Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód?

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Ps. Jakby co jestem właścicielem Lancera Evo i opowieści usera cycus12 są sporo przesadzone. Jeżeli ktos wrzuca swoje mody musi liczyć się z wszystkim, nawet z rozwałką powera. Cywilne wersje nie mają tych wad.

nie rozmawiamy o EVO... ani o klasie GTI czy innej, rozmawiamy o tanich autach dla rodziny, o masówce. Dla mnie Evo było bezpiecznym i dopracowanym wozem, dopiero tutaj dowiedziałem się że nie koniecznie tak może być.

Co do modów to w czym problem ? oczywiście nie znasz ich, nigdy ich nie widziałeś i nie jechałeś a już je krytykujesz ? i co rozumiesz poprzez "rozwałka powera" ?

Ktoś kto tak pisze słowo peunta do tytanów intelektu raczej nie należy.

mam na to papiery :D :P

że gdyby user cycus12 nie był tak arogancki rozmowa toczyłaby się zupełnie inaczej.

dla pewnych userów z pewnych powodów miły już nie będę. Ale każdy sobie na to zasłużył.

Zgroza.

Zamiast wiedzy - miejskie legendy.

czego Ty nie powiesz :P

Ja dużego doświadczenia w korozji, degradacji blach i lakieru nie mam, nigdy nie miałem rudej fury. Ale wiem jedno, jak miałem toytoę a miałem kilka nic się nie działo jak sprzedałem to się dowiedziałem że to koroduje i trzeba uważać.

Problem z autami jest a jeszcze większy z ich użytkownikami. Jeden słyszy, drugi nie słyszy a trzeciemu wydaje się że słyszy, tak samo jeden widzi tą rdzę drugi nie widzi a trzeci jej usilnie szuka. Internet to rynsztok i skuteczny jest jedynie w utylizacji gotówki (złote porady z for).

Problem niestety dotyczy też portali i gazet, tam nigdy nie ma konkretnych (często i rzetelnych informacji) tylko bełkot a często i rady które mogą zaszkodzić. Dobrym przykładem jest link który wkleiłem. Redaktor jako wadę wymienił korozję elementów nośnych auta (rama, zawieszenie) a zarazem polecił furę jako bezawaryjne autko dla rodziny ? ja nie mam aż takich jaj by wozić swoje pociechy autem ze zgnitą ramą czy kielichem amora.

kolejny o którym już pisałem, renomowany mechanik z warszawy udziela złotej rady jak rozwiązać problem z DPF'em / FAP'em. Złoty środek to oszukanie komputera, zakładamy emulator i w drogę :) no fajnie a co z filtrem ? siedzi sobie dalej, zapycha się dalej tylko już się nie oczyszcza (bo się nie wypala). Potem jeden z drugiem na forach trzepią, FAP stopił mi silnik !

...

Co do modów to w czym problem ? oczywiście nie znasz ich, nigdy ich nie widziałeś i nie jechałeś a już je krytykujesz ? i co rozumiesz poprzez "rozwałka powera" ?

A co google ci nie wyrzuciło, to nie wiesz o co chodzi? :-P Widzę, że na modach też się znasz? :-)

Weź ty się chłopie nie ośmieszaj jeszcze bardziej, wystarczy, że połowa chłopaków drze z twojej wiedzy łacha.

Taki specjalista od modów, który nie wiedział, że Mitsubishi, w cywilnej ofercie, poza Evo oczywiście, ma turbodoładowane silniki.

Ale obciach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dla pewnych userów z pewnych powodów miły już nie będę. Ale każdy sobie na to zasłużył.

