Skocz do zawartości
IGNORED

Nasza piękna polska mowa.

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

rochu płyniesz....nie ma nic gorszego od kurczowego trzymania się społecznie czy też ustawowo narzuconych norm.Jakoś dziwnie niesympatyczne nieżyciowe jednostki sens życia w ich przestrzeganiu znajdują.Przywołujesz w pamięci Ochotnicze Rezerwy Milicji Obywatelskiej.

Druga alternatywa ...

a co to takiego, ile może być alternatyw?

... taki człowiek uważa, iż jest ponad powszechnie przyjęte zasady ...

i tak teraz mamy, z jednej strony lemingi a z drugiej anarchia

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Popatrz na zasady gramatyki czy też ortografię jak na przepisy ruchu drogowego.

Mogą wydawać się dziwne i nieżyciowe ale porządkują pewien zakres ludzkiej aktywności przez co nie pozwalają pozabijać się wszystkim uczestnikom ruchu drogowego.

Podobnie też - poprzez ujednolicenie pewnych zasad - reguły językowe służą temu aby jak największą ilość ludzi mogła siebie nawzajem zrozumieć.

Dla mnie świadomy brak zachowania zasad pisowni świadczyć może o dwóch sprawach.

Pierwsza możliwość to taka, iż dany człowiek jest nieukiem, któremu nie udało się przyswoić pewnych zasad.

Druga alternatywa - mam do czynienia z osobnikiem o pewnych cechach socjopatycznych ponieważ taki człowiek uważa, iż jest ponad powszechnie przyjęte zasady, których on sam nie musi się trzymać.

narcyzm

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Rochu , wyluzuj . Pan Bóg jednych obdarzył inteligencją , a drugich zdolnosciami manualnymi .

Troche tolerancji wobec drugiego człowieka .

Musisz chyba byc nieszczęsliwym człowiekiem ...?

post-21125-0-40318600-1319289908_thumb.jpg

Rochu , wyluzuj . Pan Bóg jednych obdarzył inteligencją , a drugich zdolnosciami manualnymi .

Mam rozumieć, że jednostki obdarzone jednym i drugim nie występują?

Gość rochu

(Konto usunięte)

rochu płyniesz....nie ma nic gorszego od kurczowego trzymania się społecznie czy też ustawowo narzuconych norm.Jakoś dziwnie niesympatyczne nieżyciowe jednostki sens życia w ich przestrzeganiu znajdują.Przywołujesz w pamięci Ochotnicze Rezerwy Milicji Obywatelskiej.

Jedni cenią porządek, inni gustują w anarchii.

Ci ostatni najczęściej lubują się jedynie w anarchii we własnym wykonaniu bo cudza ich mierzi.

Czyż nie jest tak?

Zwłaszcza na tym forum?

Troche tolerancji wobec drugiego człowieka .

Czy masz na myśli tolerancję dla cudzej ułomności czy też tolerancję dla czyjegoś lenistwa i abnegacji?

Jedni cenią porządek, inni gustują w anarchii.

Ci ostatni najczęściej lubują się jedynie w anarchii we własnym wykonaniu bo cudza ich mierzi.

Czyż nie jest tak?

Zwłaszcza na tym forum?

ani jedno ani drugie,wystarczy tolerancja i zdrowy rozsądek

Czy masz na myśli tolerancję dla cudzej ułomności czy też tolerancję dla czyjegoś lenistwa i abnegacji?

czym one się różnią?

Czytając wypowiedzi zamieszczane na forum mam nieustające wrażenie, iż dane jest mi obcować głównie z dyslektykami, osobami dotkniętymi przez dysgrafię lub wręcz z analfabetami.

Nic mi nie wiadomo o tym aby audiostereo.pl było forum kierowanym dla osób jakimś stopniu niepełnosprawności intelektualnej.

Może zatem, wzorem jakże chwalonego tutaj forum elektroda.pl, udałoby się wprowadzić jakieś mechanizmy pozwalające skorygować istniejący stan rzeczy?

