Skocz do zawartości
IGNORED

Trzeszczący Exposure 2010 amp

mosla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Od miesiąca mam problem ze wzmacniaczem exposure 2010 , a mianowicie trzeszczenie i zanikanie dzwięku raz w prawym raz w lewym kanale które po pewnym czasie się uspokaja i wraca do normy . Czy ktość miał podobny problem ? Wzmacniacz ma 8lat .

https://www.audiostereo.pl/topic/89315-trzeszcz%C4%85cy-exposure-2010-amp/

Witam . Od miesiąca mam problem ze wzmacniaczem exposure 2010 , a mianowicie trzeszczenie i zanikanie dzwięku raz w prawym raz w lewym kanale które po pewnym czasie się uspokaja i wraca do normy . Czy ktość miał podobny problem ? Wzmacniacz ma 8lat .

Zimne luty albo na gniazdach RCA albo głośnikowych ale obstawiam te pierwsze.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Czasem gdy sypie się potencjometr, jest taki efekt. Jeśli ruch gałą to zmienia, to może być odpowiedź.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Czasem gdy sypie się potencjometr, jest taki efekt. Jeśli ruch gałą to zmienia, to może być odpowiedź.

Tak. Miałem podobny problem z potencjometrem. Niebieski alps rozwiązał sprawę. Jeśli po paru gwałtownych ruchach w obie strony negatywne zjawiska znikają, to może być potencjometr.

Tak. Miałem podobny problem z potencjometrem. Niebieski alps rozwiązał sprawę. Jeśli po paru gwałtownych ruchach w obie strony negatywne zjawiska znikają, to może być potencjometr.

Po wnikliwej obserwacji potencjometru głośności i wyboru źródła sygnału jest to na 99% selektor wyboru źródła .

• 1 rok później...

miałem to samo i zmieniłem źródło na krańcowe- tape. tam gałka stoi bardziej sztywno, nic już nie trzeszczy.

mam za to inny problem.

bez ruchu pilotem, zmienia się źródło...do czasu było to sporadyczne, teraz coraz częstsze...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.