Z nieukrywaną ciekawością zawsze czytam to co wypisujesz aby tylko podtrzymać swoją wątpliwą wersję. Najlepiej że wypowiadasz się o autach, które znasz wyłącznie z kolorowych obrazków. szczególnie dotyczy to japońskich marek. Zero wiedzy i zero doświadczenia. Co do mnie, nie zajmuję się zawodowo mechaniką samochodową, jednakże przez ponad 20 lat jeździłem w firmie wieloma markami ( Opel, Ford, VW, Mercedes, również Peugeot, Renault czy Fiat) dlatego mam porównanie, również do aut jakie posiadałem prywatnie ( Toyota i Mitsubishi).

.

(pointa)

W Polsce, jeśli dobrze pamiętam, piszemy puenta.

Ukryta Zawartość

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Wracając do tematu..

- czekam na kod skrzyni 5G z silnika 1,8 w celu weryfikacji czy była montowana w EVO

- czekam na listę fachowców na których się powołujesz

- Proszę o wyjaśnienie znaczenia Twojej wypowiedzi na temat elektroniki i napędu na 4buty

- proszę o wskazanie kilkukrotnej różnicy w cenie porównywanych aut

- proszę o wskazanie rozsypujących się 1,4 TSI (w końcu ich żywot to max 150 kkm)

- Proszę o wskazanie gdzie podawałem datę otrzymania nagrody silnika THP lub TSI

- proszę o wskazanie w którym miejscu popełniłem błąd i pomyliłem TSI z THP.

- proszę o wskazanie gdzie pisałem / wypowiadałem się o lakierze w Mitsubishi lancer sugerując że może to być winą korozji

Oraz:

- wyjaśnij mi co to znaczy "rozwałka powera" oraz co ma wspólnego z modami (czy o co tam chodziło) - jeśli google wie Ty wiesz i jest to tak oczywiste to pytanie trafia na listę.

- proszę o wskazie gdzie twierdziłem że mam doświadczanie, wiedzę i zawodowo zajmuję się samochodami (którekolwiek z wymienionych)

i w ramach wyjaśnienia mody nie są moje, ja co najwyżej hobbystycznie patrzę na tych co maja skill'a (ja jestem od sprzątania i wkręcania śrubek).

Taki specjalista od modów, który nie wiedział, że Mitsubishi, w cywilnej ofercie, poza Evo oczywiście, ma turbodoładowane silniki.

wow, po 2 stronach męczarni sobie o tym przypomniałeś ? nie wiem czy klasa GTI to rodzinne dupowozy. ale niech Ci będzie że główna produkcja całego koncernu to 1 silnik do 2-3 modeli aut.

jednakże przez ponad 20 lat jeździłem w firmie wieloma markami ( Opel, Ford, VW, Mercedes, również Peugeot, Renault czy Fiat) dlatego mam porównanie, również do aut jakie posiadałem prywatnie ( Toyota i Mitsubishi).

i przez 20 lat niczego się nie nauczyłeś ? napisałeś wyraźnie że o mitsu wiesz wszystko, zasugerowałem byś mnie zachęcił, przekonał do lancera / marki. Co zrobiłeś ? dałeś cytat z prasy brukowej, pogratulować. Ja nie jestem zwolennikiem aut japońskich (tak mam, nie musi to być uzasadnione) mam bardzo ograniczoną wiedzę na ich temat ale potrafię napisać kilka argumentów ZA tymi autami, nawet za lancerem 1,8 5MT.

napisz mi dlaczego mam kupić lancera 1,8 a nie wybrać czegoś z konkurencji. Chyba na jakieś podstawie dokonałeś wyboru ?

Najlepiej że wypowiadasz się o autach, które znasz wyłącznie z kolorowych obrazków. szczególnie dotyczy to japońskich marek. Zero wiedzy i zero doświadczenia

i podważam wszystko co napiszesz... a Ty nie umiesz podważyć niczego po za "płetą". Jako znawca marki nie napisałeś nic (po za szukaniu dziury w 1 silniku konkurencji). Jestem trepem nie mam wiedzy i czytam tylko gazety .. ok.. to w takim razie kim Ty jesteś ?

