Skocz do zawartości
IGNORED

PC MCR-640 vs zestaw CD-s700 + A-S500

neuralnode

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Rozważam zakup jednego z dwóch zestawów:

1. PianoCraft MCR-640 + B&W 685

2. Yamaha CD-S700 + A-S500 + (Odpowiednie Kolumny)

Pytania do Was, drodzy forumowicze:

1. Który zestaw lepszy i dlaczego?

2. Jakie kolumny do drugiego zestawu? Czy B&W 685 nie będą za jasne w tym wypadku?

Muza, której słucham najczęściej to rock progresywny, rock klasyczny, różna elektronika, ambient. Nie lubię ekstremów w charakterystyce dźwięku, tzn. ani za ciemnych, ani zbyt jasnych brzmień. Jednocześnie zależy mi na dużej przestrzeni i zauważalnej, acz nie przesadnej detaliczności.

Pokój, w którym sprzęt będzie stał ma 16m2.

Z góry dzięki za sugestie!

--

https://www.audiostereo.pl/topic/87973-pc-mcr-640-vs-zestaw-cd-s700-a-s500/

Z PC B&W grają bardzo zgrabnie moim zdaniem. Nie wiem, bo nie miałem stycznosci z CD-S700, ale pytanie które mi chodzi po głowie jak patrze na to CD (bo też się zastanawiałem nad sprzętem takim, z tym ze A-S700 a odpowiednie kolumny to miały być BX5) czy jest się sens w niego pakować. CD-S1000 owszem, ale czy naprawdę jest różnica między 700, 500, 300? Chętnie też się dowiem, bo choć niedawno zakupiłem MCR-640, nie przestałem szukać czegos większego ;)

Generalnie przedstawiasz sprzęt z dwóch różnych klas, więc ciężko porównywać. Cenowo też się sporo będzie różnić ;)

Tyle z odpowiedzi, natomiast też chciałbym podłączyć się do pytania o CD-S700: warto?

może się wypowiem bo mam pc640 i cd-s700 i cały zestaw mini gdzieś zalega w szafie:-) cd-s700 mam podłączony pod stary wzmak yamahy i gra to zdecydowanie lepiej. cd jest bardzo ciche i bardzo dokładne, czyta wszystko. gra bez podbić tak jak osobiście lubię.

@neuralnode:

Co masz na mysli, że w podobnej cenie? Bo jesli chcesz mi powiedzieć że kupisz CD-s700, A-S500 i jak sam to ująłes "odpowiednie kolumny" za poniżej 3500 to ja tez jeden taki zestaw poproszę :P Bo zakładam, że nie zamierzasz z tym zgrywać kolumn gorszych niż z te, które miałyby grać z PC?

Różnica w cenie jest, nie oszukujmy się, ok. 1k pln. A jakby nie patrzeć to 30% ceny zestawu nr 1.

@Benjamin Braddock:

Czy możesz powiedzieć cos więcej na temat tego CD, a dokładnie chodzi mi o jakies różnice w stosunku do 500 lub 300?

@szefuf

W tym sklepie zestaw PC kosztuje 3600 PLN:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wg ceneo A-S500 można kupić za 1345 PLN, zaś CD-S700 za 1497.

Liczę na to, że gdyby zestaw kupić w jednym sklepie, można wynegocjować niewielką zniżkę, i dajmy na to kupić oba komponenty za 2700 zł.

Do tego kolumny za 2000-2500zł i mamy sprzęt za 4700-5200, więc o 1100-1600 droższy od zestawu PC.

Może przesadziłem z określeniem "w podobnej cenie", ale jednak biorąc pod uwagę cały wydatek, 1000zł wydaje się być do przełknięcia - pod warunkiem, że większe klocki rzeczywiście grają o ten tysiak złotych lepiej. (Wiem wiem, uwydatnienie różnicy może wymagać kupna lepszych kolumn, tj. sięgających 3K za parę... no i pogoń za króliczkiem się zaczyna).

--

Ukryta Zawartość

ok, to skoro się już rozumiemy to popatrz na to, może Cię zainteresuje:

Ukryta Zawartość

A co do PC w tophifi, to jak bierzesz nie na raty to stówkę przynajmniej zejdą od ceny na stronie, może nawet lepiej ;)

Ukryta Zawartość

ok, to skoro się już rozumiemy to popatrz na to, może Cię zainteresuje:

Ukryta Zawartość

No nieźle! :D

Dzięki za linka. Opcja jak najbardziej do rozważenia.

Nie pozostaje mi nic innego jak poczytać jakieś recenzje A-S700.

Tymczasem nadal z utęsknieniem czekam na Wasze rady dotyczące odpowiednich kolumn.

--

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.