Rochu, mocne słowa. Wątpię byś miał świadomość tego, że kwalifikujesz się do grupy osób dotkniętej dysfunkcją, o jakiej piszesz.

Rzuciłem okiem na kilkanaście Twoich wpisów wstecz i muszę przyznać, że oprócz kilku kolokwializmów i przekleństw,

popełniasz dość poważne błędy, dyskwalifikujące Cię jako purystę językowego.

Prawidłowe formy to: "Baader-Meinhof", "niemożliwe", "zresztą".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość rochu

(Konto usunięte)

Rochu, mocne słowa. Wątpię byś miał świadomość tego, że kwalifikujesz się do grupy osób dotkniętej dysfunkcją, o jakiej piszesz.

Rzuciłem okiem na kilkanaście Twoich wpisów wstecz i muszę przyznać, że oprócz kilku kolokwializmów i przekleństw,

popełniasz dość poważne błędy, dyskwalifikujące Cię jako purystę językowego.

Prawidłowe formy to: "Baader-Meinhof", "niemożliwe", "zresztą".

Każdy popełnia błędy i mam świadomość, iż kaleczę język, którym się posługuję.

Nie uważam się w żaden sposób za purystę językowego.

Jednakże staram się używać języka w sposób umożliwiający zrozumienie tego co piszę - w odróżnieniu od sporej części użytkowników tego forum.

Staram się nie nadużywać gwary, stosuję interpunkcję, polskie znaki diakrytyczne a także używam zrozumiałego szyku w zdaniu.

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Takich wpisów Pana rocha jest mnóstwo.Dziwie się bardzo ,że ktoś taki zakłada wątek . Co chcesz przez to pokazac, udowodnic?

Nie ukrywam ,ze to co piszesz dotyka mnie bardzo . Tak się zastanawiam , czy taka osobowosc ma rodzinę , a jesli ma, czy są szczęsliwi ?

Nie trzeba byc wykształconym żeby zrozumiec co to jest tolerancja , ale niektórym wykształconym przysłowiowa słoma z butów wystaje i nie potrafią takich podstawowych rzeczy zrozumiec.

Żal mi Ciebie , ale trzymam kciuki ,że może kiedyś dojrzysz i zrozumiesz ,że perfekcjonizm to nie wszystko co najważniejsze w życiu.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Co chcesz przez to pokazac, udowodnic?

Po to by nie czytać np czegoś takiego:

"one wlasnie sa oparte na pierscieniowe Vifie. kolumny maja bardzo dobrze zgrane pasmo przenoszenia i wszystko jest na swoim miejscu.wysokie nie draznia sa dosc rozdielcze, srednica naturalna,bas niezbyt gleboki ale zato szybki i zroznicowany.najwiekszy atut tych kolumn to swietna stereofonia ,ogolnie glowny atut AP (lokalizacja instrumentow ,swietna).kiedys czesto wymienialem kolumny, ale na tych gram juz ponad dwa lata i nie zamierzam zmieniac :) wymieniam ostatnio klocki i wyciagam z tych kolum cosraz wiecej-i mozna coraz wiecej wyciagac :) sa wystawione teraz na allergo dwie pary. mysle ze w granicach 3000 sie kupi.aha wazny atut jest tez taki ze AP nie traca bardzo mocno na wartosci ja kupilem dwa lata temu za 3300 i teraz wiele mniej bym za nie nie wziol :)"

Źródło: http://www.audiostereo.pl/kolumny-pod-preferencje-sprecyzowane_87279.html

Copyright © Audiostereo.pl

Proste?

Proste.

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

Coś musiało Cię jednak dotknąc ,że tak szybko wyszukałes .

Nie wiem nadal co chcesz przez to udowodnic, ale pomimo tego wszystkiego i tak Cię lubie.

