Skocz do zawartości
IGNORED

TAGA HARMONY PLATINIUM

robenar

Rekomendowane odpowiedzi

Mam olbrzymia prosbe o pomoc - chce zmienic moje wysluzone kino domowe samsung na cos lepszego i nowszego -zainteresowaly mnie zestawy proponowane przez firme Polpak - sa to kolumny Taga Harmony Platinium i amplituner Denon - model 1612 lub 1912 - cena wydaje mi sie bardzo okazyjna ale nie potrasfie nigdzie zlokalizowac mozliwosci odsluchania kolumn -nie mam pojecia jaki to sprzet jak dziala - moze ktos posiada Tagi i moze podzielic sie wrazeniami -dodam ze opcjonalnie mysle o kolumnach Dali Concept 6 ktorych brzmienie jest dosc dobre -lub Tannoy Mercury V4 lub Keft C7 - tyle ze Tagi proponuja zestaw 5.1 a pozostale 3.0 - Czy denon dobrze bedzie wspolpracowal z tymi kolumnami -70procent zalezy mi na muzyce 30 na filmach - muzyka rock blus powazna , - z gory dziekuje pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/88812-taga-harmony-platinium/

Dlaczego akurat TAGA oferowana przez POLPAK skłoniła cię do napisania swojego pierwszego posta na forum?

Tak bardzo cię zafascynowała, że aż jej nazwą nazwałeś wątek?

Już kilka świeżutkich nicków-wzmacniaczy zakładało ostatnio wątki typu: KODA czy TAGA, TAGA czy KODA, dlaczego właśnie TAGA itp. - może tam poczytaj?

ps. wzmacnianie sprytnie maskowane, aczkolwiek widoczne na 100 metrów

ps.2 panowie wzmacniacze - zlitujcie się, jak niby-pytacie o jakieś kolumny, to nie dodawajcie "oferowane przez Polpak". Jakie niby ma to znaczenie, przez kogo oferowane? Czy jak ktoś pyta o B&W to dodaje "oferowane przez Audioklan" ? Tylko wzmacniacze.

'

czytam wpis kolegi powyzej i robie najpierw duze oczy ... po chwili chwytam "wzmacniacze" :) - fakt jestem tu nowiutki ale prawie w moim przypadku podejrzenia nie trafione - ale nie zajrzalem tutaj aby sie tlumaczyc a po to aby kupic lepszy sprzet niz samsung ht tx 35 - i wcale nie musi byc to koda -a po przestudiowaniu forum (wpis moj kolo 23 a teraz 1.30 ) raczej prosze nie brac zapytania o nią pod uwage - skupmy sie na pozostalych kolumnach - ukierunkowalbym sie nawet do 2 dobrych kolumn zamiast 5.1 - pozdrawiam

Temat zamkniety do usuniecia -zmienilem zdanie szukam 2kolumn i wzmacniacza badz amplitunera na forum stereo - przepraszam za zasmieciania forum - ale czlowiek uczy sie cale zycie a wczorajsza lektura wpisow na forum dala mi wiele do myslenia - pozdrawiam wszystkich

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 5 Grudnia 2011 - nie na temat
Ukryte przez Fr@ntz, 5 Grudnia 2011 - nie na temat

Dlaczego akurat TAGA oferowana przez POLPAK skłoniła cię do napisania swojego pierwszego posta na forum?

Tak bardzo cię zafascynowała, że aż jej nazwą nazwałeś wątek?

Już kilka świeżutkich nicków-wzmacniaczy zakładało ostatnio wątki typu: KODA czy TAGA, TAGA czy KODA, dlaczego właśnie TAGA itp. - może tam poczytaj?

ps. wzmacnianie sprytnie maskowane, aczkolwiek widoczne na 100 metrów

ps.2 panowie wzmacniacze - zlitujcie się, jak niby-pytacie o jakieś kolumny, to nie dodawajcie "oferowane przez Polpak". Jakie niby ma to znaczenie, przez kogo oferowane? Czy jak ktoś pyta o B&W to dodaje "oferowane przez Audioklan" ? Tylko wzmacniacze.

'

Rzadko tutaj ostatnio zaglądam, a jeszcze rzadziej się udzielam, ale teraz już nie mogę się powstrzymać...

Kolego mczaj, czy Ty naprawdę uważasz, że to forum jest na tyle małe, nieznane i hermetyczne, że jedyni nowi użytkownicy, to tzw. "wzmacniacze"?

Zwrot "oferowane przez polpak" dotyczył zestawów kolumn z amplitunerami DENON'a, którymi najwyraźniej też interesuje się założyciel wątku.

Wkleiłbym specjalnie dla Ciebie linka z tymi właśnie zestawami (do strony polpaku), ale pewnie zaraz byś pisał do moderacji, że "reklama za darmo, wzmacnianie!!!"