Wciskaj kit dalej, lista się poszerza. A jaki fajny off

- proszę o wskazanie rozsypujących się 1,4 TSI (w końcu ich żywot to max 150 kkm)

150 tys km - dobre firmy motoryzacyjne daja do tego przegiebu gwarancje, a max. zywot przy silniku 1,4 moze byc z 300 tys.km a moze i wiecej

chyba zle kupiles

Gość cycus12

(Konto usunięte)

cycus12 od dłuższego czasu próbuje uchodzić za znawcę w temacie motoryzacji. Niestety jego wiedza jest typowo gazetowa.

Nie ma zielonego pojęcia o serwisowaniu samochodów. Powtarza tylko za koncernami ich slogany reklamowe i przedstawia nam tu bełkot marketingowy.

Zero praktyki w temacie.

I tu również proszę o uzasadnienie, wystarczą moje cytaty.
Gość Gosc

(Konto usunięte)

Okulara skończyli produkować 11 LAT TEMU!!!

Ogarnij się człowieku, nie rób tu onetu.

Myślisz, że nie wiem?

Uważasz że samochód garażowany, zadbany wzorowo ma prawo po 10 latach rdzewieć na dachu?

Mnie się to wydaje ujmą dla marki zwłaszcza takiej jak Merol. Modele 124, 123 na pewno takich problemów nie miały.

124, 123 na pewno takich problemów nie miały.

Mówisz o tych zardzewiałych wrakach które czasem widuję?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Panowie jest jakies forum nt amerykanskiej motoryzacji w Pl? W sumie chodzi mi o cadillac'a ... ?

Pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Ja kojarzę dwa.

Ukryta Zawartość

i

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie jest jakies forum nt amerykanskiej motoryzacji w Pl? W sumie chodzi mi o cadillac'a ... ?

Pozdr

Nie lepszy Dodge z dobrym nagłośnieniem? :)

ert33855.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

- wyjaśnij mi co to znaczy "rozwałka powera" oraz co ma wspólnego z modami (czy o co tam chodziło)

Te pytania nie są skierowane chyba do mnie? Przecież ni z gruszki ni z pietruszki jak zwykle, nawiasem mówiąc, jak wszystkowiedzący prostak, dowaliłeś się do usera squiggy. Kojarzysz?

Wracając do tematu..

- czekam na kod skrzyni 5G z silnika 1,8 w celu weryfikacji czy była montowana w EVO

Nie wiesz? Przecież jesteś szpecem od motoryzacji.

- czekam na listę fachowców na których się powołujesz

Czy mam wklejać,tak jak ty, wypowiedzi przypadkowych użytkowników ( pomijając samą wiarygodność wpisu) i uważać tę wiedzę jako pewnik? Na tym opierasz swoją fachową wiedzę? tak wiec zadając takie pytania nie ośmieszaj się. Skoro zawodowo nie zajmujesz się samochodami to i tak nie zrozumiesz albo wszystko poplątasz.

napisz mi dlaczego mam kupić lancera 1,8 a nie wybrać czegoś z konkurencji. Chyba na jakieś podstawie dokonałeś wyboru ?

Te samochody zdecydowanie omijaj. Dubla tak łatwo na lawecie do nich nie ściągniesz, po ukrytych szopach części nie dostaniesz. Nie psuje się zbyt często.To nie jest zdecydowanie auto dla szpeców od sprzątania i wkręcania śrubek.

A jaki fajny off

Cofnij sie wstecz i zauważ, że sam go stworzyłeś. Zdziwiony?

Wejdz sobie na EvolutionM.net to sie dowiesz.

- proszę o wskazanie w którym miejscu popełniłem błąd i pomyliłem TSI z THP.

Już tłumaczyłem, oczywiście nie skumałeś. Ile razy mam ci pisać? Spuść powietrze to może zrozumiesz. Od samego początku zamiast pogadać, to się stawiasz i obrażasz. Daj sobie siana. Skaczesz też do kolegi squiggy w temacie Evo, choć tego auta kompletnie nie znasz.

