Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz sluchawkowy

Konrad

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba już ostateczna wersja. Odseparowałem zasilacz od reszty + trochę usymetryzowałem wszystko. Dodałem też punkty montażowe. Cena ciągle ta sama gdyby ktoś pytał. Jeszcze tylko ją przetestuję dla pewności...

Teraz w zasilaczu wchodzą duże kondy 16mm (np. LXY Nippon), 13mm (FCki), za i przed stabilizatorami 100nF o dwóch rastrach, dalej coś o wielkości do 7mm.

Podobnie wokół TPA wchodzą max 7mm kondy, przy OPA do 6mm.

Zrezygnowałem z otworu dla thermalpada - lutując to udało mi się uszkodzić jedno TPA - polecam tam silikon (w tym miejscu nie będzie solder maski) i do tego radiatorek (taki jak do pamięci komputerowych) na TPA.

Lista wygląda tak, jeśli ktoś chce się wypisać/dopisać proszę bardzo.

Lista:

dinus 2 szt

_harry 3 szt

marcin uc 2 szt

dj_zibi 2 szt

tallica 2 szt

Witam

Sprzedam Wam kilka moich patentów.

Dobrze jest stosować preamp na OPA134 (lub podobnym) i sprzęgnąć go bezpośrednio przez oporek 50R.

TPA stosować ze wzmocnieniem 2x (1k+1k), a wstępnie wzmocnić w preampie. Przy takim patencie DC jest max 5mV. Ja stosuję stabilizację zasilania, trzyma to DC offset na stałym poziomie. Powerpad w TPA łączę do masy odrobiną srebrnej pasty do radiatorów.

Pozdrawiam, Bob

Czy jest moze w planie jakies zamowienie plytek i moze ukladow do wzmacniacza na LT1210? Chcialem zrobic wzmacniacz na TPA ale czytajac opinie tutaj zmienilem zdanie i wole poczekac i zrobic ten na LT. A moze ktos ma elementy na sprzedaz? Potrzebne mi dwie plytki i dwa uklady, gdyby ktos mial takze dwa radiatorki to by bylo milo. Jakby co to prosze o kontakt przez PW albo [email protected]

Więc... jak obiecałem, tak nową płytkę sprawdziłem - wszystko okej. Cisza, nic nie szumi, nic nie brumi.

Swoją drogą w poprzedniej wersji miałem w zasilaniu lm317/337. Teraz dałem na próbę LM2940/90 (12V) i dodałem pojemności w zasilaczu (2700uF LXY). PRzyznam, że albo sugestia zadziałała, albo dźwięk się trochę uspokoił i nabrał głębi :)

Piszę to nie bez powodu: co myślicie o wspólnym zamówieniu części? Właściwie problem jest tylko z TPA6120, resztę da się załatwić, chociaż trzeba brać z kilku źródeł - tymbardziej lepiej w kilka osób.

Spróbuję zaraz dać fotkę ostatecznej PCB i zmontowanego ukłądu, ale net mi się dzisiaj sypie...

>>esh0

Tak z ciekawości jakie wymiary ma płytka?

TPA6120 jak i OPA2134 kupowałem w:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Układy na razie leżą i czekają na płytki.

Nie wiem jak to się ma do cen w innych miejscach, bo tam mogłem odebrać prawie osobiście (siostra).

Myślę, że gdyby brać większą liczbę to cenę można by negocjować.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>>esh0

Jak rozmawiałem z nimi w mailach to dostałem nastepującą propzycję:

TPA6120A2DWP 17 ZŁ/szt + vat zapytanie o 2szt

OPA2134PA 9,50 zł/szt + vat zapytanie o 4szt

Ale ostatecznie na próbę wziołem tylko 1szt TPA6120 i 2szt OPA2134 i w sumie dostałem je za 43,5 PLN

Faktycznie, ale uniprod ma siedzibe w Gliwicach a tam mogę, tak jak napisałem odebrac prawie osobiście.

Jeżeli bedzie organizaowane też zbiorowe zamówienie na elementu to myśle, że też pisałbym się na niektóre elementy.

A w tme nigdy jeszcze nic nie zamawiałem. A z tego z wyczytałem na forum to nieraz tam się dość długo czeka na realizację zamówienia. Na ile jest to prawdą to nie wiem, bo tak jak napisałem, nie zamawiałem tam jeszcze nigdy.

30 Gru 2006, 16:20

Lista:

dinus 2 szt

_harry 3 szt

marcin uc 2 szt

dj_zibi 2 szt

tallica 2 szt

pirx 2 szt

totem2 1 szt

milsso 2szt

dslodki 2szt

bomarek 1szt.

robertk 2szt

dooomin 1 szt.

gasolin 2 szt.

30 Gru 2006

Lista:

dinus 2 szt

_harry 3 szt

marcin uc 2 szt

dj_zibi 2 szt

tallica 2 szt

pirx 2 szt

totem2 1 szt

milsso 2szt

dslodki 2szt

bomarek 1szt.

robertk 2szt

dooomin 1 szt.

gasolin 2 szt.

mareck 1szt.

Lista:

dinus 2 szt

_harry 3 szt

marcin uc 2 szt

dj_zibi 2 szt

tallica 2 szt

pirx 2 szt

totem2 1 szt

milsso 2szt

dslodki 2szt

bomarek 1szt.

robertk 2szt

dooomin 1 szt.

gasolin 2 szt.

mareck 1szt.

kodi 2 szt

Otrzymałem info od uniprodu:

TPA6120A2DWP z magazynu w Gliwicach w cenie 18 zł/szt + vat

OPA2134PA z magazynu w Gliwicach 9.5 zł/szt + vat z magazynu w Gliwicach

Cóż... chyba ceny podskoczyły ;) To wyżej przy 5 sztukach każdego.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.