Skocz do zawartości
IGNORED

Jak i czym skleić taśmę magnetofonową?

MrMarantz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kolega miał dostęp do supe-ultra wypasionego mikroskopu skaningowego, więc z ciekawości

chwyciłem za nożyczki i pociąłem kilka taśm żeby zrobił zdjęcia. Właśnie naszła mnie ochota żeby sobie

coś nagrać, ale pojawił się pewien problem... pocięte "kasety". Chciał bym je posklejać, ale niebardzo wiem

czym i jakimi narzędziami. Myślałem o taśmie dwustronnej najlepiej jakieś dobrej ale boję się, że ze zbiegiem

czasu klej się powyciska i wszystko uświni. Bardziej problematyczny jest dla mnie właśnie klej, narzędzia

(jakieś mini gilotyny?) da się jeszcze obejść (a może się mylę?). Więc Panowie, jak to ugryźć? :-)

dalej się łączy, można też (żeby była ciągłość samej taśmy) rozbić na 2 kasety szpule w miejscu przerwania...lakier dobry jest

Przysyłam pozdrowienia

Dzięki za linka, kiedyś go widziałem, ale nie mogłem się do niego dokopać. Ten klej BASF'a to może jest i dobry, tylko gdzie to kupić i ile to kosztuje? Lakier do paznokci to była pierwsza rzecz jak mi przyszła do głowy. Może niezbyt wyrafinowana ale skuteczna. Może w wolnej chwili poszukam jakieś taśmy 3M.

A ja myslalem ze juz taki stary jestem.Lakier od starszej siostry jest najlepszy.

Jedynie wtedy kiedy siostra ma na imię Barbara nazwisko Libura i jest autorka książki Taśmy Magnetyczne WKił Wwa. 1974. I nie wypisujcie bzdur.

Zbyszek

Q... kokietki płci męskiej ? się znalazły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.