Skocz do zawartości
IGNORED

SL-PG520A Technics

tellos

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

Ostatnio nabyłem za grosze odtwarzacz CD Technicsa SL-PG520A działający w technologi MASH . Odtwarzacz w bardzo dobrym stanie a laser czyta wszystko co się włoży .(nawet mocno zniszczone, nagrywane płyty). Prawdopodobnie nigdy nie rozkręcany. Docelowo - w domu będzie współpracował z Yamaha RX-797. Teraz testuje go na bardzo "przysłowiowym " wzmacniaczu budżetowej konstrukcji made in UK. Wrażenie - gra dość ostro ale dokładnie. W porownaniu ze starym sony dźwięk jest mniej ciepły .

Kupinem go ponieważ do tej pory za nośnik służył mi DVD LG...

Oto moje pytania do Was drodzy forumowicze:

1. Czy da się ten sprzęt tuningować - poprawić jakość , ocieplić czy jest to opłacalne?

2. Czy ktoś miał już do czynienia z tym sprzętem? - w necie ciężko wyszukać informacje o wrażeniach odsłuchowych dotyczących tego modelu..

3. Jak on możne brzmieć z wymienionym amplitunerem stereo ? (czy ktoś wie, przypuszcza?)

4. Jedyna odkryta wada tego sprzętu to trzeszczący potencjometr od wzmacniacza słuchawkowego. Po dociśnięciu działa prawidłowo. Czytałem na forach by przeczyścić środkiem Kontakt. Co Wy na to? Znacie jakieś inne sposoby?

Z góry dziękuje za pomoc, opinie , sugestie ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/88534-sl-pg520a-technics/

Witam ponowie,

Sporo osób oglądało temat , natomiast jak widać nie ma jeszcze odpowiedzi. Jeśli znajdzie się osoba chętną do porady a nie zna tego modelu mogę podesłać instrukcje wraz z opisem części i kolejnością rozkręcania ( to mi się udało w necie wyszperać - niestety nie znam się na tym na tyle, aby ocenić np. możliwości tuningu..)

https://www.audiostereo.pl/topic/88534-sl-pg520a-technics/#findComment-2326934

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.