Naprawdę nie mogę zrozumieć Twojego założenia, że ABSOLUTNIE KAŻDY, kto pyta o produkty polpaku, jest jego pracownikiem.

Może ciężko będzie Ci to znieść, ale nasze produkty się jednak sprzedają i budzą zainteresowanie użytkowników i nie ma nic dziwnego w tym, że niektórzy z nich (uwierz mi, że naprawdę baaaardzo znikoma część) chcą się czegoś o nich dowiedzieć tutaj.

Forum powinno być platformą wymiany informacji i wrażeń pomiędzy użytkownikami i im więcej posiada użytkowników, tym lepiej dla całej forumowej społeczności, a Ty swoim "polowaniem na czarownice z polpaku" tylko odstraszasz tych potencjalnych użytkowników... no chyba, że uważasz, że to forum powinno jednak być małe, nieznane i hermetyczne, wtedy kontynuuj to swoje polowanie, albo lepiej - napisz może do administracji forum petycję z propozycją absolutnego zakazu pisania o produktach oferowanych przez polpak i o polpaku w ogóle, być może przychylą się do proponowanej przez Ciebie wizji tego, jak powinno to forum wyglądać i wtedy w końcu osiągniesz nirwanę...

Pozdrawiam,

zikkon

No proszę jak szybko zjawił się w wątku Polpak...

Zikkon, to Twoje oburzenie i idealistyczne teksty o roli forum itd. są trochę groteskowe w kontekście nagminnego uprawiania przez ludzi polpaku i z nim związanych zakamuflowanego marketingu na audiostereo.

Było już naprawdę sporo nicków dających wyłącznie linki do Twojego pracodawcy, uczestniczących w promocyjnych ustawkach itd. Że nie wspomnę o kerikawonie i jego żenującej działalności.

Co chwila pojawiają się nowe nicki wywyłujące temat to kody, to tagi, to paradagim monitor, przeważnie w podobny spsosób (zawsze nazwa w tytule wątku po czym podobna treść), po czym nagle znikają i zapominają o swoim hobby...

Oczywiście możemy tu sobie nawzajem opowiadać bajeczki, tylko po co?

Do poczytania:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

mczaj wykazał tzw. rewolucyjną czujność ,tylko po co ,odstraszył nowego użytkownika ,który zadał pytanie i chciał się czegoś dowiedzieć.

mczaj mnie nie odstraszyl - nadal jestem na forum tylko ze na stereo - nadal szukam chociaz juz bogatszy o doswiadczenia -ale co do kolegi mczaj - zenada . Pozdrawiam wszystkich i zapraszam na stereo poniewaz jeszcze mam watpliwosci i wielkie prosby o pomoc fachowych kolegow - oczywscie jestem pod tym samym nikiem

No proszę jak szybko zjawił się w wątku Polpak...

Kolego mczaj, nie wiem skąd Twoje zdziwienie moim pojawieniem się w tym wątku...

Przecież otwarcie przyznaję, że pracuję w Polpaku, więc chyba oczywiste jest to, że tematy o naszych produktach mnie interesują i do nich zajrzę, nie uważasz...?

Co jest zdecydowanie bardziej interesująco, to fakt, że w każdym takim temacie można zobaczyć Ciebie...

Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że Ty jesteś "anty-wzmacniaczem"...

mczaj wykazał tzw. rewolucyjną czujność ,tylko po co ,odstraszył nowego użytkownika ,który zadał pytanie i chciał się czegoś dowiedzieć.

Na to jest chyba gotowe powiedzenie - "Wylać dziecko z kąpielą" ;)

Co chwila pojawiają się nowe nicki wywyłujące temat to kody, to tagi, to paradagim monitor, przeważnie w podobny spsosób (zawsze nazwa w tytule wątku po czym podobna treść), po czym nagle znikają i zapominają o swoim hobby...

Wyobraź sobie, że są ludzie, którzy wchodzą na forum, tylko po to, żeby dostać jedną konkretną radę, a później już na takowe forum nie zaglądają - po prostu dostają to, czego potrzebowali (bądź też zostaną określeni jako "wzmacniacze" i stwierdzają, że takowe forum, to jednak nie miejsce dla nich), dokonują zakupu i zajmują się dalej swoim życiem...

Jak już wcześniej pisałem - produkty TAGA, KODA i w dużym stopniu PARADIGM są produktami sprzedającymi się w zdecydowanie większej ilości, niż egzotycznie (i nie tylko) i drogie urządzenia high-end...

Ergo - potencjalnych nabywców zainteresowanych nimi jest zdecydowanie więcej, niż chętnych na zakup klocka za kilkadziesiąt lub kilkaset tysięcy złotych...

No i powiedz mi proszę, jak inaczej zatytułować i napisać wątek, w którym człowiek chce się czegoś dowiedzieć o produkcie X?

