Skocz do zawartości
IGNORED

Rozbudowa lampowego systemu

Mikerbest

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegoś czasu posiadam wzmacniacz Yaqin MS-6V6.

Ponieważ reszta toru niezbyt mi pasuje do tej lampy postanowiłem rozbudować mój system.

Pierwsza sprawa to kolumny. Na dzień dzisiejszy posiadam Tango Tonsil 150. Na forum znalazłem jedną opinię o nich i jest ona pochlebna, jednak dopóki grały z Yamahą AX-592 i Marantzem PM-72 było dobrze, tak przy Yaqinie widać że te kolumny (Impedancja: 6 Ohm, Efektywność: 87 dB. )są zbyt ociężałe i za ciemne - dźwiękowo a nie kolorystycznie :).

Znalazłem ogłoszenie na tym forum.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 5, czy warto dokonać takiej zmiany - cenowo i muzycznie?

Druga sprawa to źródło.

Ostatnio padł mi Marantz CD-60 i postanowiłem kupić DAC-a. Połączenie planuje tak: PC-toslink-DAC-coaxial-Yaqin.

Również tutaj znalazłem ogłoszenie DAC-a.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , pytanie to samo - czy warto dokonać takiego zakupu - cenowo i muzycznie?

Obydwa klocki były grane z lampą u swych sprzedawców i polecane do pracy właśnie w takim układzie?

Czy Waszym zdaniem warto się zainteresować, czy może macie propozycję w podobnej kwocie, może nawet tańszej, a lepszej?

Każda odpowiedź będzie dla mnie cenna.

Pozdrawiam.

Michał

Zapomniałem dodać moje warunki.

Pokój 12 m2, będę przeprowadzał się do większego lokum więc wolę małe podłogówki niż duże podstawkowce.

Muzyka naprawdę różna, rock, pop, jazz, classic - w tej kolejności.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/88740-rozbudowa-lampowego-systemu/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.