Skocz do zawartości
IGNORED

kupuję głośniki na Mikołaja, proszę o pomoc...!

saintkrusher

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

stoję przed dylematem zakupu zestawu głośników do mieszkania, pokój 20m2, chodzi mi aby głośniki bardzo dobrze radziły sobie w muzyce a w kinie domowym niekoniecznie. Preferuje muzykę gitarową (metal - każdy rodzaj), ale nie tylko. Mocno się zastanawiałem nad JAMO S 606 HCS3 u mnie w Krakowie w sklepie Audiotrendt jest w dobrej cenie, ale słyszałem że słabo wypadają w muzyce a radzą sobie dobrze w kinie domowym, czy to prawda? Czytałem również że KLIPSCH Synergy F1 / C10 / B2 to całkiem dobry zestaw, ale nie wiem czy warto dokładać aż 700 złotych. Jeśli nie Jamo i Klipsche to co mi polecicie? Bardzo prosze o pomoc bo na mikołaja trzeba sprawić dobry prezent. Kolumny maja grać z amplitunerem Denon 1611, mam do wydania nie więcej niż dwa klocki. Czekam na podpowiedzi...

Jeśli chcesz głównie słuchać muzyki to zapomnij o tym amplitunerze. Poczytaj na forum troszkę już było na ten temat.

juz zapozno, stoi na polce, budzet mialem ograniczony wiec wszedzie doradzano mi denona bo mowiono ze np. w porownaniu do onkyo lepiej radzi sobie w muzyce a teraz slysze ze jest slaby wiec z tego co widze kazdy ma inne zdanie. Bardziej mnie teraz interesuje jakie glosniki dobrac w kwocie ktora podalem zeby dobrze zagraly a musze cos kupic bo jestem na samych satelitkach z mojego bylego zestawu komputerowego logitech z-5500 i to na dodatek bez suba ktory sie spalil. Sporo sie naczytalem o Taga Harmony Tav-606 ze w tych pieniadzach to calkiem dobre rozwiazanie, a w sklepie powiedziano mi znowu ze Taga to beznadziejna firma i zebym lepiej sie do tego nie zblizal. Pomozcie bo mam metlik w glowie

amplituner juz stoi na polce, teraz chcialbym kupic glosniki ktore sprawdza sie w kazdym rodzaju muzyki i beda niezle graly w kinie domowym. Wiem ze za te pieniadze cudow nie kupie, ale chcialbym przynajmniej wiedziec ktore glosniki polecacie abym poszedl do sklepu i sprawdzil jak graja

amplituner juz stoi na polce, teraz chcialbym kupic glosniki ktore sprawdza sie w kazdym rodzaju muzyki i beda niezle graly w kinie domowym. Wiem ze za te pieniadze cudow nie kupie, ale chcialbym przynajmniej wiedziec ktore glosniki polecacie abym poszedl do sklepu i sprawdzil jak graja

Nie chodzi o ten konkretny model Denona czy Onkyo. Po prostu amplituner w tej cenie do słuchania muzyki to będzie lipa. Jeśli już ma być koncern Taga/Koda to może poszukaj z KODY serię Harmony 5xxx

witam,

stoję przed dylematem zakupu zestawu głośników do mieszkania, pokój 20m2, chodzi mi aby głośniki bardzo dobrze radziły sobie w muzyce a w kinie domowym niekoniecznie. Preferuje muzykę gitarową (metal - każdy rodzaj), ale nie tylko. Mocno się zastanawiałem nad JAMO S 606 HCS3 u mnie w Krakowie w sklepie Audiotrendt jest w dobrej cenie, ale słyszałem że słabo wypadają w muzyce a radzą sobie dobrze w kinie domowym, czy to prawda? Czytałem również że KLIPSCH Synergy F1 / C10 / B2 to całkiem dobry zestaw, ale nie wiem czy warto dokładać aż 700 złotych. Jeśli nie Jamo i Klipsche to co mi polecicie? Bardzo prosze o pomoc bo na mikołaja trzeba sprawić dobry prezent. Kolumny maja grać z amplitunerem Denon 1611, mam do wydania nie więcej niż dwa klocki. Czekam na podpowiedzi...

Przy Twoich upodobaniach muzycznych to poważnie brałbym pod uwagę kolumny Magnata Quantum 655. W późniejszym czasie dokupiłbym centralny i satelity z tej samej serii.

Nie chodzi o ten konkretny model Denona czy Onkyo. Po prostu amplituner w tej cenie do słuchania muzyki to będzie lipa. Jeśli już ma być koncern Taga/Koda to może poszukaj z KODY serię Harmony 5xxx

Chłopak nie miał kasy więc kupił 1611 jak a tą cenę to i tak wyrwał najlepiej.

Co do kolumienek mówisz że masz 2tys.

Quadral Quintas 6000 ok. 2tys kosztują (jak na swoją cenę rewelka)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

chyba że starczy to te

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

123... test

a co powiecie na takie rozwiazanie aby teraz kupic solidne fronty ktore dobrze zagraja w stereo z mozliwoscia rozbudowy pozniej do kina domowego? Czy np. JBL 180 sie sprawdza w mojej muzyce czy cos innego?

Nie mówię żeby wybrać, ale weź to pod uwag podczas odsłuchu.Bo to Tobie ma się podobać.

Co do Yamahy to jak dla mnie za tą cenę kupa niesamowita.

glosnikow yamahy nawet nie biore pod uwage, po glowie chodzi mi teraz rozwiazanie zakupu dwoch przodow z dobrym stereo, ktore w miare uplywu czasu rozbuduje do 5.1. Czy oprocz tych jbl-ow 180, albo kef-y z serii C? Moze jakis model Magnat-ow (czytalem ze model 655 bardzo dobry), Mission seria MX, Monitor Audio seria M, TANNOY MERCURY V4 i ponoc bardzo "muzykalne" WHARFEDALE DIAMOND 10.6. Czy ktos z was mial przyjemnosc sluchac tych kolumn? Muzyka w ktoreja maja sie sprawdzic to min. (Tool, Opeth, Porcupine Tree, Front Line Assembly, Soilwork, Depeche Mode, NIN, Tori Amos, Ulver, Archive), wiec jak widzicie chyba raczej musza byc to glosniki uniwersalne. Czy ktores z wymienionych wyzej kolumienek wpasuja sie w te klimaty? Doradzcie

Dwa fronty powiadasz hm..

Z tego co wymieniłeś miałem okazję posłuchać JBL studio Mission MX oraz monitor audio.

Jak dla mnie najlepiej wypadły kolumny MA :) Tak że Monitor Audio M6 to mój typ dla ciebie, chyba że dołożysz na BX5 :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.