Idąc Twoim tokiem rozumowania (kojarzącym mi się cały czas z polowaniem na czarownice - "ma czarnego kota i żyje sama - to na pewno czarownica!!!") powinienem Ciebie, kolego mczaj, nazwać "wzmacniaczem" - przykład "wzmacniania" (kierując się definicją "wzmacniania", którą wyczytuję z Twoich słów) poniżej:

Jamo D6 sub - opinie 13.06.2010 - 20:06 Czy ktoś z Was miał okazję testowac lub użytkowac ten subwoofer znany też jako 3015 THX).

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

mczaj to "wzmacniacz" Jamooooo, bo napisał w tytule "Jamoooo" i podał modeeeeel!!! Idę naskarżyć Paniiii!!! ;P - pisane z przymrużeniem oka, w przeciwieństwie do postów kolegi mczaj'a... ;P

A już na pewno pozwolę sobie nazwać Ciebie "anty-wzmacniaczem" Polpaku - Ty się nie cackasz i praktycznie każdego, kto pyta o nasze produkty tytułujesz mianem "wzmacniacza", więc nie dziw się i nie oburzaj, że w końcu ktoś Ciebie potraktował w podobny sposób...

Naprawdę szczerze pozdrawiam,

zikkon

PS. Proszę o przeniesienie wątku do sekcji spam, czy jak to się tutaj nazywa, bo na temat już dawno przestaliśmy pisać ;P

Ukryta Zawartość

A może właśnie mczaj jest wzmacniaczem jamo a koda/taga to dla nich chyba duża konkurencja ?

Teorii spiskowych może być wiele !

Pieniądze nie grają !

A może właśnie mczaj jest wzmacniaczem jamo a koda/taga to dla nich chyba duża konkurencja ?

Teorii spiskowych może być wiele !

Ten wpis podniósł poziom mojej manii prześladowczej do ekstremalnego poziomu!!! :O

Żartuję oczywiście ;D

pzdr

zikk

Ciekawe towarzystwo się zebrało, jeszcze tylko brakuje wzmacniacza nr 1 czyli francuza, niestety zbanowanego.

Do poczytania i refleksji przypominam jedną z ciekawszych ustawek promocyjnych. Zbieżność inicjatorów i tu piszących czysto przypadkowa.

Komentarze innych patrzących na tę ustawkę też warte odnotowania.

Każdy ma swój rozum i potrafi wyciągać wnioski, więc zapraszam do lektury.

Ukryta Zawartość

Zikkon, co do anty-wzmacniacza polpaku to się w pełni zgadzam, niestety muszę Cię zapewnić, że dalej będę patrzył Wam na ręce, ot tak, dla zasady.

Ukryta Zawartość

Każdy ma swój rozum i potrafi wyciągać wnioski, więc zapraszam do lektury.

Zikkon, co do anty-wzmacniacza polpaku to się w pełni zgadzam, niestety muszę Cię zapewnić, że dalej będę patrzył Wam na ręce, ot tak, dla zasady.

Skoro każdy ma swój rozum, to może pozwól, żeby każdy na własny sposób swoje wnioski wyciągał, a nie atakuj i określaj mianem "wzmacniacza" każdego, kto tylko się o te produkty zapyta... jeszcze tylko brakuje Twojej sugestii, żeby każdy, kto pyta o kodę/tagę obligatoryjnie ustawiał sobie przynależność do grupy "Branża" i w "O mnie" - Jestem pracownikiem Polpaku...

Ja nie mam nic przeciwko temu, żebyś patrzył komukolwiek na ręce, ale rób to z jakimś umiarem i po przemyśleniu oraz zweryfikowaniu Twoich podejrzeń...

Jeszcze raz apeluję do Ciebie - nie wylewaj dziecka z kąpielą...

pzdr

zikk

Przede wszystkim bądź łaskaw i nie mijaj się z prawdą pisząc, jakobym każdego nazywam "wzmacniaczem".

Użyłem tego określenia po raz pierwszy, pod wpływem ostatniej fali bliźniaczych tematów zakładanych przez nowe nicki, które kończą swoją działalność na forum zaraz po wywołaniu tematu. Oczywiście powiesz zaraz, że ot po prostu, ktoś wpadł, spytał itd. (np. kerikawon tłumaczy to tak, że jak już ktoś kupi coś z polpaku, to jest tak wniebowzięty, że zapomina o forum) - jasne, tylko jak ktoś przegląda forum i pozna jego specyfikę, to bez trudu zobaczy pewne prawidłowości, których jakoś nie widać w przypadku produktów oferowanych przez innych dystrybutorów, a przynajmniej nie w tej skali.

Jak do tego dodać to co wyprawiał na forum kerikawon, różne ustawki ludzi powiązanych z polpakiem, to niestety, ale wnioski nasuwają się same.

Naprawdę powinieneś skończyć z tymi swoimi teoriami spiskowymi, jakoby Polpak nie miał nic innego do roboty, jak co chwilę zakładać nowe profile tylko po to, żeby napisać pytanie o swój produkt i rozpocząć kolejną bezcelową dyskusję z wiecznie patrzącym na ręce mczaj'em...

