Skocz do zawartości
IGNORED

Podłaczenie PS3 slim do wzmacniacza stereo

AiVaN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym sie dowiedzieć jak podłaczyć PS3 do wzmacniacza stereo. Najprostsze wydaje sie podłączenie poprzez RCA, ale to wymaga skorzystania z wyjścia "av multi out". Boję sie jednak, że kiepskiej jakości kabel popsuje jakośc dźwięku. Widzicie może inne rozwiązania? Widziałem, że ludzie podłączali jakoś ps3 do wzmaków bez wejśc cyfrowych.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi.

może ps3-> hdmi do tv, a potem audio out z tv do wzmacniacza za pomoca rca

Tylko wydłuży drogę sygnału po jeszcze gorszych obwodach (w TV) od "zwykłego" kabla. Śmiało łącz poprzez AVmulti po RCA ,możesz kupić z wiadmomej aukcji kabel AVmulti -> audio L/R ,V ,component ,są przyzwoite i niedrogie.Lub spróbuj DAC jakiś, jak usłyszysz różnice można pomyśleć.Pozdrawiam.

A czy tor analogowy w PS3 jest tak dobrej jakości, by dźwięk mógł popsuć zwykły przewód AV?

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Panowie mnie martwi w tym przypadku właśnie kabel. Nie wiadziałem żadnych zamienników, a domyślam się, że jego jakość jest dość niska. Podłaczenia poprzez jack w TV (jak sugerował tajtus5)próbowąłem na tanim jack -> 2xRCA i było koszmarnie. Kusi mnie wzmak stereo, ale boję się, że cały zysk z lepszej jakości wzmaka stereo nad amplitunerem KD będzie się miał nijak do strat na analogu przez badziewne kable. Ma ktos z was dowiadczenia w tej kwestii?

Tylko wydłuży drogę sygnału po jeszcze gorszych obwodach (w TV) od "zwykłego" kabla. Śmiało łącz poprzez AVmulti po RCA ,możesz kupić z wiadmomej aukcji kabel AVmulti -> audio L/R ,V ,component ,są przyzwoite i niedrogie.Lub spróbuj DAC jakiś, jak usłyszysz różnice można pomyśleć.Pozdrawiam.

Byłbym wdzięczny o jakiś link albo pm jeśli to wbrew regulaminowi :D

Co do dac'ów komletnie nie wiem w jaka póke cenową mam celować. OD taniutkiego Fiio D3 poprzez Beresfordy aż do daców z prawdziwego zdarzenia. Wychodzi to jednak sporo drożej niż amplituner do którego można by dorzucić trochę kasy i wziąć model z wyższej półki (w 2002 roku :D)

Panowie mnie martwi w tym przypadku właśnie kabel. Nie wiadziałem żadnych zamienników, a domyślam się, że jego jakość jest dość niska. Podłaczenia poprzez jack w TV (jak sugerował tajtus5)próbowąłem na tanim jack -> 2xRCA i było koszmarnie. Kusi mnie wzmak stereo, ale boję się, że cały zysk z lepszej jakości wzmaka stereo nad amplitunerem KD będzie się miał nijak do strat na analogu przez badziewne kable. Ma ktos z was dowiadczenia w tej kwestii?

Byłbym wdzięczny o jakiś link albo pm jeśli to wbrew regulaminowi :D

Co do dac'ów komletnie nie wiem w jaka póke cenową mam celować. OD taniutkiego Fiio D3 poprzez Beresfordy aż do daców z prawdziwego zdarzenia. Wychodzi to jednak sporo drożej niż amplituner do którego można by dorzucić trochę kasy i wziąć model z wyższej półki (w 2002 roku :D)

Znalażłem takaa ciekawostke na necie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a w PL

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , Kolego z całym szacunkiem proponuję aby duuuużo mniej czytać i sugerować się "kwiecistymi recenzjami" a wsiąść w auto(bus) pojechać w miarę możliwości do kilku sklepów (nawet molochy mają jakieś ciekawsze urządzenia) i wyrobić sobie opinie samemu ,w przeciwnym razie droga audio-zabawy może się okazać długa,bolesna i najważniejsze, kosztowna ;)

Pozdrawiam,sylw.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.