Skocz do zawartości
IGNORED

LINN MAJIK DS-I i kolumny

magellann

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie kolumny podstawkowe do 10.000 proponujecie do odtwarzacza strumieniowego LINN MAJIK DS-I ???

Mają nagłośnić ok 12m2. Chodzi o muzykę klasyczną. Podobno dobrą recenzję mają Bowers & Wilkins PM1 ???

https://www.audiostereo.pl/topic/87736-linn-majik-ds-i-i-kolumny/

Warto posłuchać monitorów Linn'a (Majik 109) lub Eposów.

Moim zdaniem warto porównać Majik 109 (chociaż powtórzę się już po raz enty na tym forum , dla mnie to nie ten dźwięk, po prostu jakoś płasko grają , B&W PM1. Jeśli chodzi Harberth to posłuchałbym Domestic 30 a nawet HL5 (może warto wysupłać trochę więcej grosza , bo to świetne głośniki) . Myślę że warto się też zastanowić nad Audio Physic n: Step II lub Step 25 .

Daj znać co Ci wyjdzie z tych porównań.

there are no answers, only choices ....

McGege - polecasz SHL5 do 12m2... hm... bez komentarza...

Abstrahując od różnic jakie wynikają z wielkości na "+" dla SHL5 to nowe 3 są moim (i nie tylko moim) dużo lepszymi kolumnami niż 5 i do 12m2 są idealne. Gdybym miał taki pokój grałbym na nich do końca życia.

McGege - polecasz SHL5 do 12m2... hm... bez komentarza...

Abstrahując od różnic jakie wynikają z wielkości na "+" dla SHL5 to nowe 3 są moim (i nie tylko moim) dużo lepszymi kolumnami niż 5 i do 12m2 są idealne. Gdybym miał taki pokój grałbym na nich do końca życia.

Dzisiaj gra na 12 m, kwestia czy to docelowe pomieszczenie czy np: wynajmuje mieszkanie . Piszę że warto posłuchać , bo wiem jak kupowałem swoje ostatnie głośniki , to przez rok grały w mniejszym pomieszczeniu , ale kupowałem wiedząc że są za duże , bo też wiedziałem że za rok, może 1,5 będą stały w większym pomieszczeniu.

Jak by nie było niech zainteresowany się wypowie w tych kwestiach . Tak w ogóle to z Herbatnikami może być w ogóle problem w tak małej przestrzeni , gdyż one lubią sporo miejsca wkoło siebie , ale jeśli pokój jest tylko do audio , to powinno się udać :). Aha trójek nie słyszałem wiec się nie wypowiadam , piątki słyszałem w kilkunastometrowym pomieszczeniu i bardzo mi się podobało.

there are no answers, only choices ....

Pisze kolega że ma 12m2 - to ma 12m2 - wydaje mi się jednak że łatwiej zmienić w przyszłości kolumny niż mieszkanie...

Nawet w pokoju tylko do audio nie wyobrażam sobie SHL5 w 12m2 - miałem je i w sumie trochę większy pokój (ok 16m2) i nawet w 1/10 nie pokazywały tego co pokazywały u mojego znajomego w salonie 25m2 z wolną przestrzenią wokół siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.