Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w blaszanej sprawie...

andrzej analogowy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak przychodzi co do czego,czyli na przykład do realizacji pomysłu,to czasem człowiek staje przed ścianą .....Potrzebuję 10 kawałków blachy alu o wymiarach 145 x 75 mm grubość 1,5-2,5 mm.Oczywiście mogę sobie wychechłać piłką,tyle,że nie mam siły a na samą myśl reszta męskości mi drętwieje.....Może ktoś ma mozliwość i dostęp do gilotyny.Muszą być kąty po 90 stopni i nie porysowana powierzchnia.....Oczywiście pokryję koszty.Pomóżcie koledzy!

https://www.audiostereo.pl/topic/90545-pomoc-w-blaszanej-sprawie/

Aluminium najlepiej ciąć wodą. Poszukaj zakładu, który to wykona w Twojej okolicy. Jest ich teraz całkiem sporo i nie powinieneś mieć z tym kłopotu. Balacha aluminiowa po cięciu gilotyną (szczególnie ta cieńsza) ma tendencję do zaginania, wiem bo mam taką pociętą i czeka mnie cięcie wodą. Pozdrawiam Cyp

Jak przychodzi co do czego,czyli na przykład do realizacji pomysłu,to czasem człowiek staje przed ścianą .....Potrzebuję 10 kawałków blachy alu o wymiarach 145 x 75 mm grubość 1,5-2,5 mm.Oczywiście mogę sobie wychechłać piłką,tyle,że nie mam siły a na samą myśl reszta męskości mi drętwieje.....Może ktoś ma mozliwość i dostęp do gilotyny.Muszą być kąty po 90 stopni i nie porysowana powierzchnia.....Oczywiście pokryję koszty.Pomóżcie koledzy!

Miałem tylko odpowiedzieć a tu powtórka twego pytania. A odpowiedzi nie udało się umieścić .

Podejrzewam że zależy ci na czasie i jakości więc proponuję skontaktować się z tą firmą

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub podobną firmą usługową i zamówić . Wiem ze to drożnej niż pocięcie i majstra na gilotynie ale i dokładniej i lepiej dodatkowo można wykonać otworowa-nie i inne usługi , gięcie gwintowanie spawanie itp.Osobiście robiłem obudowy w tej firmie i jestem zadowolony z jakości. Można przesłać na @ rysunki do działu konstrukcyjnego i dogadać się by wykonali rysunki złożeniowe i wykonać elementy szyte na miarę. Pozdrawiam Bodo_z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Po cięciu wodą, krawędzie nie są perfekcyjnie gładkie i wymagają obróbki mechanicznej. Najlepiej CNC, ale to możne być drożej.Jak wykonywali mi ramę do wzmacniacza lampowego, z alu 25mm to musiałem powierzchnie ciecia wygładzać pilnikiem, czym twardszy materiał, tym lepiej wychodzi krawędź ciecia - według operatora maszyny. Twarde materiały dobrze wychodzą po cięciu laserem.

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Tu i tu są pewne wady. Cięcie wodą nie wychodzi idealnie pod kątem prostym, przy materiale o grubości 10mm odchyłka do 0,3mm. Laser zostawia "gustowny" ząbek przy zamknięciu obrysu. Powierzchnia ciecia wymaga raczej dalszej obróbki zawsze. Oczywiście wszystko zależy od wymagań np front obudowy nie wyjdzie bez dalszej obróbki np frezarką lub CNC.

Gość piotrektychy

(Konto usunięte)

Andrzeju jest firma w Bielsku Bialej gdzie moge Ci to zalatwic w ramach rewanżu za mierniczki do mojego wzmacniacza, możesz pisac na priv tu lub na sasiednim forum

Piotr

Andrzeju link do strony hurtowni stali, możesz przejrzec profil i wybrac material jaki Ci odpowiada, ja kupowałem u nich profile alu do wzmacniacza na 6c33c, potrafią dociąć do do milimetra i elementy są powtarzalne

http://www.hart-metale.pl/kontakt.html

Piotr

Andrzeju jest firma w Bielsku Bialej gdzie moge Ci to zalatwic w ramach rewanżu za mierniczki do mojego wzmacniacza, możesz pisac na priv tu lub na sasiednim forum

Piotr

Andrzeju link do strony hurtowni stali, możesz przejrzec profil i wybrac material jaki Ci odpowiada, ja kupowałem u nich profile alu do wzmacniacza na 6c33c, potrafią dociąć do do milimetra i elementy są powtarzalne

Ukryta Zawartość

Piotr

to zrobiłeś jednak ten wzmak na diabełkach?? gra już??

Ukryta Zawartość

Piotr

Sam jestem z Bielska, można wiedzieć jaka to firma? Robią zlecenia z zewnątrz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.