Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz blu ray do muzyki stereo

Pigway

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,zastanawiam się nad odtwarzaczem blue ray w cenie do 2000 zł z dobrym dźwiękiem stereo z wyjść analogowych. Odtwarzacz będzie podłączony do amplitunera stereo Yamahy RX 797, kolumn Heco Victa 700 i plazmy Panasonica.Interesuje mnie wyłącznie podłączenie analogowe do amplitunera, który nie ma wyjść cyfrowych i kablem HDMI do telewizora. Zastanawiam się nad Yamahą A1010, Yamahą S1067, Denonem 1611 i Marantzem U5005. Ostatnio doszedł jeszcze Pionieer 140 i 440, podobno ten ostatni odtwarza pliki flac. Jeśli ktoś to może potwierdzić lub zdementować proszę o info. Na pewno miłym dodatkiem w wymienionych odtwarzaczach jest możliwość odtwarzania SACD. Którego z nich wybrać? A może coś zupełnie innego? Priorytetem jest dźwięk stereo, proszę o pomoc i sugestie.

https://www.audiostereo.pl/topic/88114-odtwarzacz-blu-ray-do-muzyki-stereo/

Witam,zastanawiam się nad odtwarzaczem blue ray w cenie do 2000 zł z dobrym dźwiękiem stereo z wyjść analogowych. Odtwarzacz będzie podłączony do amplitunera stereo Yamahy RX 797, kolumn Heco Victa 700 i plazmy Panasonica.Interesuje mnie wyłącznie podłączenie analogowe do amplitunera, który nie ma wyjść cyfrowych i kablem HDMI do telewizora. Zastanawiam się nad Yamahą A1010, Yamahą S1067, Denonem 1611 i Marantzem U5005. Ostatnio doszedł jeszcze Pionieer 140 i 440, podobno ten ostatni odtwarza pliki flac. Jeśli ktoś to może potwierdzić lub zdementować proszę o info. Na pewno miłym dodatkiem w wymienionych odtwarzaczach jest możliwość odtwarzania SACD. Którego z nich wybrać? A może coś zupełnie innego? Priorytetem jest dźwięk stereo, proszę o pomoc i sugestie.

Yamahą S1067 odtwarza sacd . flac nie pamietam . dawno nie czytalem na temat tego bd . mam go osobiscie i chwale sobie . ma analogowe wyjscie stereo i multu ch 7.1 tez analogowe . chwale go sobie w kinie . w stereo mam podlaczone do amplitunera przez hdmi

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

Yamahą S1067 odtwarza sacd . flac nie pamietam . dawno nie czytalem na temat tego bd . mam go osobiscie i chwale sobie . ma analogowe wyjscie stereo i multu ch 7.1 tez analogowe . chwale go sobie w kinie . w stereo mam podlaczone do amplitunera przez hdmi

Z tego co wiem plików flac nie odtwarza, ale jeśli możesz to sprawdź, będę wdzięczny za info. Napisz też jak sobie radzi jako odtwarzacz cd i do czego mógłbyś ją porównać:) Yamaha to świetny sprzęt i jak na razie jest u mnie numerem jeden.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.