Skocz do zawartości
IGNORED

gdzie kupic silnik do pro-ject rpm5

pusiasia

Rekomendowane odpowiedzi

możesz też w "wojsie" spytać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to dystrybutor na polskę, może oni ci pomogą.

pzdr. Łukasz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

witam

gramofon kręci sie w odwrotną strone - więc chyba silnik do wymiany

wczesniej po godzinie pracy buczał

szukalem bez szans w necie

Łoł! To masz niepowtarzalną szansę, żeby na kilku płytach odsłuchać przesłanie szatana - ponoć powszechnie nagrywane w latach 70tych i 80tych przez kapele rockowe :)

A swoją drogą to jak to się mogło stać że zaczął kręcić w lewo wcześniej kręcił w prawo i coś mu się poprzestawiało?

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Czy zasilacz, którego używasz do tego silniczka nie ma przełącznika polaryzacji + - ?

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• 3 tygodnie później...

możesz też w "wojsie" spytać

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) to dystrybutor na polskę, może oni ci pomogą.

pzdr. Łukasz

w wojsie na stronie nie ma

zapytalem - bez odzewu

na swięta wracam do domu i chcialbym juz mieć ten silnik

Ukryta Zawartość

Po co piszesz ,zadzwon poprostu do tego dystrybutora ,opierdziel kogo trzeba i silnik sie znajdzie no chyba ze to jakis problem w tym kraju dostac tak smieszna rzecz do ,,typowego,, sprzetu ?

Mam 30 letnie gramofony ale silnikow nigdy nie potrzebowalem no ale jak widac gdy te nowe dozyja 30 ki to juz nie bedzie z nich co zbierac:)

robix

Od "opierdzielania" byłbym daleki, bo człowiek się w ten sposób skutecznie w złym świetle sam postawi, a silnik można kupić tu jakby co:

Ukryta Zawartość

Pozdro,

Yul

Ukryta Zawartość

Wszystko pieknie ,fajnie tylko ze czlowiek od 21 Listopada usiluje kupic silnik bedac w Polsce i jak widac ma z tym problem.

Po to jest dystrybutor i serwis by takie blache problemy nie mialy miejsca poniewaz tego wymagamy decydujac sie na nowy gramofon.

Ja bawiac sie ,,dziadkami,, musze posilkowac sie pomoca kolegow z forum ktorzy sie na tym znaja i jak do tej pory sie nie zawiodlem (wymiana zerwanego paska od automatyki ramienia w Technicsie 1600mk2 trwala szybciej niz mrugniecie okiem).

robix

Od "opierdzielania" byłbym daleki, bo człowiek się w ten sposób skutecznie w złym świetle sam postawi, a silnik można kupić tu jakby co:

Ukryta Zawartość

Pozdro,

Yul

Ukryta Zawartość

No tak sprzedać klamota za ciężka kasę potrafią ale serwisować to nie.

Robix ma racje czego szukać pomocy u zagranicznych sprzedawców ?

Wygląda tak że firma Voice nie zapewnia serwisu brak na stronach jakichkolwiek informacji na ten temat. He za to są informacje o cenach, dealerzy i testy jakie to cuda na kiju sprzedają.

Inaczej mówiąc Adam Słodowy Zrób to SAM.

Ukryta Zawartość

Pozdro,

Yul

Witam Cię Yul. Już raz mi pomogłeś w sprawie podłączenia Speed box'a do Projecta 6.9. Miałeś rację model SE II będzie współpracował z moim gramofonem tylko jest małe ale cena ok.2000zł jest lekko przesadzona. Pomyślałem sobie ,że może będzie taniej wymienić silnik na taki który pracuje w obecnych gramofonach z zasilaczem i podłączyć zwykłego Speed Box'a MK II.Z linku który podałeś wyczytałem ,że ten silnik pasuje do mojego gramofonu. Może masz namiary na serwis który mógłby taką wymianę przeprowadzić, tylko nie odsyłaj mnie do chłopaków z Voice'a oni nie wiedzieli nawet jaki pasek pasuje do mojego gramofonu

Ukryta Zawartość

Witam Cię Yul. Już raz mi pomogłeś w sprawie podłączenia Speed box'a do Projecta 6.9. Miałeś rację model SE II będzie współpracował z moim gramofonem tylko jest małe ale cena ok.2000zł jest lekko przesadzona. Pomyślałem sobie ,że może będzie taniej wymienić silnik na taki który pracuje w obecnych gramofonach z zasilaczem i podłączyć zwykłego Speed Box'a MK II.Z linku który podałeś wyczytałem ,że ten silnik pasuje do mojego gramofonu. Może masz namiary na serwis który mógłby taką wymianę przeprowadzić, tylko nie odsyłaj mnie do chłopaków z Voice'a oni nie wiedzieli nawet jaki pasek pasuje do mojego gramofonu

Cześć lew,

Moim zdaniem to nie będzie takie proste jak zakładasz. Masz aktualnie silnik na prąd zmienny 220/230V, a ten z linku jest silnikiem na prąd stały 16 V. Z silnikiem tym współpracuje prościutki, ale skuteczny układzik elektroniczny, składający się z 3 części na krzyż. Tego nie ma w tym rozwiązaniu z silnikiem na prąd zmienny, nie przypuszczam, żeby to można łatwo dokupić. Widzę inne rozwiązanie - poluj na jakiegoś uszkodzonego, taniego Pro-Jecta (może być np. model Debut), byleby ze sprawnym napędem, z którego "przeszczepisz" cały napęd wraz z zasilaczem do swojego gramofonu. Wtedy też tańszy SpeedBox znajdzie zastosowanie.

Pozdro,

Yul

• 5 miesięcy później...

po wielu bezskutecznych staraniach kupna silnika w voice gramofon naprawilem sam

zamienilem kable zasilajace w puszce pod gramofonem

Zamiana kabli, czyli odwrócenie polaryzacji, czyli tak jak Ci pisałem w listopadzie, musiałeś mieć zamieniony + z - i dlatego kręciło w drugą stronę :-) Co tam za szpenie w tym PJ pracują, ze sprzęt z najwyższej akrylowej półki składają gorzej niż w zakładzie pracy chronionej?

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Co tam za szpenie w tym PJ pracują, ze sprzęt z najwyższej akrylowej półki składają gorzej niż w zakładzie pracy chronionej?

Widzisz, trudniejsza technologia niż techniksowa gumowtryskarka do kaloszy :) A jak >pusiasia< napisze, że ten Pro-Ject był kupiony w sklepie i po wyjęciu z pudła kręcił w drugą stronę, to nie uwierzę.

Może to był jakiś koncepcyjny model, w którym silnik zwieszało się z sufitu żeby zmniejszyć wibracje i dlatego chodził w inną stronę?:P

Mniej bym się martwił o ten zwisający wszystko jedno skąd silniczek, niż o te...no...korniki :)

Pozdro,

Yul

Mniej bym się martwił o ten zwisający wszystko jedno skąd silniczek, niż o te...no...korniki :)

Pozdro,

Yul

Korniki wybredne tylko w drewienku, paździerzowej mielonki z dodatkiem makulatury nie dotykają :-)

Moja racja jest najmojsza...:)

Ukryta Zawartość

Pzdr

Ukryta Zawartość

Nie troluj a to dobre...o ,,kornikach,, pisac mozna ! o ,,gumie,, tez, ale o ,,pazdzierzowej mielonce,, juz nie, chmm dziwne to pojecie trolowania wg Yula.

robix

Robix, a ty co? Niańka, adwokat czy impresario >Stones Fana<?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.