Skocz do zawartości
IGNORED

Potrzebuję schematu do Onkyo T-9900

Adamusss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam problem z tunerem radiowym, po włączeniu ok 5 min trzyma siłę sygnału stacji nadawczej lecz później zaczyna spadać o około 20% wskazania początkowego. Zauważyłem też że gdy dłużej pogra znacznie nagrzewa się transformator i zaczyna on mruczeć. Podejrzewam że tuner mógł latami być leżakowany bo na początku gdy go użytkowałem przez kilka dni buczenie było znacznie bardziej słyszalne i z dniami malało. Jak dotąd to pomierzyłem pojemności kondensatorów elektrolitycznych z czego kilka wymagało wymiany szczególnie w zasilaniu i diody prostownicze lecz one są sprawne...

Może ktoś z forumowiczów mógłby mi coś poradzić w tym przypadku, potrzebuje też schematu do tego modelu...

to chyba to,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a masz możne jakoś instrukcje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przydałoby się żeby ktoś udostępnił mi serwisówkę za free...

Niestety nie posiadam instrukcji obsługi

Gdy będę miał do niego schemat to coś można zacząć szukać i może ktoś w tym pomoże bo sam nie mam za dużej wiedzy w tym temacie

Faktycznie, pobrałem schemat i różnica jest tylko w trasformatorze od zasilania.

Zauważyłem że spadek siły sygnału w tunerze utrzymuje się jeszcze po wyłączeniu i włączeniu po ok 15 min przerwie dopiero gdy tuner całkowicie ostygnie i zostanie włączony wskazuje siłę sygnału na prawidłowym wysokim poziomie lecz po pilkunastu min pracy zaczyna spadać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.