Skocz do zawartości
IGNORED

Co zamiast PS3

blaszka

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę że kolega błądzi, skoro mkv to nie ps3. Konsola nie czyta takich formatów, mało tego połączenie dysku tak owszem ale tylko z fat32!. Proponuje zainteresować się odtwarzaczem Dune smart B1, jest to sprzęt modułowy z możliwością rozbudowy i ma wszystko co koledze potrzeba

- napęd bd

- możliwość podpięcia zewnętrznego hdd po sata lub usb

- ten sam procesor co w dune max i duo zapewnia tą sama wydajność i opcje

- cena mieści się w zakładanym budżecie

Ja bym kupił na Twoim miejscu używanego Pioneera 51 albo 71, obraz bardzo dobry, a jeżeli chodzi o dźwięk to nic z nowych do 2tyś mu nie podskoczy, do słuchania koncertów super, bez kompleksów można też na nim posłuchać płyt cd.

Pioneer BDP-51FD:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zastrzegam, że aukcja nie jest moja. Podobne ceny będą na niemieckim i angielskim Ebay, ale tam można taniej kupić model 71.

Aha, jeżeli chodzi o obraz i dzwięk to Ps3 przy tych Pioneerach zabawka.

Człowieku polecasz stary odtwarzacz nad którym podniecano się 4 lata temu.Czyta płyte ponad minutę,u mnie taki wylądowałby na śmietniku,co do audio to też opinie były przesadzone.Sprzęt dobry 4 lata temu,teraz bez szans.

Ukryta Zawartość

Człowieku polecasz stary odtwarzacz nad którym podniecano się 4 lata temu.Czyta płyte ponad minutę,u mnie taki wylądowałby na śmietniku,co do audio to też opinie były przesadzone.Sprzęt dobry 4 lata temu,teraz bez szans.

a co z bd samsunga czy lg? Sporo funkcji i dobra cena ale jak z jakoscia odtwarzanego obrazu/dzwieku?

I find your lack of faith disturbing...

Polecam Pioneery serii 51 i 71 bo moim zdaniem nic do 1tyś nie będzie lepsze, jeżeli taki odtwarzacz istnieje to z chęcią bym go poznał. Jeżeli chodzi o prędkość działania, mnie to nie przeszkadza, nie spieszy mi się, nie można mieć wszystkiego w tej cenie.

Nowe Pioneery mają idento wizję jak poprzednie modele, ale znacznie okrojoną sekcję audio, wg mnie to nie jest postęp i w tym przypadku nie jest ważne ile lat mają polecane przeze mnie Pioneery, są po prostu lepsze.

Może ty masz cierpliwość ale wątpie czy wszyscy to akceptują oprócz płyt blu-rey ,jest jeszcze MKV,m2TS,i wiele innych formatów co do obrazu nie ma to takiego znaczenia nie stoję 1 metr przed telewizorem i nie porównuję czy widac dropy czy nie,dzwięk po hdmi jest taki sam z każdego budżetowego odtwarzacza.Cd nie słucham z blu-ray.Pare lat temu sam sie tym podniecałem kupiłem nawet 51 od gościa z Angli bo podobał mi się wygląd.Miałem go miesiąc,bo nie miałem cierpliwości choc wtedy odtwarzacze nie były demonem szybkości,ale te 80 sekund na odpalenie to była masakra inni robili to w 30 sek.W 2009 roku kupiłem LG-390 i stwierdzam że ten odtwarzacz był strzałem w 10 i Pioneer przy nim wtedy był juz starocią.Potem technika poszła jeszcze do góry i nawet nie ma co porównywać tych starych odtwarzaczy,do najnowszych.

Może ty masz cierpliwość ale wątpie czy wszyscy to akceptują oprócz płyt blu-rey ,jest jeszcze MKV,m2TS,i wiele innych formatów co do obrazu nie ma to takiego znaczenia nie stoję 1 metr przed telewizorem i nie porównuję czy widac dropy czy nie,dzwięk po hdmi jest taki sam z każdego budżetowego odtwarzacza.Cd nie słucham z blu-ray.Pare lat temu sam sie tym podniecałem kupiłem nawet 51 od gościa z Angli bo podobał mi się wygląd.Miałem go miesiąc,bo nie miałem cierpliwości choc wtedy odtwarzacze nie były demonem szybkości,ale te 80 sekund na odpalenie to była masakra inni robili to w 30 sek.W 2009 roku kupiłem LG-390 i stwierdzam że ten odtwarzacz był strzałem w 10 i Pioneer przy nim wtedy był juz starocią.Potem technika poszła jeszcze do góry i nawet nie ma co porównywać tych starych odtwarzaczy,do najnowszych.

