Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do Marantz SR7300

82bialy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.Mój problem polega na tym ,że nie wiem jakie głośniki dobrać do mojego ampli.Chodzi mi głównie o odbiór stereo .Obecnie mam Heco Vista 500 ale już wiem , że Marantz tego nie ogarnie. Myslę nad zakupem monitorów B&W 601lub 602 tylko nie wiem czy to dobry kierunek nigdy nie miałem takich głośników ani nie miałem okazji słyszeć .Mam niewielki budżet bo max 800zł(raczej uzywki ) , trochę czytałem na forach i jak dla mnie ok tylko że mój Marantz może akurat "nie za bardzo z nimi grać ". Może ktoś zna jakieś inne wyjscie (inne głośniki), jestem otwarty na propozycje.Słucham popu ,delikatnego rocka .Mój pokój to około 20mkw.Myślałem jeszcze o Monitor Audio ale tak jak mówię jestem poczatkujący i nie mam zbyt dużego doświadczenia w tej dziedzinie .Oczekuję żeby było czysto i przejrzyscie (w miarę),interesuje mnie również zeby były "widoczne"tony niskie jak i wysokie .Proszę o pomoc , w przeciwnym razie sprzedam chyba marantza i poszukam czegoś bardziej neutralnego typu może ONkyo ,Denon,czy Yamaha.Z góry dzięki i pozdrawiam.

Witam serdecznie.Mój problem polega na tym ,że nie wiem jakie głośniki dobrać do mojego ampli.Chodzi mi głównie o odbiór stereo .Obecnie mam Heco Vista 500 ale już wiem , że Marantz tego nie ogarnie. Myslę nad zakupem monitorów B&W 601lub 602 tylko nie wiem czy to dobry kierunek nigdy nie miałem takich głośników ani nie miałem okazji słyszeć .Mam niewielki budżet bo max 800zł(raczej uzywki ) , trochę czytałem na forach i jak dla mnie ok tylko że mój Marantz może akurat "nie za bardzo z nimi grać ". Może ktoś zna jakieś inne wyjscie (inne głośniki), jestem otwarty na propozycje.Słucham popu ,delikatnego rocka .Mój pokój to około 20mkw.Myślałem jeszcze o Monitor Audio ale tak jak mówię jestem poczatkujący i nie mam zbyt dużego doświadczenia w tej dziedzinie .Oczekuję żeby było czysto i przejrzyscie (w miarę),interesuje mnie również zeby były "widoczne"tony niskie jak i wysokie .Proszę o pomoc , w przeciwnym razie sprzedam chyba marantza i poszukam czegoś bardziej neutralnego typu może ONkyo ,Denon,czy Yamaha.Z góry dzięki i pozdrawiam.

Bardziej neutralnego.Yamaha, Denon, Onkyo.Żartujesz i dlaczego Marantz nie uciągnie tych Heco.Mozesz oczywiście kupić B&W to zdecydowanie bardziej soczyste kolumny,ale wymiana amplitunera to bezsens.

Bardziej neutralnego.Yamaha, Denon, Onkyo.Żartujesz i dlaczego Marantz nie uciągnie tych Heco.Mozesz oczywiście kupić B&W to zdecydowanie bardziej soczyste kolumny,ale wymiana amplitunera to bezsens.

Sprawa wygląda nastepująco: ostatnio miałem trochę wolnego czasu i postanowiłem podłączyć moje głośniki surround (heco vista 200),to małe monitorki oparte na 13cm średnio-nisko tonowym głośniku i kopułce wysokotonowej podobnej jak w serii 500.Po odsłuchu generalnie nie zauważyłem wielkich różnic generalnie wydawało mi się ze te 200 zagrały lepiej niż te 500 z tąd moje podejrzenia że ten ampli ma zbyt mała wydajność prądową żeby sobie z nimi poradzić ,tymbardziej że wczesniej miałem ampli Grundig Cinio który robił z nimi co chciał a bas był na takim poziomie że spokojnie mógłbym się zrzec subwoofera.Sprzedałem go oczywiście bo chciałem zmienić na coś leprzego i póki co tego leprzego w tym marantz nie zauważyłem dlatego być może są również żle dobrane głośniki (nie ta firma)do tego ampli.Myślisz że powinienem być zadowolony z B&W ? Bo miechciałbym znowu sprzedawać zapewne ze stratą z mojej strony .Czyli twoim zdaniem nie wymieniać ampli tylko i wyłącznie głośniki? Na te heco mam już kupca więc mój budżet nieco się powiększy do około 1000zł a masz może jakieś inne propozycje odnośnie głośników do marantza czy poprostu z B&W bedę zadowolony i jeśli się trafią to poprostu brać?Znalazłem na Alledrogo takie:http://allegro.pl/bowers-wilkins-dm602-s3-kolumny-okazja-idealne-bcm-i1880950413.html-coprawda to aukcja i sporo zainteresowanych ale jak troche przekrocze budzet to nic wielkiego się nie stanie , a pozatym czy cena za takie głosniki jest przystepna w tej okolicy?a może coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , cos takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , znalazłem jeszcze coś takiego ale wątpie zeby udało się je kupić w moim budżecie ,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .NIc wiecej nie znalazłem co by mi wpadło w oko ale chetnie wysłucham wszelkich propozycji.Tak więc jeśli bys chwile wolnego aby zerknąć na te aukcje i ewentualnie doradzić to był bym wdzieczny za pomoc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.