Może to, co Ci teraz napiszę nie będzie poprawne politycznie, ale weź już człowieku włącz na luz, nie podawaj wszystkim tutaj cały czas co chwilę tego samego odgrzewanego kotleta sprzed roku....

Masz coś przeciwko Polpakowi - Twoja sprawa, ale nie zaczynaj bezpodstawnych ataków w każdym wątku, który naszych produktów dotyczy, znajdź sobie w życiu jakiś bardziej konstruktywny cel i nie obrażaj i atakuj ludzi, którzy wchodzą na forum tylko po to, żeby dostać odpowiedź na jedno konkretne pytanie - uwierz mi, tacy ludzie naprawdę istnieją - napiszą jeden post, dostaną odpowiedź i już więcej na forum nie zaglądają, bo może "audiostereo" nie jest ich pasją i absolutnym życiowym celem, może po prostu się nie znają na temacie i piszą tutaj, żeby się czegoś dowiedzieć od przypuszczalnie bardziej doświadczonych użytkowników/miłośników sprzętu A/V?

Żyj sobie tą swoją manią prześladowczą i bądź sobie strażnikiem moralności forum, ale moim zdaniem za trollowanie (bo tak właśnie Twoje zachowanie wygląda) każdego tematu dotyczącego produktów Polpaku powinieneś dostać albo bana, albo jakieś ostrzeżenie od moderatorów/administracji forum...

Następnym razem, zanim zaczniesz wykrzykiwać "wzmacnianie, wzmacnianie!!!" może poczekaj, aż w danym temacie pojawi się jakiś wpis, który rzeczywiście wzmacnianiem można nazwać, a nie normalne pytanie o produkt, bo to, co tutaj zaprezentowałeś, to naprawdę, że zacytuję założyciela tematu:

ale co do kolegi mczaj - zenada

Pozdrawiam już coraz mniej serdecznie, bo kończy mi się cierpliwość,

zikk

PS.

tematów zakładanych przez nowe nicki, które kończą swoją działalność na forum zaraz po wywołaniu tematu

Jakbym wszedł na jakiekolwiek forum, zadał normalne pytanie, a w moim temacie, jako pierwsza odpowiedź, pojawiłby się wpis podobny do Twojego, to też już bym więcej na takie forum nie zaglądał - od razu bym stwierdził, że na takim forum naprawdę nie ma czego szukać.

Moja propozycja jest taka - masz coś do powiedzenia na temat aktualnie omawiany - napisz to, a jeżeli chcesz prowadzić to swoje polowanie na czarownice, to załóż sobie w tym celu osobny temat i nie zaśmiecaj każdego tematu o kodach/tagach, czy tam Paradigmach swoimi teoriami spiskowymi.

(np. kerikawon tłumaczy to tak, że jak już ktoś kupi coś z polpaku, to jest tak wniebowzięty, że zapomina o forum)

To chyba mała nadinterpretacja moich wypowiedzi. Aczkolwiek ogólny sens właściwy.

-

Jak do tego dodać to co wyprawiał na forum kerikawon, różne ustawki ludzi powiązanych z polpakiem, to niestety, ale wnioski nasuwają się same.

Widać, że stałem się już legendą tego forum, za Pana zresztą sprawą. Klasyczna heurystyka zakotwiczenia.

Pozdrawiam

Panowie, nie pobijcie się tam w polpaku o klawiaturę...

W każdym razie mamy już komplet strażników interesów.

Zikkon, Twoje rżnięcie głupa, choć niepozbawione wdzięku, pozostanie ... rżnięciem głupa.

Pierwszy naiwny, zatroskany o wybory forumiczów bezinteresowny audiofil.

Jak jesteś taki wujaszek dobra rada, to i ja dam radę Tobie: napisz coś w końcu na tym forum ot tak po prostu: od siebie. Mienisz się przecież audiofilem, a póki co klepiesz tu tylko dla polpaku. Może 3 posty były "normalne" a poza tym wyłącznie adwokatura oraz naganianie. Anthema to chyba z 10 razy już gorąco polecałeś, linków też trochę było. Taki z Ciebie bezinteresowny audiofil?

Nie wyjeżdżaj mi tu z manią prześladowczą czy teoriami spiskowymi, bo tak samo pisaliście do niejakiego Edwarda, który zdemaskował kerikawona. Też był upierdliwym agentem konkurencji. Taki widać macie styl obrony.

Rozumiem że moderacja, która odebrała kerikawonowi właścicielstwo klubu paradigma też ma manię prześladowczą? I banując w nim francuza - uprawia teorię spiskową? A może to kerikawon ma jakąś manię, skoro kiedyś wziął mnie za jednego ze wzmacniaczy polpaku, pisząc do mnie na jakim terenie działam po tym jak chwaliłem paradigmy w Klubie? Nie wiesz co miał na myśli?

