Skocz do zawartości
IGNORED

roksan kandy 2 pomoc awaria

anxion

Rekomendowane odpowiedzi

witam

chcialem sie doradzic was forumowiczow ,poniewaz mam problem z wzmacniaczem .Pol roku temu kupilem wzmacniacz roksan k2 chodzil przez ten czas perfekcyjnie ale po 6miesiacach zepsula sie galka glosnosci , wiec zadzwonilem do sklepu w sprawie reklamacji i mili panowie wymienili mi na nowy wzmacniacz. Jest juz u mnie okolo tygodnia i w nim rowniez pojawil sie problem ale calkowicie inny , na poczatku pojawilo sie brumienie w lewym kanale raz na 3 h ale olalem sprawe pomyslalem sobie pewnie sie wygrzewa, teraz brumienie zniklo ale pojawilo sie cykniecie w wzmacniaczu i wylacza sie na pare sec . i spowrotem wlacza sie.

Bardzo prosze o pomoc poniewaz nie wiem czy znowu mam reklamowac czy moze Tak sie wygrzewa przy kolumnach dynaudio ktore potrzebuja troche mocy

dzieki

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

https://www.audiostereo.pl/topic/88003-roksan-kandy-2-pomoc-awaria/

dzieki za pomoc

powiem tylko jedno , jestem bardzo rozczarowany firma roksan niby made UK a tutaj wielka porazka, Tak samo sie psuje jak China produkty

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

dzieki za pomoc

powiem tylko jedno , jestem bardzo rozczarowany firma roksan niby made UK a tutaj wielka porazka, Tak samo sie psuje jak China produkty

Angole to niestety beznadziejni pracownicy :( Chinole wcale nie są tacy źli często.....

Wiem, że to inna dziedzina ale... Kiedyś było porównanie Toyoty Avensis Kombi made in UK i Hondy Accord Kombi made in Japan. Test na odcinku 100 000 km. Napisano wtedy, że po "60 000 km w Avensisie słychać już trzaski i skrzypienia z deski rozdzielczej a Accord milczy jak grób. Świadczy to o różnicy w jakości pracy między Anglikiem a Japończykiem". Wracając do audio. Uważam, że starsze sprzęty były solidniej zrobione.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Wiem, że to inna dziedzina ale... Kiedyś było porównanie Toyoty Avensis Kombi made in UK i Hondy Accord Kombi made in Japan. Test na odcinku 100 000 km. Napisano wtedy, że po "60 000 km w Avensisie słychać już trzaski i skrzypienia z deski rozdzielczej a Accord milczy jak grób. Świadczy to o różnicy w jakości pracy między Anglikiem a Japończykiem". Wracając do audio. Uważam, że starsze sprzęty były solidniej zrobione.

i jak się to ma do audio???

że niby uk to takiej słabej jakości robią produkty?? :)

dla mnie nie ma logiki w tym porównaniu, gdybyś porównał dokładnie taki sam produkt w japonii zrobiony a w uk to ok

ale nie zupełnie inne auta plastyki montaż etc

dzieki za pomoc

szkoda że tak się stało masz pecha

jest gwarancja i wio do serwisu i tyle

generalnie wzmaki roksana z tego co wiem nie są wybitnie awaryjne jak średnia każdego producenta

wyświetlacze w cd ponoć są problematyczne ,

ktoś ma jakieś inne informacje? bo zaraz marka roksan na forum będzie gorsza do tandety chińskiej hahahahah

Focal + Naim

defol, trochę od czapy to porównanie, bo jak można wyciągać takie wnioski na przykładzie dwóch innych samochodów? Wystarczy inny rozkład naprężeń na plastiku, inny materiał i efekty będą zgoła inne. Pasowanie może być idealne, a będzie skrzypieć.

Defol nie do konca sie myli, przyklad jednego modelu auta:

Honde civic 3d od 2001 roku (7 generacja modelu) produkuje sie w UK. Wczesniejsze modele byly made in japan. Jesli chodzi o solidnosc i bezawaryjnosc dwa rozne swiaty, oczywiscie na niekorzysc anglików.

Jesli ktos chce miec bezawaryjna honde to proponuje generację 6 i starsze.

Ale czy ma to odwzorowanie w audio nie jestem pewien...

Defol nie do konca sie myli, przyklad jednego modelu auta:

Honde civic 3d od 2001 roku (7 generacja modelu) produkuje sie w UK. Wczesniejsze modele byly made in japan. Jesli chodzi o solidnosc i bezawaryjnosc dwa rozne swiaty, oczywiscie na niekorzysc anglików.

Jesli ktos chce miec bezawaryjna honde to proponuje generację 6 i starsze.

Ale czy ma to odwzorowanie w audio nie jestem pewien...

ee tam jak ma sprzypieć to będzie nie ważne gdzie składane

wszystko jest wymiernikiem projektu/technologii i jakości użytych materiałów oraz solidności złożenia tego do kupy

Focal + Naim

Nie przesadzajcie ze made in uk to chala:) Manufaktura z uk ma duzy wklad w sprzet audio. Sa znani od wielu lat.

Teraz wiekszosc firm nawet tych ''made in japan'' mocno obnizyła loty. Tna na czym sie da i takie sa efeky. Miałem starego caspiana(wzmak, cf, tuner, koncowke) i nie bylo zadnego poblemu a kazdy z osobna mial po ok 8-9 lat...

Zawsze mozna trafic na pechowa sztuke/partie sprzetu tak samo jak z autami - tysiacami sa naprawiany w ramach gwarancji bo cos spartolili.

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

ja poprostu mam pecha do eklektroniki:'( pierwszy roksan k2 po pol roku przestala dzialac galka glosnosci dokladnie silniczek sie spalil , teraz wzmacniacz sie przegrzewa i wylacza po okolo 2-3 godzinach grania.Wczesniej mialem nada w ktorym popsul sie direct przyciska no i yaqin mc10l w ktorym iskry z lamp lecialy wrrr

ale onkyo twarde jak skala ;d

zgadza sie ,2 lata bez zadnych usterek

Made in Japan i wszystko jasne O:-)

ja poprostu mam pecha do eklektroniki:'( pierwszy roksan k2 po pol roku przestala dzialac galka glosnosci dokladnie silniczek sie spalil , teraz wzmacniacz sie przegrzewa i wylacza po okolo 2-3 godzinach grania.Wczesniej mialem nada w ktorym popsul sie direct przyciska no i yaqin mc10l w ktorym iskry z lamp lecialy wrrr

Może masz w domu skoki napięcia, brak uziemienia itp. ? Jak takie rzeczy dzieją się non stop to coś może być nie tak z instalacją elektryczną, albo sam jesteś naelektryzowany i wszystko psujesz ;-)

• 1 miesiąc później...

Witam.Niestety musze odświeżyć ten temat.Posiadam od ponad miesiąca używany wzmak Roksan K2.Dzisiaj chyba padł silniczek potencjometra,pozostaje jedynie reczne podgłaśnianie bo przy użyciu pilota zero odzewu.Niewiem do kogo się skierować w sprawie serwisu.Prosze o pomoc.

na Kandy chyba ktos rzucil zly urok;d- wyslij pm do @anxion moze cie nakieruje co dalej robic..

Cały problem w tym ze nie posiadam gwarancji, a Anixon był o tyle w dobrej sytuacji że miał nowy sprzęt.Hmm...ewentualnie trzeba będzie częściej podnośić tyłek z fotela...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.