Skocz do zawartości
IGNORED

RotelRA-930AX - dławiący dzwięk

martix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kupiłem ten wzmacniacz na allegro rok temu. Podłączyłem do niego głośniki od mikrowieży. Do tej pory byłem zadowolonym użytkownikiem. Jednak dzisiaj dźwięk zaczął się dziwnie dławić, było słychać zakłócenia. Prawy głośnik wyraźnie zamilkł (wychodziły z niego tylko dziwne zakłócenia, trzaski), sadziłem że może coś z głośnikiem, kabelkiem ale niestety gdy zacząłem oglądać prawą kolumienkę lewa tez zaczęła cichnąć, dźwięk zaczął zmieniać siłę i dławić.

Podłączyłem kable głośnikowe do drugiego rzędu pokręteł kolumnowych przez chwilę było dobrze ale za chwilę pojawiły się te same objawy.

Problem jest gdzieś na wzmacniaczu lub kolumnach gdyż to samo dzieje się zarówno z dźwiękiem który pochodzi z komputera jak i z odtwarzacza DVD.

Co może być przyczyną tych objawów?

Znacie może dobry serwis takiego sprzętu w Warszawie? Jaki może być koszt naprawy?

Z góry dziękuję za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.