Co do jednorazowych nicków to macie wyjątkowe szczęście. Raz jeden taki zalogował się na forum, żeby napisać jedną kwestię: co w tym złego? - w obronie kerikawona. Dostał odpowiedź i opuścił forum - czyli tak jak piszesz...

ps. będę pisał gdzie chcę i co chcę.

tak aprpopo jestem caly czas na forum w dziale stereo - pozdrawiam fanow kina domowego

Dzięki za pozdrowienia ;)

Co prawdą piszę te podziękowania z drżeniem serca, bo najprawdopodobniej zaraz mczaj napisze, że będąc pracownikiem polpaku, nie mogę być przecież normalnym fanem kina domowego ;PPP

pzdr

zikk

Mienisz się przecież audiofilem

Przytocz tu proszę cytat, w którym to mienię się tym "tytułem", no proszę Cię - przytocz...

Rozumiem że moderacja, która odebrała kerikawonowi właścicielstwo klubu paradigma też ma manię prześladowczą? I banując w nim francuza - uprawia teorię spiskową? A może to kerikawon ma jakąś manię, skoro kiedyś wziął mnie za jednego ze wzmacniaczy polpaku, pisząc do mnie na jakim terenie działam po tym jak chwaliłem paradigmy w Klubie? Nie wiesz co miał na myśli?

...odgrzewanie kotleta...

Anthema to chyba z 10 razy już gorąco polecałeś, linków też trochę było. Taki z Ciebie bezinteresowny audiofil?

Widzisz - tak się składa, że ja piszę o i ewentualnie polecam tylko to, czego miałem okazję posłuchać, a że największą styczność miałem z produktami polpaku (z oczywistych chyba względów, których, mam nadzieję, nie muszę Ci punktować... chociaż może napiszę - tak, pracuję w Polpaku - w przeciwnym wypadku zaraz znowu zaczniesz to swoje polowanie), to tylko w tematach dotyczących tych urządzeń/zagadnień się udzielam... i pozwól, że zapytam - co w tym dziwnego???

Powiem Ci szczerze, że nie chce mi się już z Tobą pisać - jesteś zwyczajnym trollem internetowym, który, raz zacietrzewiony, nie potrafi już trzeźwo spojrzeć na aktualną sytuację i żyje cały czas w odległej przeszłości (tak, dla mnie rok czasu na forum, to już odległa przeszłość)...

Pierwszy naiwny, zatroskany o wybory forumiczów bezinteresowny audiofil.

I vice versa............. ;P

Jednak mimo wszystko pozdrawiam,

zikk

Naprawdę powinieneś skończyć z tymi swoimi teoriami spiskowymi, jakoby Polpak nie miał nic innego do roboty, jak co chwilę zakładać nowe profile tylko po to, żeby napisać pytanie o swój produkt

Czyżby Polpak wyłamywał się ze współczesnych trendów i unikał stosowania powszechnych znanych już sposobów? Czy to nie dziwne, że temu zaprzecza ?

odstraszył nowego użytkownika ,który zadał pytanie i chciał się czegoś dowiedzieć.

Założyciel wątku jeśli naprawdę by chciał dowiedzieć się o tym sprzęcie najpierw powinien sobie o nim poczytać. A tak założył kolejny nastepny żałosny wątek o niczym. O sprzęcie typu Koda napisano już wiele, i nie dla każdego koniecznie dobrego.

Tak więc darujcie sobie, ale mczaj ma w tym sporo racji.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Widzisz - tak się składa, że ja piszę o i ewentualnie polecam tylko to, czego miałem okazję posłuchać, a że największą styczność miałem z produktami polpaku ...

Zikkon – polecasz to czym handlujesz, bo najlepiej wiesz że dobre. Super. Tak samo tłumaczył się kerikawon wzbudzając na forum na przemian wesołość i zażenowanie. Cynizm – to najłagodniejsze określenie. Zagadka dla Ciebie: zgadnij, jakie byłyby recenzje prasowe, gdyby były pisane przez pracowników dystrybutora i dotyczyły sprzętu z oferty tego dystrybutora? Zgadłeś? No właśnie, więc tyle samo warte jest Twoje polecanie. Pomijam już obiektywny fakt, że Twoje polecanie ma niską wartość z prostej przyczyny – produkt teoretycznie dobry z waszej oferty może być znacznie gorszy od podobnych produktów konkurencji. Tylko że Ty tego nie wiesz, bo nie masz porównania. W rezultacie możesz polecić np. bardzo mierny produkt na tle całego rynku.

Może też dla odmiany ostrzeżesz forumowiczów, jako że trafność ich decyzji zakupowych tak leży Ci na sercu, przed nieudanymi produktami z bieżącej oferty polpaku? Nie ma słabych rzeczy? Czy jest choć jeden produkt, który okazał się wg Ciebie gniotem?