Ja kojarzę dwa.

Ukryta Zawartość

i

Ukryta Zawartość

Dzieki! :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Mówisz o tych zardzewiałych wrakach które czasem widuję?

Starasz się na siłę robić tu bagno, czy chcesz porozmawiać?

Modele 123, 124 10 lat po opuszczeniu fabryki nie miały takich wpadek jak chociażby okulary.

Modele 123, 124 10 lat po opuszczeniu fabryki nie miały takich wpadek jak chociażby okulary.

Doktorek ma merola i nie pozwoli obrażać tutaj jedynej słusznej marki.

swoje wie i dalej pier*oli jak potłuczony zomowiec...

OK, zrozumiałem. Jeśli tak uważasz, to znaczy, że nowe modele nigdy nie korodowały.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Akurat o motoryzacji ma chyba niezłe pojęcie, bo widziałem wiele jego naprawdę mądrych wypowiedzi w tym temacie.

Lubi też BMW i Alfę Romeo:-) I potrafi to mądrze uzasadnić. Tylko mnie nie lubi i nie potrafi osobistych antypatii z innych tematów odrzucić w tym temacie.

Stąd wypowiedzi w stylu:

,, Ogarnij się człowieku" :-)

To wypisz wymaluj jak z PIS-em. Jak ktoś jest ideologicznie nie po naszej myśli, to nie możemy mu nawet przyznać, że lubimy tą samą kawę.

Ukryta Zawartość

Gość się zdrowo wnerwił chyba :)

Ukryta Zawartość

Dokładnie - onetowa tłuszcza niech tutaj nie opowiada głupot bo oni koło Mietka nawet nie stali.

OK, zrozumiałem. Jeśli tak uważasz, to znaczy, że nowe modele nigdy nie korodowały.

Ja po prostu pytałem Wojciecha KTÓRY KONKRETNIE MODEL korodował 6 lat temu. I JAKIE JEGO ELEMENTY?

Podałem mu listę i... wciąż czekam.

Ja je widuję żałośnie pordzewiałe już od świata pamięci.

Co nie zmienia faktu że o W210 każdy chce jak najprędzej zapomnieć a Daimler Benz - najbardziej... :)

Ale jeszcze raz mówię: W210 nie ma w produkcji od jedenastu lat.

A onetowa tłuszcza wciąż powtarza swoje...

Te opowieści o starych niezniszczalnych Mercedesach... do wyrzygania. Jakie wtedy były blachy... BULLSHIT!

Ktoś chce - niech jeździ starym ale niech głupot nie opowiada.

715604d1177546560-mercedes-benz-amg-fan-club-565950_gkr_pakwheels-com-.jpg

to nie możemy mu nawet przyznać, że lubimy tą samą kawę.

To zależy... jak lubisz Excelso de Colombia i kawy z Jamajki to się pogodzimy jakoś. ;)

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Te pytania nie są skierowane chyba do mnie? Przecież ni z gruszki ni z pietruszki jak zwykle, nawiasem mówiąc, jak wszystkowiedzący prostak, dowaliłeś się do usera squiggy. Kojarzysz?

to ty się z tego naśmiewałeś i ty wypowiedziałeś się jakby była to podstawa czegokolwiek, więc zakładam ze jak o tym piszesz to coś o tym wiesz, dlatego słucham.

sittek - dla mnie jesteś zwykłym gimbusem, rzucasz przedruki z sieci, atakujesz mnie i wciskasz coś czego nie powiedziałem. Zadałem Tobie banalnie proste pytania a na żadne z nich nie otrzymałem odpowiedzi, gdyby cokolwiek co napisałeś było prawdą odpowiedziałbyś na nie bez

problemu a temat już dawno by się zakończył. Ty piszesz że ja nie rozumiem, ja proszę wyjaśnij.. Ty co ? nie rozumiesz, nie skumałeś itd.. co to ma być ?

