Skocz do zawartości
IGNORED

NuForce uDac2 czy Music Streamer II

TRIBUL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam NuForce uDac2 i zastanawiam się czy lepiej będzie zainwestować w asynchroniczny upgrade do niego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy zmienić od razu na Music Streamera II.

Czy ktoś miał okazję porównać oba urządzenia? Mało jest o Music Streamer II w internecie, przynajmniej na polskich stronach. Nawet jeśli ktokolwiek z Was miał do czynienia z nim to bardzo proszę o opinie. Myślę ze pomoże to nie tylko mi, ale także innym zainteresowanym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/90689-nuforce-udac2-czy-music-streamer-ii/

W

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tym temacie znajdziesz coś na temat Musical Streamera II, na pewno gra lepiej od uDACa aczkolwiek posiadając tylko i wyłącznie wyjścia analogowe jest zdecydowanie mniej funkcjonalny, co kto woli ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

W uDac-u używam tylko i wyłącznie wyjścia analogowego więc nie robi mi to żadnej różnicy, czasem podłączam słuchawki.Zastanawiam się czy dużo dałoby to asynchroniczne usb w uDacu.

Możesz mi napisać pokrótce jak gra? Ciepło, jasno, jaki bas średnie i wysokie? Oczywiście bez audiofilskich wierszy itp :)I czy duża różnica pomiędzy kartą zintegrowaną bądź jakąkolwiek masz w komputerze, jakbyś mógł podać model od razu. Będę miał wtedy jakieś odniesienie.

Możesz mi napisać pokrótce jak gra? Ciepło, jasno, jaki bas średnie i wysokie? Oczywiście bez audiofilskich wierszy itp :)

W tym samym czasie zmieniłem również kolumny więc moja ocena nie będzie obiektywna, ale różnica miażdżąca - trąbka Chris Botti zabrzmiała jak zupełnie inna trąbka (lepiej) ;) jedyny mankament to trzask w momencie przełączania na następny utwór. Kiedy player sam przełącza na następny utwór nie ma takiego problemu - ale tak już mają te urządzenia (chyba że V-Link gdzie S/PDIF robi jakiś hokus pokus i nie ma trzasku). W sumie jak na te pieniądze to bardzo ładny analogowy dźwięk.

Powiem szczerze że uDac w porównaniu z kartą zintegrowaną w netbooku mnie nie powalił, nie jest źle ale mogło być lepiej, gra głośniej, lepsza dynamika, ale szału nima. W PC miałem kartę Prodigy 7.1 hifi i była lepsza pod każdym względem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.