Skocz do zawartości
IGNORED

Cambridge Audio DACMAGIC PLUS do muzyki klasycznej

iluzjonista

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio słucham muzyki klasycznej w porach nocnych. Aby rozkoszować się muzyką i nie oczekiwać wizyty Panów Policjantów wezwanych zakłócaniem ciszy nocnej, postanowiłem kupić dobrej klasy DAC. Zaciekawił mnie produkt firmy Cambridge Audio (w miarę renomowanej i znanej) a mianowicie Cambridge Audio DACMAGIC PLUS. Posiada ważną zaletę - ma wbudowany wzmacniacz słuchawkowy. Czyli mogę go podłączyć do laptopa i słuchać muzyki... Do tego zastanawiam się nad wyborem słuchawek AKG K 701. Chciałem się poradzić, czy ten zestaw jest dobry???

• 2 tygodnie później...

Może ktoś jednak będzie w najbliższym czasie zainteresowany zakupem tego DAC-a i mógłby się podzielić opinią na ten temat.

Przymierzam się do niego, ale poczekam jak się ukaże recenzja tego sprzętu.

Na razie jest dla jego poprzedniej wersji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rok temu kupiłem dacmagica właśnie do słuchawek.Dziś zobaczyłem wersje PLUS.Już nigdy nie pozostanę sobą...

Naprawdę się wkurzyłem.Mogłem poczekać.Gdybym wiedział...

Piękny sprzęt.

• 1 miesiąc później...

Też stoję przed wyborem, chciałbym zakupić dobry DAC ze wzmocnieniem słuchawkowym w jednym , ciekawi mnie ten Cambridge Audio DACMAGIC PLUS

Posiadam słuchawki AKG K 701 i słabe źródło w postaci Karty dźwiękowej Asus Xonar ST która zupełnie sobie nie radzi z tymi słuchawkami ,

Póki co chyba poczekam na jakieś opinie o nim, z tego co się orientuje można go odsłuchać w q21 ,

a może ktoś już miał z nim styczność?

Ewentualnie co możecie polecić pod takie słuchawki, mój budżet to 2 do 5 tys.

zastanawiam się tez nad benchmark dac1 lub Matrix Quattro DAC , ale zupełnie nie wiem jak to może zabrzmieć przy źródle z kompa w postaci tej Karty

Duza jest roznica miedzy nim a starszym DAC Magic? powiem szczerze zastanawiam se nad satrsza wersja. Ma byc podpiety pod wzmacniacz i kulumny. nie bede na nim uzywal sluchawek

Różnica jest duża bo stary obsługiwał po USB tylko 16bit/(44,1kHz i 48kHz) a nowy obsługuje wszystko do 24bit/192kHz i dodatkowo upsampluje do 24bit/384kHz jak w odtwarzaczu Azur 740C

tańszy a o podobnych parametrach jest Teac UD-H 01 szkoda że polski dystrybutor działa jak działa...

Cena w zach. sklepach internetowych to 349 E.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Malutki V-dac lepszy od Dacmagica?? To już równie dobrze SQ touch brzmi lepiej.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Mnie DACMAGIC w starszej wersji b. odpowiada z HD 600.Przejrzyste i szybkie brzmienie bez "kluchów" i "miekkosci" ala lampa itp.Gra dokładnie i rozdzielczo ,jak na mój gust, - podkreślam stanowczo.

Malutki V-dac lepszy od Dacmagica?? To już równie dobrze SQ touch brzmi lepiej.

To nie tylko moja opinia. W sieci i prasie było mnóstwo opinii o "lepszosci" VDaca. U mnie DAC MAGIC jak go testowalem kilka lat temu nic nie wniósł. VDaca używalem z liniowym zasilaczem w zestawie sluchawkowym z grado 225.

W pewnym sklepie (dystrybutor CA) powiedziano mi 2 miesiące temu , ze nie jest wart tych pieniędzy .

Matrix Mini-i jest chwalony za bardzo przyzwoite wyjście sluchawkowe.

Tylko nie u tego gościa z Allegro , bo jego ceny lecą z każdym tygodniem w gore , niewiadomo czemu.

Pisz na PW , dam namiar do kolegi który ma dużo taniej.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.