BTW: Nie jestem w gimnazjum i nie skaczę, staram się też nie używać pojęć i słów których nie znam.

Wejdz sobie na EvolutionM.net to sie dowiesz.

Ty to napisałeś więc proszę Ty mi to wytłumacz.

BTW: ta strona chyba nie zrozumie pojęcia "rozwałka powera".

Ja po prostu pytałem Wojciecha KTÓRY KONKRETNIE MODEL korodował 6 lat temu. I JAKIE JEGO ELEMENTY?

Podałem mu listę i... wciąż czekam.

jak widać nie tylko HQ i sittek mają problem z odpowiadaniem na pytania.

Akurat o motoryzacji ma chyba niezłe pojęcie, bo widziałem wiele jego naprawdę mądrych wypowiedzi w tym temacie.

Lubi też BMW i Alfę Romeo:-) I potrafi to mądrze uzasadnić.

A na temat tych których nie lubi pier.... li głupoty wyczytane z netu.

Na tematy tych które widział jedynie na obrazku zabiera głos jak stary użytkownik...

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Rozczarowuje mnie że jeździłeś wszystkim, jesteś znawcą marki a nie umiesz napisać nawet "facet przejdź się skodą potem lancerem i zobaczysz jak potężną kulturę pracy ma skrzynia biegów, jak pracuje sprzęgło" - ot klasyczna przewaga aut japońskich nad typowym szrotem VW.

sittek - dla mnie jesteś zwykłym gimbusem, rzucasz przedruki z sieci, atakujesz mnie i wciskasz coś czego nie powiedziałem. Zadałem Tobie banalnie proste pytania a na żadne z nich nie otrzymałem odpowiedzi,

Udzieliłem odpowiedzi na te pytania, które były mądre, inne zaczepki sobie daruj. Jeśli nie pamiętasz, że to ty pierwszy mnie zaatakowałeś, to proponuję raczej udać się do specjalisty, ale nie tego od samochodów. To że gębę masz niewyparzoną, przekonałem się nie tylko ja, i jak widzę dowalasz się też do innych. Dlaczego? Kompleksy? Wredny charakter? Ktoś cie skrzywdził? Nieważne, mnie ty i twoje problemy wiszą. Pozjadałeś wszystkie rozumy i uważasz się za speca od motoryzacji. Ja uważam, że wiedzę masz, ale kultury osobistej niewiele. I na tym kończę tę żenująca dyskusję z tobą, bo do niczego to nie prowadzi.

Rozczarowuje mnie że jeździłeś wszystkim, jesteś znawcą marki a nie umiesz napisać nawet "facet przejdź się skodą potem lancerem i zobaczysz jak potężną kulturę pracy ma skrzynia biegów, jak pracuje sprzęgło" - ot klasyczna przewaga aut japońskich nad typowym szrotem VW.

Takim gadaniem nie wyleczy się kompleksów.

Ty to napisałeś więc proszę Ty mi to wytłumacz.

BTW: ta strona chyba nie zrozumie pojęcia "rozwałka powera".

Misiu co mam ci tlumaczyc skoro nie znasz angielskiego, nie wiesz co to jest upalanie, nie wiesz z czym sie je TC-SST i generalnie nie masz pojecia o Evo. Daruj sobie

Na tematy tych które widział jedynie na obrazku zabiera głos jak stary użytkownik...

Cóż - siła autorytetu... :)

Pobędziesz na AS jeszcze ze 4 latka i zbierzesz tyle punktów co mam ja - też będziesz tak miał :)

Dobij do 4 tys, to może Ci wymienią na breloczek :)

Wolałbym reset punktów, KTÓRE MODERATOR CIR PRZYZNAŁ MI BEZTERMINOWO A TERAZ CHOWA SIĘ JAK TCHÓRZ I NIE ZAMIERZA WYJAŚNIĆ TEJ JAWNEJ ZŁOŚLIWOŚCI.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.