Skocz do zawartości
IGNORED

Computer Audiophile Pocket Server - C.A.P.S. v2.0

CODA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przymierzam się do zbudowania (cudzymi rękami) urządzenia opisanego na stronie Computeraudiophile.

Mój DAC nie posiada wejścia USB ale zakładam, że za rok/dwa DAC USB zagości i u mnie.

Póki co, do SOtM tX-USB zastosuję jakiś konwerter USB/SPDIF.

Czy ktoś z Forumowiczów ma jakieś doświadczenie z CAPS2?

Bardzo proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami lub pomysłami.

Może zamiast SQTM, bez specjalnej degradacji dźwięku, prościej i lepiej zastosować kartę ESI - Juli@?

Wyjdzie trochę taniej - brak konwertera i sama karta sporo tańsza.

• 4 tygodnie później...

Twórca CAPS2 twierdzi, że sonicznie serwer CAPSv2 z kartą SOtM tX-USB wypada lepiej od CAPSv1 z ESI - Juli@. Niestety nie sprawdzałem.

Natomiast w kwestii kosztu i opłacalności karty SOtM tX-USB faktycznie warto się zastanowić czy warto i czy nie można taniej. W moim przypadku zwyciężyła koncepcja podobna do założeń CAPSv2 ale nieznacznie różniąca się komponentami - płyta ALIX1D (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )z linux VoyageMPD (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

Przede wszystkim taka konfiguracja będzie FUNKCJONALNIE zgodna z założeniami CAPSv2 i co więcej będzie znacznie tańsza - 500 zł zamiast 1500 USD.

Rozmawiałem z Supportem PCEngies i doradzili mi, że zamiast karty SOtM wystarczy ustawić odpowiednio wyższe przerwanie (irq) dla portu USB,pod który będzie podpięty DAC USB. W ten sposób osiągniemy funkcjonalność częściowo zbieżną z SOtm przynajmniej keśli chodzi o low jitter.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.