Skocz do zawartości
IGNORED

sala kinowa od podstaw

DJ_Achmed

Rekomendowane odpowiedzi

witam . jako ze wkrotce bede mogl zaprojektowac moja przyszla sale kinowa od podstaw poniewaz mury pojda w gore chcial bym poradzic sie was w tej kwestji .

na poczatku interesuje mnie to jakie wymiary byly by najlesze by pozbyc sie problemow z akustyka ktore mozna zniwelowac zmieniajac wymiary pomieszczenia

sofa bedzie w odleglosci 4.5 m od ekranu projekcyjnego 100 " ( najlepszy konfort podczas ogladania )

miejsce siedzace chcial bym tak ustawic by bylo na kształt okregu jednoczesnie by dla stereo bylo to dogodne miejsce odsluchu ( nie zadaleko od glosnikow frontowych )

88550a786918391cgen.jpg

miejsce do ogladania najlepiej gdyby bylo w odleglosci 4.5 od ekranu projekcyjnego 100 " gdyz wtedy jest najleszy konfort i jakosc obrazu

0e7f96233ddc7f77.jpg

glosniki frontowe musial bym przesunoc do przodu na odleglosc 1 m od tylniej staniany ( mierzac od przetwornikow )

wychodzilo by mi ze ogleglosc od tylnich glosnikow i przednich to 3 m od kazdego . do tego by potrzeba pomieszczenia o 7 m dlugosci aby zapewnic jeszcze miejsce aby odsunoc glosniki od tylnich scian szerokosc pomieszczenia mogla by byc 4.5 m

co daje 7 x 4.5 31 m kwadratowych

podspodem obraz odzwierciedlajacy owe wymiary

40c052627b70978e.jpg

jak widac prostokąt

jakies sugestie co do jakis magicznych wymiarow albo cos?

wzglednie tak to sobie wyobrazam . co mozecie powiedzec na to z wlasnego doswiadczenia ogolnego funkcionowania kina i akustyki ? to mnie wlasnie interesuje

Lampa jest jak wino . Czym starsza tym lepsza

https://www.audiostereo.pl/topic/90395-sala-kinowa-od-podstaw/

Mi się marzy takie coś ;D tylko chałupę mam jakby mniejszą:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Natomiast na www.electronichouse.com lub na stronie powyżej można podpatrzeć jak jankesi sobie radzą z kinami i zainspirować się czymś no i przenieść pomysł do własnego domku.

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Zainwestuj w projekt to nie zepsujesz tego co mozesz zepsuc...

ile taki projekt kosztuje i gdzie go mozna nabyc ? . Ty chyba robiles kino wedlug projektu . prosze o wiecej konkretow . jak to wygladalo ?

ile taki projekt kosztuje i gdzie go mozna nabyc ? . Ty chyba robiles kino wedlug projektu . prosze o wiecej konkretow . jak to wygladalo ?

ja robilem z firma

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - wycena projektu to sprawa indywidualna - zadzwon i pogadaj

przy takiej inwestycji koszt projektu z pomiarami to kilka procen calej inwestycji - da sie przezyc a ktos odpowiada za efekt

Ukryta Zawartość

ja robilem z firma

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - wycena projektu to sprawa indywidualna - zadzwon i pogadaj

przy takiej inwestycji koszt projektu z pomiarami to kilka procen calej inwestycji - da sie przezyc a ktos odpowiada za efekt

Dziekuje Bardzo darekdz ;]

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.