Skocz do zawartości
IGNORED

kino domowe - 15 kzl

commonlg

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość

(Konto usunięte)

do hk990 jeszcze kombinujesz koncowke?:)

Mam w stereo Kappy 8.2i. Tam wydajność HK990 to raczej minimum. Zobaczymy jak sobie poradzi z Kappami ten Pionek. Mogę podpiąć M-91 pod pre-out HK i kolumy zasilić w bi-ampingu. Wtedy górę kolumn bym dał z HK a dół z Pionka. Jak nie będzie znaczącej poprawy, to tak jak pisałem, dam M-91 do Onkyo 905 i tam zasili mi Infinity RSIIIb na frontach. Jak zobaczyłem tego Elite M-91 to nie mogłem się opanować i kupiłem. Jest piękny, a jak zagra to się okaże. Ciężko mi znaleźć jakąś o nim opinię. To chyba rzadki przypadek.

jeśli idzie o dźwięk to podchodziłbym z rezerwą do wzmacniaczy tej marki, dość kiepskie mają opinie na tym forum, o tym że to prawda sam się przekonałem

miałem bodajże A-858, olbrzym, 25kg wagi, 1000W pobór mocy, dual mono, wielkie kondensatory w środku, kupa miedzi... wygląd i budowa, wykonanie - imponujące

niestety dźwięk jak na taki kloc bardzo przeciętny, mało dynamiczny, ciemny, słaba przestrzeń, bas dość ociężały, średnie modele Denona i HK grały od niego lepiej, a dobre modele Nada, HK czy Luxmana - to była inna liga niestety

oby nie było tak w przypadku tego Twojego, bo piękny jest, to fakt :)

Gość Gość

(Konto usunięte)

jeśli idzie o dźwięk to podchodziłbym z rezerwą do wzmacniaczy tej marki, dość kiepskie mają opinie na tym forum, o tym że to prawda sam się przekonałem

miałem bodajże A-858, olbrzym, 25kg wagi, 1000W pobór mocy, dual mono, wielkie kondensatory w środku, kupa miedzi... wygląd i budowa, wykonanie - imponujące

niestety dźwięk jak na taki kloc bardzo przeciętny, mało dynamiczny, ciemny, słaba przestrzeń, bas dość ociężały, średnie modele Denona i HK grały od niego lepiej, a dobre modele Nada, HK czy Luxmana - to była inna liga niestety

No zobaczymy jak zagra. To jednak całkiem inna konstrukcja jak A-858. Nie spotkałem sie z negatywnymi opiniami o Elite M-91.

Witam,

Podłączam sie do tematu. Chce wydać 15k na kino domowe. Co prawda częściej będę słuchać stereo ale małżonka uparła sie na kino domowe - koncerty i filmy. Powiem szczerze, nie znam sie w ogóle na sprzęcie audio.

Interesuje mnie ampli tak aby można było strumieniowac nań FLACi z sieciowego dysku np Times Capsule.

Początkowo miałem ochotę na ampli Onkyo807 ale bycmoze powinienem rozejrzeć sie za czymś lepszym. Jeśli chodzi o muzykę to słucham chilloutu ale rownież symfonicznego metalu np Within Temptation.

Druga opcja to ampli + coś co wyostrzy stereo.

Zestaw kolumn 5.1 (oczywiście nie zaszkodzi ampli 7.1 jako rezerwa na przyszłość).

Wiem ze powinienem najpierw pojeździć i posłuchać ale zupełnie nie orientuje sie w temacie i dlatego proszę o zgrubsze "oddzielenie ziarna od plew".

Gość Gość

(Konto usunięte)

Już po testach. Mogę tylko chwalić M-91. Jak dla mnie jest wyraźnie lepszy od HK990. Zejście, namacalność przestrzeni, soczystość dźwięku niesamowita. Bas jak przywali. Przy wyższych poziomach dźwięku może trochę słabsza góra. Ale tylko na niektórych płytach wydawało mi się że słysze delikatne wyostrzenia najwyższych rejestrów. I po podłaczeniu w bi-ampingu, w ten sposób, że HK990 zasila górę kolumn a Elite m-91 podłączony pod pre-out Harmana, zasila dół w Kappach 8.2i, już tak zostanie. Jednak te 2x400W przy 8 Ohm robi swoje. Więc niestety do kina domowego będę musiał znowu jakiejś końcówki na przody szukać.

Witam,

Podłączam sie do tematu. Chce wydać 15k na kino domowe. Co prawda częściej będę słuchać stereo ale małżonka uparła sie na kino domowe - koncerty i filmy. Powiem szczerze, nie znam sie w ogóle na sprzęcie audio.

Interesuje mnie ampli tak aby można było strumieniowac nań FLACi z sieciowego dysku np Times Capsule.

Początkowo miałem ochotę na ampli Onkyo807 ale bycmoze powinienem rozejrzeć sie za czymś lepszym. Jeśli chodzi o muzykę to słucham chilloutu ale rownież symfonicznego metalu np Within Temptation.

Druga opcja to ampli + coś co wyostrzy stereo.

Zestaw kolumn 5.1 (oczywiście nie zaszkodzi ampli 7.1 jako rezerwa na przyszłość).

Wiem ze powinienem najpierw pojeździć i posłuchać ale zupełnie nie orientuje sie w temacie i dlatego proszę o zgrubsze "oddzielenie ziarna od plew".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

nie sluchalem cdm 8 ale mam serie cdm 7 i 1 w se i jestem z nich bardzo zadowolony . polecam bowersy te uzywane ale jak ze pieknie grajace .

polukaj w haslach b&w cdm 7 se b&w cdm 1 se . koniecznie w wersji se . bez se sa z wycofana góra . nie bardzo nadajace sie do kina . za to te swietna sprawa .

jesli chcesz miec kino głownie do muzyki to zrob tak jak ja . dobry ampli . ja mam yamaha rx-v 3900 . do tego wzmacniacz stereo na ktorym bedziesz sluchac stereo . jesli besziesz chcial kino domowe to ten wzmacniacz bedzie ci napedzac frontowe glosniki przez pre out ampli . masz dobre kino i dobre stereo w jednym . za ta kwote zostanie jeszcze na dobry blu ray i moze ekran i projektor . oczywiscie i kolumny

sam nie pamietam ile za swoj zestaw dalem ale troche wiecej niz ty ale dugo i przemyslanie go skladalem

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

A patrzyliscie zestaw onkyo 5008 plus kolumny paradigma seria studio 60v5 - zmiesci sie w cenie 15 k. I gra to fajnie ale wiadomo w stereo nie bedzie to co by pokazal arcam ale odpowiednik arcama w stosunku do onkyo 5008 to koszt znacznie wiekszy. Pozdrawiam

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.