Skocz do zawartości
IGNORED

co kupic?onkyo nr809? B&W 684?

cubus85

Rekomendowane odpowiedzi

witam, jestem nowy na forum, i do razu przepraszam jesli temat juz byl, czy to moze nie to miejsce.

mam pytanie, chce kupic amplituner onkyo nr809 lub inny w tej klasie jesli macie lepsze modele wlasnie prosze o podpowiedzi. ale to nie wszystko poniewaz amplituner to i glosniki narazie fronty, i wlasnie tu pytanie jakie polecacie do danego amplitunera w tym przypadku onkyo, jesli inne polaczenia uwazacie za lepsze to prosze. moim pomyslem jest wybor onkyo i... B&W 684 lub KLIPSCH RF-62 II lub KEF Q500 i prosze proponujcie cos w tym przedziale cenowym. Jak wspomnialem to poczatek kina pozniej bedzie reszta. Beda sie nadawac do stereo i do kina?? slucham roznej muzyki od rocka przez elektronike po jazz. chcialbym uzyskac cieple pelne brzmienie prosze o pomoc... dzieki Kuba

ps. i kabelki QED??

https://www.audiostereo.pl/topic/89325-co-kupiconkyo-nr809-bw-684/

witam, jestem nowy na forum, i do razu przepraszam jesli temat juz byl, czy to moze nie to miejsce.

mam pytanie, chce kupic amplituner onkyo nr809 lub inny w tej klasie jesli macie lepsze modele wlasnie prosze o podpowiedzi. ale to nie wszystko poniewaz amplituner to i glosniki narazie fronty, i wlasnie tu pytanie jakie polecacie do danego amplitunera w tym przypadku onkyo, jesli inne polaczenia uwazacie za lepsze to prosze. moim pomyslem jest wybor onkyo i... B&W 684 lub KLIPSCH RF-62 II lub KEF Q500 i prosze proponujcie cos w tym przedziale cenowym. Jak wspomnialem to poczatek kina pozniej bedzie reszta. Beda sie nadawac do stereo i do kina?? slucham roznej muzyki od rocka przez elektronike po jazz. chcialbym uzyskac cieple pelne brzmienie prosze o pomoc... dzieki Kuba

ps. i kabelki QED??

Witam a myslales o podlaczeniu koumn paradigma seria monitor 7 lub 9 to cos w tej cenie powinno byc co te ktore ty wymieniles. Z onkyo paradigmy dobrze wspolgraja. ja mam obecnie onkyo tylko niski model i paradigmy starsza wersje monitorow i w muzyce w sumei ejst ok nie jest to szal bo onkyo w stereo zagra gorzej jak np arcam czy HK ale w kinei jest bosko. A doa normalnej muzyki tez w sumie jest ok. Ja w przyszlym roku przerzucam sie na onkyo 5009 i tez biore kolumnyparadigma tylko serie studio to wyzsza seria od monitorow. Pozdrawiam i idz posluchaj paradigmow. Test tych nowych kolummn monitorow jest na audiostereo w klubie paradigm.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

sprawa wyglada tak 809 znowu dostala nagrode w what hifi i jest faktycznie najlepszym wyborem w swoim budzecie cenowym. Co do glosnikow troche inna sprawa bo tak glosiki ktore wymieniles graja inaczej :/ powienienes jednak pozbierac opinie ale i tak udac sie na odsluch. Bo tak klipsche bardzo dynamiczne z duza iloscia basu Bowersy z fajna srednica. wiesz generalnie to Ty bedziesz sluchal tego sprzetu i to tobie ma odpowiadac a nie nam. posluchaj nie sugerujac sie opinia sprzedawcy w sklepie:

Klipsch RF 62

BW 684

KEF Q500

Paradigmow wymienionych przez kolege

Tannoy Revolution DC6

Monitor audio Rx6

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.