Skocz do zawartości
IGNORED

Schemat projektu EB-108/435 d"Mr. FET", Erno Borbely

max-bit

Rekomendowane odpowiedzi

Czy o to chodzi :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

A masz tam wykaz elementów ?

(o to)

chciał bym choć wiedzieć co tam z a tranzystory siedzą .... może się okazać że np nie do zdobycia ,,,

Ten projekt to jakiś gall anonim ....

Kingdzongil z aukcji :) też nie chce powiedzieć za aukcji co tam siedzi ....

A masz tam wykaz elementów ?

(o to)

chciał bym choć wiedzieć co tam z a tranzystory siedzą .... może się okazać że np nie do zdobycia ,,,

Ten projekt to jakiś gall anonim ....

Kingdzongil z aukcji :) też nie chce powiedzieć za aukcji co tam siedzi ....

Pozostałe elementy brało się z innego projektu (bardzo zbliżonego) ze strony Erno. To był jedyny sposób kompletowania elementów.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

tj jakiś link .... ?

Orginalna strona nie działa a nic innego nie znalazłem

Chce wiedzieć tylko jakie tam te cholerne fety siedzą :)

Szczególnie te podówje

Co za gość aby pokazywać anonimy to pewnie amerykaniec ....

Poszukaj w tym wątku, wkleiłem schemat, mam wartości elementów też...

Tzn. wartości elementów mam u siebie, omgę Ci wysłać na mail. Brane na podstawie innych projektów, dokumentacji i wyliczane.Na symulacji parametry zgodne z oryginałem.

System gra dobrze, albo nie....

Poszukaj w tym wątku, wkleiłem schemat, mam wartości elementów też...

Tzn. wartości elementów mam u siebie, omgę Ci wysłać na mail. Brane na podstawie innych projektów, dokumentacji i wyliczane.Na symulacji parametry zgodne z oryginałem.

uruchomiłeś w końcu to ustrojstwo?

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Potrzebne Tobie elementy (fety podwójne) to:

1. 2SJ109 - zastępczo można dać parę 2SJ74

2. 2SK389 - zastępczo można dać parę 2SK170

Obydwa(te podwójne) to tranzystory Toshiby dawno nie produkowane.

Trudne do zdobycia...raczej zapomnij.

2SJ74 i 2SK170 można zdobyć. Muszą być precyzyjnie sparowane.

Możesz je też zastosować w układzie jako pojedyncze pozostałe

fety. Tak chyba było u Borbelyego.

Tyle wiem.

na ebaju sa ale cena całkowicie odstrasza :)

Nie dość że odstrasza cena to jak juz je kupisz to może się okazać że w środku jest nie to co trzeba.

Marek_07 chyba je próbował wstawic do 305V i od razu było bum. Wczesniej oczywiscie wstawil sparowane pojedyncze i dzialalo.

W dużej większości fejki są na e-bay. Ja mam jeszcze z 20-30 par oryginalnych, ale tutaj większym problemem są FETy do kaskody. Tzn muszą mieć wymagane Vgs przy zadanym prądzie, aby zapewnić odpowiednie Vds fetom kaskodowanym. Ja przerobiłem nieco ten układ, a właściwie dodałem dodatkową możliwość biasowania, gdy się nie uda znaleźć odpowiednich FETów. Biasowanie idzie jest na LEDach zasilanych źródłem prądowym. Jest zrobione względem źródeł, FETów kaskodowanych, tak, że nie traci się zalet "autobiasu". Niestety minimalnie pogarszają się parametry szumowe.

uruchomiłeś w końcu to ustrojstwo?

Uruchomiłem tylko w wersji pasywnej. Ale tylko pomierzyłem, bo nie miałem wtedy na czym tego słuchać. Jak naprawie jeden kanał w Accu, który zjarałem to wróce do Borbelyego i zrobię w końcu wersją aktywną z buforami....

Dla mojego DACa (DSD1792) było 47R w konwersji. Ale nie powiem jak grało bo podłączałem to do... starej wieży Philipsa.... co kiedyś to może była dobra jak się w temacie nie siedziało... ;-)

i wszystkie w chinach

w chinach wszystko potrafią namalować na obudowie, czasami nawet o tym piszą wprost, że zrobią to jako usługę "opcjonalną"

Kupowałem kilka razy u sprzedawcy tubeshunter i zawsze były oryginały. A podróby to już nawet widać po samych fotach (nie taka trzcionka, rozmazany druk, oznaczenia poziomo zamiast pionowo) na kilku aktualnych aukcjach.

Kupowałem kilka razy u sprzedawcy tubeshunter i zawsze były oryginały. A podróby to już nawet widać po samych fotach (nie taka trzcionka, rozmazany druk, oznaczenia poziomo zamiast pionowo) na kilku aktualnych aukcjach.

A mi tubeshgunter kiedyś sprzedał zużyte ELNY Silmic II, jedna z nich kosztowała mnie kilka tranzystorów jak zwarła przy budowie klona Accu.

Ja kupowałem tylko u niego tranzystory, mierzyłem wszystkie i były nawet poparowane jak w opisie. Co do kondensatorów to się nie wypowiadam, ale trzeba uważać bo można trafić na stare leżaki magazynowe mające po 10 lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.