Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz do muzyki klasycznej

iluzjonista

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o zestawie Marantz SA 7003 + Marantz PM 7004 + kolumny Vienna Acoustics Haydn Grand. Oczywiście zestaw ma służyć do słuchania muzyki klasycznej w 12m2. A muzyka klasyczna w tym wypadku to Herbert von Karajan i jego interpretacje muzyczne... a płyty z wytwórni Deutsche Grammophon.

Myślałem o wybraniu serii 8003 (8004 jest w tej chwili dla mnie za droga), ale bardzo trudno już znaleźć w sklepach tę serię. Bo zależy mi na zakupie sprzętu na raty (wpłacając pewną część kwoty)

https://www.audiostereo.pl/topic/89467-marantz-do-muzyki-klasycznej/

Bardzo polecam SA 8003, niestety pewnie już z drugiej ręki, ale gra wyśmienicie. Miałem kupić 7003, ale po odsłuchach 8003 nie miałem wątpliwości, ma też wejście usb. Jednak wzmacniacz marantza jest średni. Swój SA 8003 skojarzyłem z Yamahą AS 2000, grają razem doskonale. Słucham przez VA Mozarrt Grand.

Radzę śledzić giełdę hifi.pl, tam kupiłem wzmacniacz yamahy na gwarancji za bardzo dobre pieniądze. Ale nie da się na raty. Jeśli masz słuchawki, to w SA 8003 jest wbudowany bardzo przyzwoity wzmak słuchawkowy.

Bardzo polecam SA 8003, niestety pewnie już z drugiej ręki, ale gra wyśmienicie. Miałem kupić 7003, ale po odsłuchach 8003 nie miałem wątpliwości, ma też wejście usb. Jednak wzmacniacz marantza jest średni. Swój SA 8003 skojarzyłem z Yamahą AS 2000, grają razem doskonale. Słucham przez VA Mozarrt Grand.

Radzę śledzić giełdę hifi.pl, tam kupiłem wzmacniacz yamahy na gwarancji za bardzo dobre pieniądze. Ale nie da się na raty. Jeśli masz słuchawki, to w SA 8003 jest wbudowany bardzo przyzwoity wzmak słuchawkowy.

Dziękuję za rady. Jest jeden sklep rtvmax w Łodzi, i tam jest marantz SA 8003, ale nie wiem na ile ten sklep jest rozsądnym wyborem, bo nie ma zbytnio dobrej opinii... więc pewnie pozostanie mi ta giełda. ale trochę się boje używanego sprzętu...

Dziękuję za rady. Jest jeden sklep rtvmax w Łodzi, i tam jest marantz SA 8003, ale nie wiem na ile ten sklep jest rozsądnym wyborem, bo nie ma zbytnio dobrej opinii... więc pewnie pozostanie mi ta giełda. ale trochę się boje używanego sprzętu...

Warto poczytać opinie o tym sklepie - ciekawa lektura. Ja bym się nie bał kupować używanego sprzętu jeżeli jest nowy. Sam mam zestaw nowy ( Marantz) przez 3 miesiące i na wiosnę zamierzam go sprzedać.

Ja mam do sprzedania Marantza PM-7004, czarny nówka, z gwarancją HORNA 3 letnią, w bardzo dobrej cenie. Wzmacniacz rozpakowałem, podłączyłem, posłuchałem i odłączyłem i leży w kartonie 3 tygodnie, potrzebna kasa:/W razie czego pisać na priv.

Może Yamaha 700 będzie wystarczająca - radzę spróbować ,tym bardziej,że piszesz iż będziesz słuchał płyt DG Karajana,które brzmią dosyć sucho a w tym przypadku przełącznik Loudness jest bardzo pomocny (oczywiście nie licząc opinii prawdziwych audiofilii,którzy brzydzą się takimi pokrętłami,a potem soprany,czy średnicę regulują kabelkami).

Dodam tylko, że wspomniany Marantz dobrze gra z Yamahą, ale stojące obok siebie wyglądają niefajnie z powodu ekstremalnie odmiennego designu. Niektórym to może przeszkadzać.

ILUZJONISTA, wysłałem Ci krótkie info na PV.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.