I jeszcze jedno, bo czasami wydaje mi się, że nagle zjawiłeś się tutaj z Marsa i jesteś kompletnie zielony w temacie kryptoreklamy przedstawicieli polpaku na forum. Nigdy się do tego nie ustosunkowałeś, zręcznie kierując rozważania na inne tory. Tak więc uprzejmie pytam:

- czy podobała Ci się działalność kerikawona na tym forum zanim nie okazało się, że to Irek Nowak z polpaku? Jak byś ją nazwał?

- czy uważasz to za normalne, ze pan Irek Nowak zachwalał jako kerikawon np. jak świetnie grało na AS w polpaku u „pana Irka” ? Nie czułeś przynajmniej niesmaku?

- czy podobała Ci się działalność forumowa niejakiego francuza, mega-fana wszystkiego co związane z polpakiem, w tym „pana Irka”?

- czy podobał Ci się ten żenujący wątek promocyjny marki mistral, do której dałem linka? Czy sam brałbyś w czymś takim udział bez żadnych obiekcji?

- czy podobało Ci się zakładanie nicków wyłącznie do napisania jednego zdania w obronie kerikawona, gdy wyszło kim jest? Czy może ten nick to też był tylko przypadkowy forumowicz?

- czy w kontekście powyższego nagły wysyp bliźniaczych wątków zakładanych przez nowe nicki, pytające o waszą ofertę, nie ma prawa budzić wątpliwości ?

- czy Ty w ogóle jesteś świadom powyższego czy żyjesz w jakimś innym, idealnym świecie?

Czyżby Polpak wyłamywał się ze współczesnych trendów i unikał stosowania powszechnych znanych już sposobów? Czy to nie dziwne, że temu zaprzecza ?

Założyciel wątku jeśli naprawdę by chciał dowiedzieć się o tym sprzęcie najpierw powinien sobie o nim poczytać. A tak założył kolejny nastepny żałosny wątek o niczym. O sprzęcie typu Koda napisano już wiele, i nie dla każdego koniecznie dobrego.

Tak więc darujcie sobie, ale mczaj ma w tym sporo racji.

Kolega mczaj przytoczył już akurat przykład z przeszłości dotyczący stosowania takich sposobów - jak słusznie zauważyłeś stosowanych praktycznie przez każdą firmę w tej, i nie tylko, branży ;P

Ale zakładanie, że każdy temat o tych produktach jest podobną "zagrywką" wg mnie zahacza o manię prześladowczą...

No i zakładam, że założyciel tematu chciał poczytać coś o tym sprzęcie... w domyśle tym czymś miały być opinie użytkowników forum, ale najwyraźniej mamy odrębne opinie co do tego, czemu forum służy...

Może przytoczę tutaj definicję "forum internetowego" z wikipedii:

Forum dyskusyjne to przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów (i pewnie to było to coś, o czym chciał poczytać zakładający - dop. by zikk) między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej.

A co do tego, czy ktoś pisze dobrze, czy źle o danym sprzęcie - po to jest forum i uwierz mi, że nie mam absolutnie żadnego zamiaru atakować kogokolwiek tylko dlatego, że napisze np. "koda/taga/paradigm są fe, produkt XXX bije je na głowę"...

pzdr

zikk

Zikkon – polecasz to czym handlujesz, bo najlepiej wiesz że dobre. Super. Tak samo tłumaczył się kerikawon wzbudzając na forum na przemian wesołość i zażenowanie. Cynizm – to najłagodniejsze określenie. Zagadka dla Ciebie: zgadnij, jakie byłyby recenzje prasowe, gdyby były pisane przez pracowników dystrybutora i dotyczyły sprzętu z oferty tego dystrybutora? Zgadłeś? No właśnie, więc tyle samo warte jest Twoje polecanie. Pomijam już obiektywny fakt, że Twoje polecanie ma niską wartość z prostej przyczyny – produkt teoretycznie dobry z waszej oferty może być znacznie gorszy od podobnych produktów konkurencji. Tylko że Ty tego nie wiesz, bo nie masz porównania. W rezultacie możesz polecić np. bardzo mierny produkt na tle całego rynku.

Może poczytaj sobie moje wypowiedzi na tym forum, wtedy może zauważysz, że przy każdym (chyba) moim "poleceniu" jest dopisane "ale najlepiej posłuchać i samemu ocenić"...

Oczywiście, że nie mam porównania ze wszystkim, co jest dostępne na rynku... powiedz mi tylko, czy Ty takowe porównania możesz czynić?

I dlaczego moje "polecenie czegoś" ma mieć niższą wartość, niż np. Twoje, powiem więcej, moje oceny naszych produktów mogą mieć zdecydowanie większą wartość, niż Twoje, chociażby z racji tego, że mam z nimi styczność praktycznie na co dzień i mam okazję słuchać ich bardzo często, w przeciwieństwie do Ciebie... pomijam już oczywiście fakt, że oceny sprzętu audio moim zdaniem nie można ująć w prostych kategoriach punktowych (np. od 1-10) o czym już kiedyś tam pisałem...

