nie narzekam na jego jakość. Biorąc jednak pod uwagę wyposażenie Philipsa, i możliwości odtwarzania różnych formatów (np. SACD) chyba lepiej będzie kupić właśnie ten model. Z drugiej jednak strony cyferki w danych technicznych nie zawsze przekładają się na jakość toru audio czy wideo, więc najlepiej będzie sprawdzić to w jakiś sklepie. Poza tym, zarówno ja jak i moi znajomi nie mieliśmy zbyt dobrych doświadczeń z bezawaryjnością produktów Philipsa, nie mowiąc już o ich serwisowaniu, ale to już inny temat.

JarekW

Jeśli wypowiadzasz się o bezawaryjności produktów Philipsa zwróć uwagę na to ze Philips produkuje masówkę która idzie w dziesiątki milionów/rocznie a Denon najwyżej może milion.

Przy ilościach produkcji Philipsa normalne jest to ze jest większa procentowa ilość produkcji wadliwej i z usterkami.

Co nie oznacza ze Philips ma słabą w porównaniu do Sony czy Panasonica kontrolę jakosci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.