Zastanawiam się czy w Twoim perfekcyjnym zyciu jest choc odrobine miłosci i zrozumienia dla drugiego człowieka .

Dlaczego tak szybko edytowałes post ?

Zdążyłem przeczytac.

Czyżby sumienie?

Kwestia jest prosta jak drut, i brak cenzury czy wolność nie mają tu nic do rzeczy.

Wchodzisz do towarzystwa - nie pierdzisz, nie mlaskasz, nie dłubiesz palcem w nosie, nie drapiesz się po jajach.

Jeśli takie zachowania są normą w Twojej prywatnej przestrzeni, to w porządku i na zdrowie, nic mi do tego. Ale w przestrzeni publicznej (chyba?) ich nie tolerujemy?

Podobnie z pisownią na publicznym forum; w niektórych przypadkach widać po prostu totalny brak choćby minimum wysiłku napisania jednego zdania w miarę składnie. Do tego w czasach automatycznych słowników wbudowanych w przeglądarki, i obecności opcji edytuj.

Merytorycznie czy nie, bełkot pozostaje bełkotem, i oznacza brak szacunku dla czytających współużytkowników forum.

I jeszcze na dodatek trzeba to tłumaczyć.

Ja p...ę, co za czasy?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

by dotarło, czasem lepiej być wulgarnym z czytelnym przesłaniem niż pudrować pryszcze

nie piszę tego w obronie pryncypiów rocha tylko w obronie minimum wymaganego od alfabety

(banowanie to nieelegancki sposób w konwersacji :( )

Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

by dotarło, czasem lepiej być wulgarnym z czytelnym przesłaniem niż pudrować pryszcze

nie piszę tego w obronie pryncypiów rocha tylko w obronie minimum wymaganego od alfabety

(banowanie to nieelegancki sposób w konwersacji :( )

Czy minimum wymogu od (alfabety )analfabety jest też zaczynanie zdania z duzej litery ?

Większość wypowiedzi sugeruje "czepialstwo" Rocha.

Ale do diabła, jakaś elementarna forma porozumiewania obowiązuje!

Tym bardziej w przestrzeni publicznej.

Przykład negatywny przytoczony prze Rocha, to brak szacunku dla czytelnika ale i dla kultury ojczystej!

Mi wiele nie przeszkadza. Takie czasy, że coraz mniej szacunku mamy dla siebie.

Niekiedy ładną polszczyzną można dotknąć bardziej niż chamskim tekstem.

Tekstem podanym niechlujnie (nie chodzi o puryzm językowy) zwyczajnie dochodzi do niezrozumienia.

Próbujmy się chociaż zrozumieć...

...

A to jest mistrzostwo świata ;)

Rochu!

Jesteś tak kontrowersyjny, że człowiek będący 5 lat w uśpieniu napisał wreszcie pierwszy komentarz dla Ciebie!

:D

Nie idź tą drogą...

Czy minimum wymogu od (alfabety )analfabety jest też zaczynanie zdania z duzej litery ?

Człowieku, zaczynasz być upierdliwy

Irytacja ? czy analfabetyzm ?

jesteś baaardzo upierdliwy facio

ale nie z takimi radziłem sobie i bez wulgaryzmów - dorośnij kubuś, po prostu dorośnij, choćby do używania klawiszy

mamelek z pampersami sobie nie radzisz a robisz z siebie herosa intelektu

z pampersami nie radzę ale z naczelnym półgłówkiem bocznicy? - spoko

Jesteś tak kontrowersyjny, że człowiek będący 5 lat w uśpieniu napisał wreszcie pierwszy komentarz dla Ciebie!

:D

Oznacza to tylko, że na forum mamy archiwistę, czy może raczej "rochowego" biografa.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

malastwo klasyczne piekne w formie i kolorze przeszlo historycznie w kwadraciki i trojkaty robiac zachwyt na swiecie.Kwadraciki i trojkaty...zamiast twarzy.Czy ty rochu nie mozesz z tym powalczyc???

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.