Powiedz mi jeszcze, gdzie ja stwierdzam, że produkt "teoretycznie dobry z naszej oferty" na pewno jest lepszy, niż cokolwiek z oferty konkurencji???

Odpowiem Ci już teraz, żeby Ci oszczędzić mozolnych poszukiwań - nigdzie!

Zresztą to, co napisałeś o wartości moich opinii działa w dwie strony, różnimy się tylko tym, że ja nie dorabiam sobie do tego żadnych maniakalnych teorii spiskowych, jakoby "mczaj był anty-wzmacniaczem popaku na usługach konkurencji"... chociaż Twoje wypowiedzi sprawiają, że ta teoria coraz bardziej do mnie przemawia...

Co do tego, co się wyprawiało wcześniej - przyznam, że mi by się w takie "zabawy" bawić nie chciało i nie znajdziesz nigdzie w moich wypowiedziach żadnego usprawiedliwienia takich działań, ale teraz zastanów się, czy to, co Ty wyprawiasz - zakładanie z automatu, że każdy temat o kodach/tagach jest kolejną próbą polpaku na darmową reklamę na forum - nie jest czymś, co na forum miejsca mieć nie powinno...

Ja po prostu apeluję do Ciebie, żebyś najpierw pomyślał, czy to aby na pewno "wzmacnianie", zanim zamienisz kolejny temat w pole bitwy Twojej forumowej wojny z polpakiem...

pzdr

zikk

Co do tego, co się wyprawiało wcześniej - przyznam, że mi by się w takie "zabawy" bawić nie chciało i nie znajdziesz nigdzie w moich wypowiedziach żadnego usprawiedliwienia takich działań ...

Więc jednak przyznajesz sam, ze Twoi koledzy trochę tu "wyprawiali", że podejmowali "działania", "zabawy" itd. Też tak sądzę i chociażby z tego powodu uważam, że nie mają za bardzo tzw. "legitymacji" żeby prawić teraz morały. Chcą nie chcąc reprezentujesz tę samą firmę i dlatego w twoich ustach slowa oburzenia też brzmią mało przekonująco.

Poza tym skoro koledzy robili, to czemu mieliby już nie robić, do tego w kryzysie...

drodzy Panowie to ja jestem zalozycielem tego wątku i nie zycze sobie dalszych walk w momim rewirze :) to tak na wesolo - drogi mczaj, malo mnie interesuje Twoja walka na tym forum -bardziej interesują mnie porady kolegow -moze jestes zalekniony, wyczulony ale w moim przypadku niestety Twoj wech tropiciela nie sprawdzil sie i jest mi jakos nie swojo ze poprzez moj post doszlo do roznych niemilych slow pomiedzy kolegami -

NIE PRACUJE DLA POLPAKU - jestem mieszkancem trojmiasta pracuje w calkiem innej branzy -dla niedowiarkow moj numer tel podam poza forum :)

Nie chcialem wracac juz do tego watku-ale dyskujse tu prowadzone sa nie do zniesienia -sprzet kupilem w firmie Albatros w Trojmiescie ( wiem ze mczaj uzna to za kolejna reklame) NIE JESTEM ROWNIEZ PRACOWNIKIEM ALBATROSA .

moze post wygladal podejrzanie -nie bede dyskutowal -ale dla laika szukajacego kolumn w necie wlasnie koda rzuca sie pierwsza w oczy za co chwala im za reklame i cene. Jakosci nie poznalem bo udupiono mi post tak ze sie przestraszylem i ratowalem sie ucieczką na stereo co na zdrowie mi wyszlo - posiadam super stereo i i i

i upajam sie nim - nie bede opisywal jaki to sprzet bo mczaj nazwie mnie wzmacniaczem - ale zainteresowanych odsylam do forum stereo -jestem pod tym samym nikiem - pozdrawiam

Więc jednak przyznajesz sam, ze Twoi koledzy trochę tu "wyprawiali", że podejmowali "działania", "zabawy" itd. Też tak sądzę i chociażby z tego powodu uważam, że nie mają za bardzo tzw. "legitymacji" żeby prawić teraz morały. Chcą nie chcąc reprezentujesz tę samą firmę i dlatego w twoich ustach slowa oburzenia też brzmią mało przekonująco.

Poza tym skoro koledzy robili, to czemu mieliby już nie robić, do tego w kryzysie...

I znowu czynisz tutaj jakieś dziwne asumpty, że niby ja tu reprezentuję Polpak... mam w "O mnie" wzmiankę, że pracuję w polpaku, należę do grupy "Branża", ale w żadnym wypadku nie oznacza to, że reprezentuję tutaj oficjalne stanowisko polpaku, gdybym miał taki zamiar, pisałbym z profilu POLPAK (do którego nie mam dostępu) - podałem te informacje po to właśnie, żeby czytający moje wypowiedzieli mogli sami ocenić wiarygodność i przydatność moich wypowiedzi i żeby uniknąć ewentualnych nieprzyjemnych sytuacji w przyszłości, kiedy to grupa "niezależnych użytkowników forum" rozszyfrowałaby mnie, że niby szemrany marketing tutaj prowadzę...

