Skocz do zawartości
IGNORED

ARN-150-03 / 8 jako średniotonowy?

ŁukaszKemski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Czy można głośnik tesla ARN-150-03 / 8 zastosować jako typowy średnio-tonowy.Pytam,bo potrzebuje 2 średniotonowe,a ma takie dwie tesle -po co miały by się marnować..Niby ten głośnik to nisko-średniotonowy,ale czy po odpowiednim odcięciu na filtrze będzie grał jako średni.

https://www.audiostereo.pl/topic/90655-arn-150-03-8-jako-%C5%9Bredniotonowy/

Grać będzie grał. Tyle, że typowy sredniotnowy zagra lepiej.

Jesli ma to byc "zeby bylo" to mozesz go uzyc w takiej aplikacji, jesli jednak stawiasz na jakosc, to po to sie robi 3 way zeby srednei tony przetwarzal glosnik stworzony do tego.

El sueño de la razón produce monstruos.

Tak ma to być do 3-wey.Mam Tesle ARN-226-03 / 8 + Tonsil GDWK 8-11/120 brakuje średniego dlatego myślałem o tym ARN-150-03 / 8.Obudowa zamknięta 34 litry.Na początku myślałem o konstrukcji dwu drożnej,ale wyczytałem,że do ARN-226-03 / 8 w zamkniętej powinienem zastosować średniotonowca.

Widzę, że lubisz podbity bas, bo ten głośnik wymaga większej objętości do równego przetwarzania basu. Jeśli koniecznie chcesz coś Tesli to weź ARX 150 (może znajdziesz zwrotnicę w necie) lub ARN 116-10. Możesz próbowac wykorzystac swoje ARN 150 jako średniotnowe, ale cięte przy ok. 2 kHz, z tym, że GDWK należałoby wtedy nawiercic, żeby obniżyc rezonans. Robiłem takie rzeczy z GDWK 8/50 i efekt był pozytywny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.