Kolega trawił w sedno, nie ma sensu porównywać obrazu jeśli podłączymy odtwarzacz hdmi, bo na jakość obrazu dziś wpływa głównie telewizor i jego parametry a nie odtwarzacz. Oczywiście tyczy się to tylko materiału hd ponieważ jakość sd zależy też od tego jak odtwarzacz nam to skaluje do natywnej rozdzielczości danego tv. Co do formatów które tu zostały wymienione m2ts to jest plik źródłowy z płyty bd tak jak plik vob z dvd, dlatego właśnie dziś rozglądając się za odtwarzaczem w tej półce cenowej stawiał bym na jego funkcjonalność i to jakie formaty obsługuje. A jeśli komuś zależy na szybkości to niech kupi odtwarzacz zdolny odpalać bd z dysku przykład - dune odpala materiał bluray w 10s! Rozglądając się za odtwarzaczem warto jest prześledzić czy obsługuje materiał 24p, czy potrafi zmienić odświeżanie ekranu zależnie od odtwarzanego materiału, czy potrafi nakładać napisy do formatów mkv i innych, a nie wychwytywać detale obrazu których i tak nie wyłapiemy. Przychylam się zatem do wypowiedzi kolegi nie ma sensu pakować się w starsze odtwarzacze, to jest tak jak by kupić stary pc i co z tego mamy prócz rupiecia?

Kolega trawił w sedno, nie ma sensu porównywać obrazu jeśli podłączymy odtwarzacz hdmi, bo na jakość obrazu dziś wpływa głównie telewizor i jego parametry a nie odtwarzacz. Oczywiście tyczy się to tylko materiału hd ponieważ jakość sd zależy też od tego jak odtwarzacz nam to skaluje do natywnej rozdzielczości danego tv. Co do formatów które tu zostały wymienione m2ts to jest plik źródłowy z płyty bd tak jak plik vob z dvd, dlatego właśnie dziś rozglądając się za odtwarzaczem w tej półce cenowej stawiał bym na jego funkcjonalność i to jakie formaty obsługuje. A jeśli komuś zależy na szybkości to niech kupi odtwarzacz zdolny odpalać bd z dysku przykład - dune odpala materiał bluray w 10s! Rozglądając się za odtwarzaczem warto jest prześledzić czy obsługuje materiał 24p, czy potrafi zmienić odświeżanie ekranu zależnie od odtwarzanego materiału, czy potrafi nakładać napisy do formatów mkv i innych, a nie wychwytywać detale obrazu których i tak nie wyłapiemy. Przychylam się zatem do wypowiedzi kolegi nie ma sensu pakować się w starsze odtwarzacze, to jest tak jak by kupić stary pc i co z tego mamy prócz rupiecia?

A ja wracam z moim pytaniem z mojego badz co badz watku: to co proponujecie <1000zł? Które Lg jesli je lubicie. Troche tego jest

Może być bardzo tani LG 3D BDP-660 odtwarza wszystko i to w mig ma wszystko oprócz wi-fi ale z lanem po kablu łączy się szybko ma radio internetowe i wiele innych bajerów.Myśle że jest to najlepszy odtwarzacz w cenie do 400 pln.

• 2 tygodnie później...

Może być bardzo tani LG 3D BDP-660 odtwarza wszystko i to w mig ma wszystko oprócz wi-fi ale z lanem po kablu łączy się szybko ma radio internetowe i wiele innych bajerów.Myśle że jest to najlepszy odtwarzacz w cenie do 400 pln.

Dziekuje za sugesite. Tak sobie czytam czytam i metlik w glowie jak zawsze sie robi wiekszy. Bior pod uwage obecnie kwote do 2 000 zl. Pytanie tylko czy warto? Czy warto kupowal cos powyzej tego 1000 ?

Dziekuje za sugesite. Tak sobie czytam czytam i metlik w glowie jak zawsze sie robi wiekszy. Bior pod uwage obecnie kwote do 2 000 zl. Pytanie tylko czy warto? Czy warto kupowal cos powyzej tego 1000 ?

Edit maly. Wezme chyba Blu-ray 3D LG BD660

Jestem zainteresowany odtwarzaczem hdi dune hd max ze wzgledu na wbudowany naped BD oraz analogowe wyjscia 7.1. Czy wiecie jaka jest jakosc dzwieku na wyjsciu analogowym 7.1?? Interesuje mnie ten fakt bo mam starszy amplituner ktory nie dekoduje formatow bezstratnych i takie rozwiazanie byloby dla mnie wrecz idealne.

Drugie pytanie, jak sie sprawuje ten sprzet w roli skalera?? Nie chodzi mi o 1080p tylko raczej o skalowanie materialu SD do 720p oraz 1080i.

W tej chwili uzywam Sony Vaio VGX-Xl301 ale denerwuje mnie obsluga w windows, brak BD oraz brak obslugi formatow bezstratnych.

Z gory dzieki z aodpowiedz.

Jestem zainteresowany odtwarzaczem hdi dune hd max ze wzgledu na wbudowany naped BD oraz analogowe wyjscia 7.1. Czy wiecie jaka jest jakosc dzwieku na wyjsciu analogowym 7.1?? Interesuje mnie ten fakt bo mam starszy amplituner ktory nie dekoduje formatow bezstratnych i takie rozwiazanie byloby dla mnie wrecz idealne.