Fajnie by było, gdyby reszta forumowiczów, należących tak naprawdę do branży, też tak postąpiła (bo nie wmówisz mi, że każdy, kto powinien należeć do grupy branża na tym forum do niej należy...).

Może moje słowa oburzenia brzmią dla Ciebie mało przekonująco, ale to już Twoja sprawa, ja mam tylko prośbę o to, żebyś pozwolił temu forum normalnie funkcjonować, przez co rozumiem umożliwienie użytkownikom normalne zadawanie pytań o jakiekolwiek produkty, a skoro masz jakieś podejrzenia o "chachmęcenie", napisz to do administracji zamiast zaśmiecać normalny temat kolejnymi teoriami spiskowymi, naprawdę na niczym więcej mi nie zależy...

Mógłbym teraz wdać się w dyskusję o tym, czy ktokolwiek nadal prowadzi tutaj te "gierki", ale pokazałeś już, że cokolwiek bym nie powiedział, Twojego zdania w tej kwestii nie zmienię, więc po co w ogóle próbować?

Powiem krótko, jeżeli kolejny raz zobaczę, że zaczynasz snuć te swoje teorie spiskowe w normalnym, świeżym temacie, napiszę donos do administracji z prośbą o oficjalne zakazanie Ci udzielania się w tematach dotyczących produktów polpaku... nie dlatego, że piszesz jakieś niewygodne prawdy, tylko po prostu dlatego, że trollujesz i spamujesz.

Jeżeli masz pisać, to pisz na temat, albo poczekaj chociaż, aż temat w ogóle zacznie żyć zanim zaczniesz snuć te swoje domysły o wszechobecnym polpaku chcącym nabić w butelkę biednych forumowiczów...

pzdr

zikk

Powiem krótko, jeżeli kolejny raz zobaczę, że zaczynasz snuć te swoje teorie spiskowe w normalnym, świeżym temacie, napiszę donos do administracji z prośbą o oficjalne zakazanie Ci udzielania się w tematach dotyczących produktów polpaku... nie dlatego, że piszesz jakieś niewygodne prawdy, tylko po prostu dlatego, że trollujesz i spamujesz.

Prawdziwy satyr z Ciebie, ale odnoszę też wrażenie, że tracisz kontrolę, chyba macie w polpaku za duże ciśnienie na sprzedaż, co zresztą widać ostatnio na forum. Twoje teksty o teoriach spiskowych i wielkie oburzenie jest dokladnie takie samo jak kiedyś kerikawona, gdy zaczęto mu zarzucać, że manipuluje na rzecz polpaku.

Żałosne.

Kończę tę rozmowę, bo nic już tu nie mam do dodania.

mczaj mnie nie odstraszyl - nadal jestem na forum tylko ze na stereo - nadal szukam chociaz juz bogatszy o doswiadczenia -ale co do kolegi mczaj - zenada . Pozdrawiam wszystkich i zapraszam na stereo poniewaz jeszcze mam watpliwosci i wielkie prosby o pomoc fachowych kolegow - oczywscie jestem pod tym samym nikiem

urocze :)

Prawdziwy satyr z Ciebie, ale odnoszę też wrażenie, że tracisz kontrolę, chyba macie w polpaku za duże ciśnienie na sprzedaż, co zresztą widać ostatnio na forum. Twoje teksty o teoriach spiskowych i wielkie oburzenie jest dokladnie takie samo jak kiedyś kerikawona, gdy zaczęto mu zarzucać, że manipuluje na rzecz polpaku.

Żałosne.

Kończę tę rozmowę, bo nic już tu nie mam do dodania.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

Tak, strasznie mi zależy na tym promilowym (optymistyczne założenie) wpływie, jaki ma to forum na sprzedaż kody/tagi...

No i czy ja gdziekolwiek manipuluję...?

Piszesz, że kończysz rozmowę... mam naprawdę wielką nadzieję, że już nigdy nie zobaczę kolejnego Twojego posta z teoriami spiskowymi, ale wiadomo - nadzieja matką głupich...

Ukryta Zawartość

Nawet w swoim ostatnim poście Zikkon manipulujesz.

Wśród czytających to forum tagę/kodę ma pewnie ze 20 może 30 osób. Piszesz, że to nawet nie jest promil waszej sprzedaży.

rozumiem że sprzedaż tego dziadostwa idzie w dziesiątki tysięcy sztuk, tak?

Nie wstyd Ci pisać takie głupoty?

ps. strasznie wam na tym 1 promilu jednak od paru lat zależy...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.