Drugie pytanie, jak sie sprawuje ten sprzet w roli skalera?? Nie chodzi mi o 1080p tylko raczej o skalowanie materialu SD do 720p oraz 1080i.

W tej chwili uzywam Sony Vaio VGX-Xl301 ale denerwuje mnie obsluga w windows, brak BD oraz brak obslugi formatow bezstratnych.

Z gory dzieki z aodpowiedz.

Jeśli chodzi o te analogi trochę tu kuleje dune, poziom odtwarzacza w granicach 1200zł. Natomiast skalowanie obrazu jest bardzo dobre, do samego obrazu 720 i 1080 też nie mozna się przyczepić, Wracając do tej jakości dźwięku po analogu polecam osobiście sprawdzić, ponieważ to moja subiektywna ocena na podstawie podłączeń pod amp rv3900 cyfrowo i analogowo zdecydowanie przetworniki w amp są lepsze!

Popcorn Hour C200 Kosztuje 1360 zł bez dysków trochę droższy jest HDI Dune, Xtreamer Prodigy 3D kosztuje 880 zł też bez dysku(to jest nowość i będę go niedługo u siebie testował), Jest jeszcze WD Media Player w granicach 400 zł - tylko, że ten ostatni nie czyta, a przynajmniej na sofcie 1.5 nie czytał DTS-HDMA i Dolby True HD. Warto poczekać ze dwa trzy miesiące aż ceny dysków wrócą po tej powodzi do w miarę normalnych cen. Jednak uważam, że warto poczekać i te 360 zł do tego tysiąca dozbierać, bo ten Popcorn i HDI Dune dają radę, o Xtreamerze wypowiem się jak się nim pobawię trochę.

I jak, miales moze mozliwosc testowania tego Xtreamera? Czy ogladales filmy z popcorna jak i dune? Jakas roznica?

Co do zrzucania obrazow z plyt BD. W lapku nie mam niestety napedu BD ;(

A wracajac do sedna i zostawiajac na boku te odtwarzacze. Nikt nie spotkal sie z BD do ok. 1000 zł, ktore nie ustepowaloby PS?

Ja znam !

Video rowala playery za grubą kasę, a o jakości audio zadecyduje Twój amplituner.

Zobacz oceny VIDEO, i zobacz gdzie jest PS3.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja znam !

Video rowala playery za grubą kasę, a o jakości audio zadecyduje Twój amplituner.

Zobacz oceny VIDEO, i zobacz gdzie jest PS3.

Ukryta Zawartość

Dzieki. Idac tropem tego testu Philips BDP 9600 to nr 1 tak? Mysle, i mysle i nie wiem co wymysle. Przypomne tylko , ze muzyki praktycznie nie slucham. W tym pokoju. Tzn. muzyki w stereo. Koncerty oglądam

Ukryta Zawartość

W Philipsa bym się nie pchał, awaryjne są okrutnie. Miałem kiedyś ekstra dvd Philpsa z wysokiej serii cineos DVP9000, pięknie grał cd i sacd, ale rozsypał się tuż po tym jak mu się skończyła gwarancja, czytałem o kilku zepsutych blu Philipsa poprzedniego modelu 9500, z 9600 pewnie jest podobnie, dla mnie za duże ryzyko, a cena nie mała przecież.

W Philipsa bym się nie pchał, awaryjne są okrutnie. Miałem kiedyś ekstra dvd Philpsa z wysokiej serii cineos DVP9000, pięknie grał cd i sacd, ale rozsypał się tuż po tym jak mu się skończyła gwarancja, czytałem o kilku zepsutych blu Philipsa poprzedniego modelu 9500, z 9600 pewnie jest podobnie, dla mnie za duże ryzyko, a cena nie mała przecież.

generalnie z roznym sprzetem tej marki tez mialem przeboje. Po wielu przejrzanych rezenzjach, testach sklaniam sie ku Panasowi DMP-BDT210. Zastanawiam się tylko, czy warto czekac na nastepce-DMP-BDT220, [ewnie gdzies do kwietnia.

Też teraz rozglądam się z jakimś blu do koncertów, ale te z sensowną sekcją audią kosztują koszmarne pieniądze, nowy Denon 2012 wygląda przyzwoicie, ale to nowość i jeszcze "trzyma" cenę.

Też teraz rozglądam się z jakimś blu do koncertów, ale te z sensowną sekcją audią kosztują koszmarne pieniądze, nowy Denon 2012 wygląda przyzwoicie, ale to nowość i jeszcze "trzyma" cenę.

Ja mam wszystko spiete hdmi i tak zostanie raczej zatem sekcja audio w BD playerze schodzi na 2 plan

• 2 tygodnie później...

Ja mam wszystko spiete hdmi i tak zostanie raczej zatem sekcja audio w BD playerze schodzi na 2 plan

Panasonic DMP-BDT210 on board. Jesli czasu mi starczy jutro to zestawie go z PS3 i dam znac czy sa jakies roznice

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.